perjantai 25. joulukuuta 2020

Joulukaruselli - Joulupäivä

 Kirjoittelin näitä ennakkoon ja nyt vähän muutin päivämääriä jotta saan Mariskan Arvelluttavia joululauluja - Navidadii!  sille kuuluvalle soittoajankohdalle. Joskin näissä on joulun perinteistä tunnelmaa ja soundia hieman vinksahtaneempi näkökulma. Eihän Mariska mitään peruspoppia, ole koskaan suoltanut, aina on jokin marsumainen, omaleimainen laini tahi nuotti. 

Esim Liekki biisiä voisi nopeasti ajatella peruspoppina vaan eipä ole normi-iskelmässä sellaista komppia kuin siinä on, napattu konehutun puolelta. Basari tulee ykkösellä  tuplana, peruskompissa se on ykkösellä yksi ja kolmosella tupla, siis yy-kaa-koo-nee on se 4/4-osaa tahti joka on länsimaissa yleisin jako.


 Asiaan (rönsyily, tuo loogisen kokonaisuuden vihollinen n:o 1, tuppaa lähes joka postaukseen ja vaikeata sitä on vastustaa, erästä postausta tein kolme tuntia ja kirjoitin siihen viiden postauksen verran sanoja, aiheen vierestä)!!

 (M.O.T.)

;D


Valkeen kaunis maa

Tuo biisi on jotenkin naamioitunut trad. joululauluksi vaan kertoo liian monen perheen perusjoulusta: viinaa, riitelyä, pukin oharit jne. Kohtuu arkirealistinen keskellä kaunista joulumaisemaa, tunnelmaa täydellistä, kiltit lapset lahjoja saa ja valkeen kaunis on maa.... (viimeksi kasarilla normi tuo valkee maa, huoh).

Viides biisi on niin kummallinen ristisiitos fiilikseen ettei mitään jakoa - Joulutwerk. Siis kuusen ympärillä ei tänä jouluna piiri pieni pyörikään vaan twerkataan!! Voi hyvät herrat sentään, tuohon vaatii jo kieromman huumorintajun;D Ideasta pidän, biisin perusriffi alkaa ärsyttää kohtuu nopeasti, tätätään tääntään sellaisella viiltavällä kosketinsoitin tumputuksella, yäk! Vaan Mariska räppää tosi hyvin, ei ole varsinaisesti vähään aikaan tuonut esiin, hyvä muistutus, räppäri/punkkari oli asenne pitkään.

Joulutwerk

Joku tykkää tästäkin, minäkin 90%sesti
pääriffin soundi viiltää vaan sielua-->skippaus!


Vielä yhden nostan soittoon (ennen yhtä superklassikkoa): Joulukortteja jäi eka soittokierroksella kummittelemaan, upea sanoitus.  Positiivisyyttä täytyy hakea muualta vaikka nimi sitä lupailisikin, kuunnelkaa itse. Tässä biisissä on jotain joka jää ja toimii:


 Joulukortteja



Joskus on vaikeata löytää bloggerin tube-haulla biisiä vaikka tietää että  siellä se on, ei tullut mariska - joulukortteja, ei pelkällä joulukortteja, onneksi oli esillä tuubin sivu jossa koko levy, joten osoiterivillä löytyi. Kerran oli outoa kun ei löytynyt osoiterivillä mutta pelkällä biisin nimellä:O 

Tokavika Joulu kapakassa soinee krapulaisten korviin viimeistään ekana arkipäivänä lasten toimesta, ymmärtäkää edes hyvä moite jos ette ymmärrä jättää jouluna baareja väliin. =(

Vika biisissä jatkuu hieman ketulleen mennyt joulunperkaus ja tulevaisuus näyttää, toivotaan, paremmalta, kun itse itselle luvataan:

Seison ulkona pleksit huurussa
Ei ihme kun näin syvään hengittää
Lahjan jaan ja sen itse saan
Ei sitä kukaan kuule eikä nää
Mä mulle lupaan ensi jouluna
Tää ei oo tällaista
Miten jumankauta kaikki taas näin meni
Vielä ymmärrän toivoa vähemmän muilta
Toivoa itselleni ensi jouluna

[Verse 2]
Sovittaisko niin
Et vuoden päästä me ei odotettais joulun ihmettä
Ja jätettäiskin vaan vaatimukset pois
Ja laiskoteltais keskel kiirettä
Ensi jouluna vois paistaa pipareit
Taikka hakee ne vaan lähihuoltsikalta
Rima kyllä saa taivaita koskettaa
Jos me voidaan mennä vaan sen alta
Ensijouluna




Nimibiisin laitoin jo maraskuussa johonkin postaukseen, Navidadii on hyvä, hitihkö biisi, tullee soimaan, ja tutuksi joulun aikaan. Olen tyytyväinen kun sain Juice Leskinen Slamin Kuusessa ollaan -levyn kaveriksi Arvelluttavia joululauluja, kummassakin vähän jännenpi tulokulma joulunviettoon.

Jousafkoista ainoa jota haluan ja hankin pöytään on kinkku ja kinkunhan saa kun kankun sika lahjoittaa!!!



Kamala Luonnossa Sika tuohtui kun Lammas (tai Vuohi, ei kuitenkaan taivaan-)kuittaili eläimen tärkeydessä ja julisti isoon ääneen Isännän kertoneen että hänellä on joulupöydässä merkittävä paikka ja asema. Ei hennonnut Vuohi faktoittaa Sian joulutraditioiden tietämystä... .

Joulukarusellin muita hittejä!

Kahjonrentoa ja raukeata joulunaikaa, napa paukkumaan ja sinappia päälle!!!



Sus'



Lopetan sittenkin lyyrisemmin, saa herkistellä 
jouluna Sus'kin, pitäsikö tirauttaa parit kyyneleet?
Siihen kyllä vaatii klipin Vain Elämäästä ;D
Joululaulujen, niiden tradien, melodiat ovat usein
ylevän hienoja ja arvokkaita, samalla hauraita ja voimaisia.




  Hyvää Joulua!!

P.s. kuvatehtävän vastaus on Vilkku-maa ja levy on Ei mitä tuo viestilippu alimmaisena tarkoittaa.

6 kommenttia:

  1. Olen nyt kuunnellut enemmän tuota Mariskaa ja alkaa pikku hiljaa avautua. Navidadii on kyllä todella surullinen.
    Twerkkauksen jätin nyt väliin, mutta joulukortteja tuli lähetettyä.

    Sika on kyllä niin klassikko kuin klassikko voi olla. Muistan, kun se aikanaan julkaistiin, niin siitä syntyi pienehkö kohu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sika on liian inhorealistinen, kai siitä nyt sanomista tulee;) Mariska<3

      Poista
  2. Minä näin Mariskan joulutwerkkausta kuunnellessa silmissäni niitä pyllynpyöritysvideoita :D Monilla lapsilla on Navidadiin tapainen joulu, voi ressuja. Kiitos Juisen Siasta - en ollut sitä vielä tänä jouluna kuunnellutkaan. Hyviä joulunjatkoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pyllynpyöritysvideoita oikein?? Oletko hurahtanyt twerkkaukseen? ;D

      Poista
  3. Täällä välillä joulusurffailua, vaikka aika menee pääosin muihin hommiin. Mulle oli Mariska ihan outo tuttavuus ennenkuin Tarjan Vain elämää -katseluis siitä kuulin. Ja Sika on klassikko! Se tuli silloin alkuviikosta kuunneltua kun Tarja pyysi laittamaan jonkun joululaulun ja toi tuli mulle eka mieleen. 😊

    Hyvää joulua! 🍀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. mariska -nimellä hip hop -levyt,3 ekaa sit mariska%pahat sudet pari levyy ja loput taas Mariska -nimellä- Suosittelen käymään läpi, silloin tällöin pomppaa joku sanoitus esiin joka kolahtaa.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)