torstai 24. helmikuuta 2022

" -Jotain voi olla, että syötetään hänelle" (VL)

 , tuumasi "Rautakansleri", Kalervo Kummola kun häneltä kysyttiin että vieläkö viet Rene Faselin mustaa makkaraa syömään tulevissa MM-kisoissa.


IS kysyi Kummolalta, aikooko tämä viedä Faselin syömään Tampereella mustaamakkaraa keväällä Suomessa järjestettävien MM-kisojen yhteydessä.

– Voi olla, etten viekään. Jotain voi olla, että syötetään hänelle, Kummola vastasi.


 Renen Faselin ensimmäinen lausunto nimittäin oli:


– Näimme, millainen jääkiekon tulevaisuus tulee olemaan, kun puolustuksella voitetaan mestaruudet ja mitalit, Fasel analysoi.

– Finaali ei ollut erityisen näyttävä, eikä varsinkaan niin kiinnostava kuin Venäjän ja Ruotsin välinen välieräottelu. Puolustuksen otteet ja pieni onni toivat suomalaisille kultaa, meidän täytyy onnitella heitä tästä. Mutta venäläiset pelasivat silti hyvän turnauksen, hopea on myös olympiamitali, Fasel sivalsi.


 Huonosti piilotetun Putinin perseen nuolemisen lisäksi, hän on itse vastuussa pelin näyttävyyden häviämisestä, kuten tässä I-S:n jutussa todennetaan. Mr. Fasel nimittäin oli se henkilö, silloinen IHFF:n, eli Kansainvälisen Jääkiekkoliiton pj, joka ajoi puoliväkisin NHL-ssä, eli amerikan lätkäliigassa, käytettävän kaukalon myös Pekingin olympialaisiin. Se kun on 26 m leveä ja Euroopassa pelataan 28-30 m leveissä kaukaloissa. Kapeus aiheuttaa sen että tehokkaasti puolustava joukkue kuten Suomi, ja Venäjä aluksi, pystyvät tukkimaan keskialueen, jonka seurauksena peli ajautuu kulmiin, ja on tylsempää katsottavaa.


Pekingin olympialaisissa vastustajilla ei ollut lainkaan tilaa hyökätä, kun Suomen ja Venäjän ääriorganisoidut viisikot tukkivat syöttösuunnat keskialueella ja maalinedustan puolustusalueella.


Tuo sokea Putinin ihannointi tekee ihmiset kuuroiksi omille sanoilleen, dementikoiksi, suusta pääsee vaahtomaista ihannointia ja puolueellisia päätöksiä, onneksi sai kenkää Valko-Venäjän MM-kisojen sekoilujensa tähden. 

Toimitusjohtaja Kummola SM-liigan kymmenvuotisjuhlassa 
Tampereella 12.4.1985. (Kuva: Suomen Jääkiekkomuseon kokoelmat)


Loppuun vielä liittotason kommentti Faselin puheista joka kommentoitiin Kummolalle:


– Eräs hallituksen nykyjäsenistä sanoi, että tämä (Faselin) kommentti on suurin piirtein itsemurha.


Arvostan Kummolaa erittäin korkealle, asiallinen mies joka on tehnyt suomalaisesta jääkiekkoilusta kansainvälisesti laadukasta ja hyvää, nostanut meidän profiiliamme maailmalla. 


Ja sitten jotain ihan muuta.....torstait ovat nykyisin niin lohduttomia, toivottomia kaiken sodasta ja koronasta vaahtoamisen keskellä, joten on aika........ei kun hetkinen, kerronkin vasta 28.päivä, hei hei siihen asti tämän asian tiimoilta.... (ai että, olenkos nyt liian ilkeä? Nääh, kyllä te kestätte muutaman päivän odottaa, arvailla..... . Hih!Sus'Blue Öyster Cult - Blind Faith

Soul searching for the truth
Stranded on a ship of fools
Tempest tossed upon a sea of lies
Who's making up these rules

A false promise, a dirty deal
You'll do anything for power
Watch you cutting off everything real
In your ivory tower
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)