sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Koirasta korttiteline ja muita innovaatioita

(punaiset/vihreät sanat tekstissä sisältävät linkin aiheeseen liityen, esim. lähteenä)


Ou jee! 

Sain pari joulukorttia ja lykkäsin ne Tundran huomaan, saapahan pehmoeläimeni jotain tekemistä;D


Possun kortissa sopivasti bling-blingiä,
myös oik.puol. Susun kortissa hyvä fiilis!


Oikeammin halusin postata autosta jollainen tullee olemaan muotonsa puolesta sellainen mikä näkynee teillä seuraavan parin kymmenen vuoden aikana. Aptera EV, olkaat hyvät:



Venytin vähän kuvaa mutta idea on siis siinä että tämän auton ilmanvastuskerroin on peräti 0,13 kun se nykyautoilla on parhaimmillaan 0,20 Alla olevalla videolla kerrotaan että ilmanvastuksen voittamiseksi kuluu auton energiasta jopa 60% joten mitä pienempi ilmanvastus, sen vähemmän energiaa, ja siten polttoainetta, kuluu. Kun auto on täyssähköinen ja sille luvataan jopa 1600 km matkasäde niin jo vain on hyvä vaihtoehto. Mikä ihmeellisintä, auto maksaa 21 -38 000 euroon, mikä ei käsitykseni mukaan ole paljoa (siis kun bemari maksaa 40-50 000).


Kerrassaan upea pirssi!

Tämä siis jos transportaatio pysyy pyörillä. Sci-fi -leffoista tuttu lentävät autot kun on yksi vaihtoehto. Saas nähdä mikä valikoituu tulevaisuudessa kulkupeliksi, hienoa on jo nyt että innovoidaan ja ihmiskunnan tulavaisuutta mietitään vähän isommissa jaksoissa kuin vuosikvartaaleissa. 

Tästä I-S:n juttuun autosta.


Bandcamp on uusi innovaatio musabisneksessä! Sivuston kautta pääsee ostamaan musan suoraan sen tekijältä ja esimerkikiksi Jonna Tervomaa julkaisi uuden, englanninkielisen levynsä käsittääkseni vain täällä: Jonna T. Olen ajoittain kuunnellut bandcampin tarjoamia artisteja ja todellakin löytyy uusinta uutta. Palvelu on löytänyt tiensä kuluttajien sydänmeen sillä sitä kautta on myyty musaa jo 637 miljoonalla taalalla, viimeisen 40 päivän aikana pelkästään 21,6 miljoonalla. Oikein suositeltavaa toimintaa, jää ylimääräiset välikädet pois, joten albumin hinta esim Jonnan kohdalla on kahdeksan taalaa (tai enemmän, saa siis maksaa enemmän jos haluaa tukea artistia, aivan loistava innovaatio!). Vanhalla mallilla kaupasta ostettuna jotain 18,- eli onhan tuo nyt halpaa. Ja kapitalismin muoto jota tuen;D, tuskin kapitalismia ollenkaan!! Jihuu!!


Hyvältä se kuulostaa enkuksikin, Jonna on niin pro!
Myöhemmin -biisinsä kuuluu ehdottomiin suosikkeihin!


Innovoivaa sunnuntaita, Sujella on tänään osavuosisynttärit, olen nyt 52, 11/12 -vuotias ;DD

Osavuosisyntymäpäivien virallinen musiikkikappale, Fluke - The Thumper:






Sus'



Onneksi ei ollut katajaa lähellä...


Jethro Tull - Ring out solstice bells





1 kommentti:

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)