lauantai 5. joulukuuta 2020

Saturday Classics 051220 Suden tunnit...Aouuu!

 Juice Leskistä ei tarvinne erikseen esitellä;) Suomirock'n'rollin isä, äiti, serkku, nato, käly, ties mikä, on jättänyt tähän kansakuntaan syvän jäljen. Tavalla tai toisella, on Juicen biisit luikerrelleet niin fanin kuin vastustajankin sielunmaisemaan, monesti on miehen rehellinen tilitys antanut sanat sille mitä suomalainen mies tuntee. Rakkaudentunnustukset käy helpommin kun sanoo että kuunteles tää biisi, silleen mä sua...tajuuks?


Itselle kaikkein rakkain on 3.30, tuo sudentuntien filosofinen tutkielma tuntemuksista on aivan loistava. Ilman säveltä toimii runona, erittäin hyvänä sellaisena ja sävelen kanssa kerrassaan kaunis riipaiseva, liikuttava, ravisteleva, helpottava ja....ties mitä!!


Sanoitettu versio.

Luonas kai olla saan, Musta aurinko nousee, Kaksoiselämää...Hyviä ja parempia biisejä on niin tolkuton nippu ettei mitään rajaa. Leskinen oli suvereeni kynämies jonka kynä pysyi terävänä loppuun asti. Ei hän jumalan sanaa puhunut eikä niin luullut, myönsi osan vioistaan, kielsi osan niin kuin me kaikki, lopputulema on että hän on viimeisten viidenkymmenen vuoden aikana ollut syvän vaikutuksen tehnyt ihminen itsekullekin suomalaiselle. Meistä jokaisella on mielipide hänestä, oli se sitten mikä hyvänsä niin harvasta ihmisestä kaikilla on mielipide, se on suuruuden merkki;) Tai ainakin tunnettuuden... .

Eräs lausepari on myös jäänyt mieleen niiltä ajoilta kun Juicen teksiten hienous alkoi avautumaan ja tajusin että ollaan jännän äärellä;


Oliko hauskaa, oliko kivaa

Riemumme nyt onko taannehtivaa


Löytyy biisistä Hannu, levyltä  Dokumentti. Ennen Juicea, olin kuullut taannehtia -verbiä käytetyn verotuksen yhteydessä, niinpä sen löytäminen rock-biisin lyriikoista sai minut kuuntelemaan tarkemmin, mikä taasen johti uusiin sanalöytyöihin jne. ja verbaaliakrobatia valitsi minut, minä en valinnut sitä lajikseni=) Vieläkin tuo kolahtaa sillä eipä sanaa juuri käytetä. Hieno sana...taannehtia....;) 


Suuren sanamiekkailijan muistoa kunnioittaen ja tuotannosta kiittäen sekä nauttien,



Sus'


p.s. Laitanpa sittenkin tähän sanat, on niin hienot, kateeksi kävisi jos olisin sen luontoinen;)

Rakasta minua nyt

Kun kaikki muut ovat menneet

Kun varjot hiipii yli lattian

Minä riisun kengät pois
Sillä sinä olet palava pensas
Hautajaiset seis, vainaja puuttuu

Varis lentää pellon yli
Eikä itke yhtään

Kahvilat avaa ovensa vähitellen

Tänään liikenteessä kuolee
Jonkun teräsvartalo
Vieläkö meillä on kaljaa?

Nuo korostetut rivit....parhautta! Erikseen irroitettuna ihan vaan sanoja mutta tuossa yhteydessä ja tuossa kohdassa...silkkaa verbaalista neroutta!!

10 kommenttia:

  1. Juice puhuttelee aina vaan, sanoitukset on niin hienoja. Ehkä mekin ollaan variksia värittömässä maisemassa, mutta ei itketä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä sitä itkemään, turha surra täähän on vain elämää kuten eräässä toisessa laulussa joiutaan. Juice avautuu yhhä uudestaan ja syvemmin joka vuosi.

      Poista
  2. Minun top-kolmikkoni Juicen biiseistä ovat:
    3.30
    Outoon valoon (kiitos Jari Yliahon laulamisen)
    Musta aurinko nousee

    Joten aika samoilla ajatuksilla liikutaan.

    Tätä kolmekolmekymmentä on tullut laulettua ja usein, illan viimeinen laulu ennen nukkumaan menemistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yli-aho on kyllä ässä, kuten muutkin muusikot, juicen Slam ja Grand slam ovat molemmat uskomattoman hienoja kokoonpanoja. Tikanmäki on toinen ylä-ääniexpertti.

      Juice osaa tehdä arkisesta mystistä ja avata mystisen avoimen arkiseksi, kerrassaan loistavia sanoituksia ajoittain. Oneksi on laaja tuotanto niin voi eri fiiliksii heittää eri biisejä, napon mopot ja silleen kun häröillää ja diipit sitten kun pitää vakavoitua, silti pilke silmäkulmassa. Mestari!

      Poista
  3. Pidän Juicen lauluista. Aika monesta ja etenkin keskityn sanoihin. Juice kuuluu mestarissanoittajiin. Hänene tekstinsä eivät retkahda tai onnu.

    VastaaPoista
  4. Hyvä valinta, jotkut noista neron kappaleista iskee taannehtivasti, kun elämäntilanteet muuttuu ja sanat muuttuukin yhtäkkiä henkilökohtaisiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, bileet jatkuu ja Juicea lasillinen, kippis=)

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)