keskiviikko 2. joulukuuta 2020

It's called Rock'n'Roll!!

Rokkenrollista sanottua: Laulajatar Ruth Brown on sanonut että rythm and bluesista tuli rock'n'rollia kuna valkoiset lapset alkoivat kuunnella sitä.

Pekka Laine taas tiivistää asian mainiossa artikkelissaan seuraavasti: Rock'n'Roll ei olisi syntynyt ilman valkoisia, mutta ilman mustia ei olisi syntynut mitään. Gospel ja blues ovat tärkeimmät tyylit joista rock'n'roll tulee.

Little Richard on ilmaissut asian näin: "The Blues had illegitimate baby and we named it rock'n'roll."


Riku näyttää mallia!


Katselin eilen vallan mainion dokumentin The King - Elvis Presleyn amerikka, jossa ajellaan Elviksen Rolls-Roycella ja takapenkille poimitaan niin tavan tallaajia kuin isoja staroja (Alec Baldwin ym) jotka kertovat suhteestaan Elvikseen ja kuinka sen kokivat. Dokumentti yhdistää amerikan nousun ja (tulevan) tuhon Elviksen nousuun ja tuhoon. Suosittelen täydestä sydanmestä, aivan loistava dokkari, silmät alkoi yöllä lupsimaan vaan oli katsottava loppuuan asti=)

Itselle kaikkein päräyttävin Elvis-esiintyminen on Las Vegasin paluukonsertti, heittämällä yksi maailman parhaista rokkikeikoista ever!!


That's Allright Mama ja loppu on historiaa,
Mylviksen eka sinkku myi reilusti yli
 100 000 kipaletta, aika hyvin tuntemattomalta 
artistilta;)

Ja loppuun tunnustuksellinen biisivalinta, hyvää alkanutta joulukuuta, lets rokataan!!



Sus'



Put another dime in the jukebox....
The Runaways -leffaa suosittelen kympillä,
po: Dakota Fanning ja Kristen Stewart


4 kommenttia:

  1. Tuo Joanin zipale on mulla lauantaiklassikkomatskua, kylläpä nyt tänään tuli hyvää musaa piireis. 👍🏻 Ei taida olla toi leffa nähtynä, pitää laittaa muistiin ja tsekata oliko meidän tilauspalveluis (katoin jo - nyt on peräti 3 maksus, muttei yhdeskään tuota).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se löytyy areenasta, sen kun klikkaat linkkiä joka on nimessä. Tullut juuri sinnekin, aivan loistava katsaus ameriikaa, historiaa, musaa jnee.

      Poista
    2. Kappas! Kiitos, kyllähän Areenaa on tullut katottua, pitäis vain muistaa sitä enemmän.

      Poista
    3. Laatua koko rahalla eli ilmaiseksi;D

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)