lauantai 19. joulukuuta 2020

Saturday Classics 191220 Chris Cornell

 

Chris Cornell vuodelta 2011

Chris Cornell omasi syvän, sointuvan äänen, pääsi korkealle kiljaisten ja matalalla muristen. Täyteläinen, tunteikas ääni tulee jäämään historian lehdille, jos ei muun niin Bond-tunnarin (vuoden -07 Casino Royale) tähden.


Tiedät biisin nimen jos tiedät nimenikin=)

Itselle kyseisen herran sielukas ääni pärähti ysärin puolessavälin kun kaveri luukutti ihastuneena levyä. Soundgardenin Badmotorfinger kolahti heti alun stereokikkailun myötä ja pian huudatin levyä itsekin hurmiossa. 


Outshined

Miehen soololevyltä Euphoria morning (1999) on jäänyt korvamatoilemaan You can't change me jonka riffi jää soimaan päiviksi, korvamatovaroitus!:)


Maailmaa saat muutettua, minua et...

Vielä yksi niin saadaan miehen tärkeimmät bändit samaan syssyyn eli Audioslave joka oli ns. superbändi eli kun Rage against machinen laulaja lähti lätkimään niin Cornell hyppäsi puikkoihin ja loppu on hard rockin historiaa, kerrassaan hieno nippu melodisia, vaikuttavia biisejä, tähän valitsen Broken cityn:


Raajarikkona murjotussa kaupungissa...

Mikäli haluaa hieman keveämpää ilmaisua, voi kuunnella Chrisiä akustisen kanssa, teki paljon näitäkin keikkoja bändihommien ohella ja välissä. Tässä esimerkiksi Jacksonin Billie Jean:


Once my loooooooove!


Chris Cornell liittyi suomalaiseen Klubi Viiskuuteen kuollessaan 17.5.2017. Kevyet mullat ja iso kiitos musiikistasi joka jäi soimaan ja soi vielä pitkään!!

Lisää klassikoita!!


Asiasta Berliiniin, tein eilen spotifyyn itselleni Eppujen biiseistä soittolistan. Tuumin että otan vähintään yhden joka levyltä ja niin aloitin niitä napsimaan. Kun sain loppuun, huomioin että tulipas aika pitkä biisilista, ihan välttämättömistäkin valinnoista koostui tasan viisikymmentä kappaletta;D 

En tiennyt tuntevani niin paljoa Eppujen musaa muutta kyllä se passiivinen radionkuuntelu on voimallista. Nykyään en edes kuuntele radioo, tulee niin pajon kuraa hyvienkin biisien väliin joten uuden musan etsiminen on ihan omissa käsissä. Siksi mm. nämä SatClassit on hyviä, kun tutkailee teidän hittejänne niin löytää lisää omaa mielimusaa. Tätä kautta olen alkanut kuuntelemaan mm. Kenny Wayne Shepherdia, The HU, Montrosea, Pentatonixia ja montaa muuta ja myös näitä jotka on tiennyt mutta ei ollut muistanut lisätä listalle eli Jeff Beck, Free ja Cream. 

Kiitos tästä musiikillisesta sivistyksestä, oi kanssaBlogistanialaiset, varsinkin siis SatClass Ltd:n henkilökunta ja toimitusjohtaja Lepis-Sister;D )


Leppoisaa lauantaita,


Sus'



P.s. törmäsin oikein hyvään versioon Badmotorfinger -levyn avauraidasta Rusty Cage


Mastodon/Alice in Chains/Anthrax/Metal
Allegiance -muusikot versioi siististi!!


Ja riisutumpi, ehkä tunnetuin Soundgarden -biisi on Johnny Cashin tulkinta. K
errassaan mestarillinen oivallus tuottaja Rick Rubinilta tehdä näistä rankka-aiheisista biiseistä nuotiokitaraversiot sillä mr Cashillä oli katu-uskottavuutta ja karismaa laulaa heroiininkäytöstä ynnä muusta paskasta, kuten biisissä Hurt (alkper Marilyn Manson). 

Tässä siis Ruosteinen häkki:


Rusty Cage


8 kommenttia:

  1. Huomenta - kuuntelen lisää ajatuksella, jahka herään. Johnny Cash ❤︎ Mikä ihana ääni!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen sinulle alkanut valita aina esittäjältä (jos on möykkää tahi metallia) jonkun rauhallisemman vedon, mutsin kanssa oli sama diili. jo vain jaksoi kuunnella Bon Jovin rauhallisempia vetoja kun näli miehen jossain elokuvassa ja ihastui;) Tuokin Rusty Gage on kunnon mättöä muttta Cash vetää riisutun nuotiolauluversion ja biisihän ei huonommaksi muutu;)

      Poista
  2. Cornellin ääni on kyllä niin hyväilevän pehmeä ja syvä, namia! Äänessä on jotain samaa taikaa kuin Jim Morrisonilla.

    Tuo Billie Jean oli kyllä huikea <3 Akustisuus tuntuu vetoavan tällä hetkellä paljon, olen kait laskeutumassa joulurauhaan.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuten sanottu Chris soittelio akustisia keikkoja, löytyy you tubesta. Morrison on aika hyvä vertailukohde. Jos laulaisi funkia tai soulia niin vaikutelma olisi luultavasti kova, Sellaista Eric Burdon et the war -kamaa. Hauskaa sanaleikiä, White man's burdon? Eric;D

      Poista
  3. Uutta musaa mulle, tuolla pääkohteella oli kyllä tosiaan hyvä ääni. Eniten tuntui kuitenkin omalta tuo viimeinen, vaikkei sekään kuulu omalle kuuntelulistalleni. Oliko muuten katsottuna JC:n elämästä kertova leffa Walk the Line? Oli ihan hyvä! 👍🏻

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On tuo pariin kertaan tullut katsottua, loistava suorastaan. Tykkään kun päätähdet lauloi itse.
      Nää on nää möykkä et agressio ynnä kaahausbiisit mun ominta alaa, olen vain purkanut SatClasseissa enemmän niitä yksittäisiä hittejä jotka on jääneet matkan varrelta, nyt aletaan kertailla ns käyttömusaa, es jotain näistä ryhmistä missä CC lauloi, kuuntelen parin kkn välein, usein Audioslave, joskus Soundgarden, Bad..viisi ekaa biisiä.

      Poista
  4. Tuttu mies tämä Chris Cornell ja komea on lauluääni. Eka biisi oli tuttu ja tykkäsin myös tuosta Autoslavesta. Ja Badmotorfinder upposi kanssa hyvin.
    Pääsit ytimeen tuossa klasareiden kuvauksessa. Tämä on varsinainen 'musiikkikoulu' ja paljon oppii uutta jatkuvasti. Jännästi tulee niitä uusia suosikkeja myös.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä biisi löytää kuulijansa ja kunhan osa uusista on nuoria niin soi biisit pitkään.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)