sunnuntai 13. helmikuuta 2022

Eleganssia pyörillä

 Eleganssi tarkoittaa sivistysanakirjan mukaan hienostunutta, tyylikästä. Ostin kirjan nimeltään Automobiles - Elegance on Wheels, ja se on elmäni ensimmäinen taidekirja jonka olen hankkinut. Aivan järjettömän upeita kuvia erittäin hienoista autoista, muotoilun helmiä ja visionäärien unelmointia!!


Tämän paremman kuvan nääpistin netistä,
 kirjaa myydään käytettnä 17 taalaan.

Tolkun isoja, A3-kokoisia sivuja joten 
aukeamalle (44cm x 66cm) saa näyttäviä kuvia.


Ihastuin kirjaan joskus lokakuussa kun se divariin ilmaantui, vaan sen hinta, 30,- ei oikein iskenyt. Vaan tuossa keskiviikkona poikkesin kauppakatu 2, Vanha Antikvariaatissa ja neuvottelin kaupungin joviaaleimman Kinasen kanssa hinnan 20,- ja ostin pois kuleksimasta. Pidin esipuheen tyyliin:  -varaston kierto, ollut pitkään, anna sopuhintaan jne. Ja kun pyysi sen kaks'kympppiä niin sanoin joo. Markku Kinanen on oikeasti joviaalein tuntemani ihminen ja suosittelen käymään jos poikkeatte Jyväskylään, ihan vain sen kaupan rauhallisuuden ja fiiliksen takia, plus erittäin korkealuokkaista, ammattitaitoista palvelua.


Alfa Romeo B.A.T. 1955



Sama takaa, mielettömät siivet!! IHQ!
(Alfan kuvat ei kirjasta, siinä paremmat;)


Kirja on jaettu viiteen osioon: 

Rakennettu
  1. huvin, (fun)
  2. maineen, arvostuksen (prestige)
  3. vauhdin, (speed)
  4. voiman, (power) 
  5. ja suosikkini, kauneuden (beauty)

vuoksi, tähden, syystä että,  mieli teki, oli aikaa, annettiin tehtäväksi ratkaista.


Laitan kirjasta oman suosikkini, Mercedes-Benz 300SL Gullwing eli Lokinsiipi-mersu vuodelta 1955:


Edestä ja ..

.. takaa.



Kuten kuvateksitssä, blogin vas.yläosassa olevassa gadgetissä lukee, autojen kauneus esineinä on avautunut, aika pitkälle kun aloin katsoa Top Gears:ia, sitä vanhaa kolmikkoa (BBCn suosittu auto-ohjelma). Nyt on kiva kääntää sivua päivän, parin välein, ja aina ohimessessä katsella jotain kaunista. Ja jolla yleensä pääsee nopeasti paikasta A paikkaan B

;D


Mukavaa sunnuntaita kaikille, ottakaa iisisti ja katsokaa vaikka olympialaisia, ihan vain fiiliksen tähden, lajilla niin väliä!!



Sus'


Asiaan kuuluva biisi eli Highway Star by 
Deep Purple, live-esitys Saksanmaalta v-72. 
Tuohon aikaan maailman kovin livebändi, aivan ehdoton.







P.s. Haluan nostaa esiin Vilukissin Kingis-puikko -postauksen. Ihanan irrationaalista, surrealistista, hymyilytyttävää!! Että lähtee Jäämiukulta välillä upeita, lyhyitä huomiota aivan omasta näkökulmasta, ja lyhyesti ilmaistuna.

Pakko arvostaa 👏🐺..(tämän blogin ensimmäiset valmis-hymiöt..en ala käyttämään, pysyn v.2000 txt-hymiöissä ;P..;)

10 kommenttia:

  1. Hienoa musaa. Yritin laittaa kommentin tuonne autokirja-postaukseen, mutta ei onnistunut. Kauniista autoista saa kyllä kauniita kuvia, ja varmaan tuossa kirjassa palhon nähtävää. Kävin myös kurkkaamassa sitä Siionin temppeliä, ihan kivasti oli sielläkin seiniin maalattu, ja onhan se kivaa kun saa kerrankin maalata seiniä ilman että sitä kutsutaan töhrimiseksi. Muuten, miten täällä saa blogisi seurantaan, en löytänyt ainakaan nyt kännykällä sellaista kohtaa. Mukavaa sunnuntaita Jyväskylään

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tallenna tuo blogin osoite selaimesi kirjanmerkkeihin, helpointa on seurata liittämällä mun blogi linkkilistaan jollainen minulla on blogissani sulla en löytänyt. en mylös löytänyt sisällysluettteloa, olisi kivempi availla tunnisteiden ja otsikon perusteella.

      Kiitos sanoistasi, toivin että bloggeri pahemmin ryi mut välin blokkaa kommentoijia pihalle. Jopa minua! ;D

      Poista
    2. Hetkinen, kommenttisi tuli sittenin läpi oikeaan paikkaan, tämä toinen;D

      Poista
  2. Upeita kaaroja.
    Ollaan menossa tulevalla viikolla kyläilemään Jyväskylään. Otin antikvariaatin nimen ja osoitteen muistiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sovin kinasen kanssa just että sanot Sudelta terveisiä niin saat alennusta;) hyvää ystävänpäivää, aouuuu!!

      Poista
  3. Mersu on myös meikän suosikki. Olisi kiva omistaa tää menopeli. Voi muuten olla aika arvokas. Ai nii..Amorphis on julkaissut uuden albumin. Halo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. A on liian deeppiä mulle sorry, laatuorkesteri mitä kuullut. Mersut on mun ensirakkaus. nimittäin ne leijat, autot tuli myöhemmin;D

      Poista
  4. Olipas uusi tuttavavuus autotaidekirja! Melkoisen kaaran olitkin valinnut, voi jestas, kyllä tuollaisella olisi ihanaa ajella luu pihalla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sANOS MUUTA. kUISKI MULLE DIVARISSA PITKÄÄN ETTÄ OTA MATKAAS..TULET TYKKÄÄMÄÄN. aNNOIN PERIKSI JA OLEN ONNELINEN ETTÄ ANNOIN;) hups tuli isolla, ei jaksa korjata..

      Poista
  5. Noi vanhat autot on tosiaan tyylikkäämpiä kuin nykyiset. Tuulitunnelissa pakkaa olla fysiikan lait samanlaisia kaikille valmistajille, joten lopputuloksetkin on samoja.

    VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)