perjantai 25. maaliskuuta 2022

Jengiytyminen

 Mitä tapahtuu kun maahan tulee pakolaisia ympäri maailmaa ja heitä ei integroida suomalaiseen yhteiskuntaan? Ruotsi on ihan tuossa vieressä, ja kauhulla olen katsonut vuosikymmneten saatossa, kuinka sinne syntyy jengejä jotka ovat niin voimakkaita että Tukholmassa on lähiötä jonne he voivat julistaa ulkonaliikkumiskiellon!! Poliisitkaan ei mene sinne ilman aseita ja kymmentä kaveria.


Mitä tekee juurettomaksi itsensä tunteva ihminen, ihminen joka on revitty juuriltaan ja uudet pitäisi istuttaa uuteen maahan? Ei ole töitä, tekemistä ei ole tarjolla muuta kuin maleksiminen kaduilla ja nuorisotiloissa. Siinä missä suomalaiset teinit intoilevat kapinaansa hetken, etsivät rajojaan, pakolaisteinit joita syrjitään nimen perusteella kaikissa tilaisuuksissa, ohitetaan aina jos tarjolla "kantasuomalainen", he tuntevat turvattomuutta, etsivät omaa identiteettiään ja siihen rakoon iskee rikollinen mieli. Kasaa jengin joka antaa omanarvontunnetta, kuuluvuuden johonkin selvästi identifitioituneeseen ryhmään, suojaa ja puolustusta rasismilta jonka olemassaoloa tässä tasa-arvon mallimaassa ei edes tunnusteta ja joka kuitenkin on olemassa rakenteissa.


Rikollisuus rehottaa, poliisit eivät ole ratkaisu, linnojen täyttäminen ei myöskään. Samaan aikaan nämä ilmiöt saavat kantasuomalaiset äänestämään persuja ja heillähän ei ole ratkaisuja, vain lisää ongelmia huudettaviksi. Tai se ratkaisu on että kaikki ulkomaalaiset vittuun Suomesta! Ja sehän se ratkaisee.. mitä? Ei mitään.


Yksi marttyyriksi linnaan ja jengi vain kasvaa.
(kuva I-S:n jutusta joka linkitetty alempana)


Kurdish Mafia. L-city, espoo. Siinä pari esimerkkiä. Tapon yritys jo, ei ole pitkä matka murhiin ja riehumiseen, juuri siihen mitä Tukholmassa tapahtuu, puhumattakaan Göteborgin ongelmista. ja mitä tekee Suomi? Saman virheen vaikka aikaa olisi ollut tehdä asiat erilailla.


Toisaalta pistää vihaksi kyseisten jengien peruslähtökohdat - pakenevat sotaa ja alkavat sotimaan siinä maassa joka heille turvapaikan antoi. Moni muu jakaa saman tunteen ja osa ei muuta tunnekaan. Syntyy lisää vihaa joka synnyttää lisää vihaa, ratkaisuksi vihanpurkuun kelpaa väkivalta, helpoin vaihtoehto. Ja taas on menetettyjä mahdollisuuksia, ihmisiä jotka jätetään heitteille ja jotka sitten syyllistyvät kaikenlaiseen paskaan. jengeissä kun nimittäin on tiukka hierarkia ja säännöt, vastaanpullikoinnista tulee turpaan omalta porukalta.


Tietenkin suomalaiset syrjäytyneet perustavat omia jengejään jotka sitten sotivat muita vastaan, heillähän on jo perusargumentti hallussa, he puolustavat Suomea muiden maiden jengilläisten teoilta. Ollen kuitenkin samaa paskaa kuin muutkin jengit. Ei se jengiytyminen ole sen kummallisempaa kuin turvallisuuden hakemista, porukkaan kuulumista kun valtaväestö syrjii, parempiosaiset arvostelee huonompiosaisia typerillä kommenteilla että laiskoja ovat, haluavat vain etuuksilla elää..samaan aikaan töitä ei saa jos on vääränkuuloinen nimi tai on syrjäytynyt suomalainen, ehkä jo 12-vuotiaasta asti huumeita vetänyt moniongelmainen. Jengi rakastaa kun muut ei. Se rakkaus vain on vaativaa, tuhoavaa.


Käsittämätöntä mokailua yhteikunnalta, jälleen kerran. Kuinka hitossa me ollaan näin sokeita, miksi aletaan ratkaisemaan ongelmaa vasta sitten kun se on jo kasvanut lähes ratkaisemattomaksi? Osa ongelmista jatkaa ongelmallista oloaan ja kasvaa siihen, alkaa nähdä itsensä vainottuna, riistettynä jne.


Koulukiusaamistakaan ei tunnistettu ongelmaksi ennen kuin joku kuoli (ja osa kieltää ongelman edelleen). Kuinka monta pitää kuolla ennen kuin jengiytymiselle tehdään jotain? Liivijengeille ei tehty mitään, nyt niissä on noin tuhannen jäsentä jotka pääsääntöisesti tekevät rikoksia, kv-yhteyksillä. Niin monta sivuutettua ongelmaa jotka yhteiskunta löytää edestään.Sunnuntain kevyet mietteet,Sus'

10 kommenttia:

 1. Samoja ratoja kulkee minunkin ajatukseni. Jokainen haluaa kuulua johonkin ryhmään, ja jos ei muuta ole tarjolla niin sitten mennään jengiin. Ongelmat alkavat usein jo lapsuudessa, oli sitten maahanmuuttaja tai kantasuomalainen. Jos et puristu samaan muottiin kuin muut, niin syrjintä alkaa jo päiväkodissa. Sitten kun yrität rimpuilla eteenpäin, niin voi tulla ylilyöntejä ja lopullinen leima otsaan. Koulussa jos kerran häiriköit, niin sen jälkeen olet ikuisesti hankala oppilas. Oikeasti kuitenkin moni häiriköivä oppilas kaipaa vaan aikuisen huomiota ja tukea.
  Itse koin jo alle kouluikäisenä syrjintää hiustenvärin vuoksi, kun satuin olemaan tummempi kuin muut lapsukaiset. Ihan suomalainen kuitenkin olen. Eli ei tarvitse kovin paljon olla erilainen kun kiusaaminen jo alkaa. Kaikille lapsille ja nuorille pitäisi löytyä järkevää tekemistä ja hyväksyntää ja kiusaamiseen pitäisi puuttua heti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse olin siinä mielessä onnellisessa asemassa että olen aina ollut vahva itsetunnosta enkä ole kuunnellut minkäänlaista vittuilua vaan paukautellut kahta pahemmin vastaan. Ja kun on aina ollut isokokoinen niin on saanut olla rauhassa, enimmäkseen... .
   Kaikenlainen kiusaaminen on kyllä ongelma sillä osan siitä pitäisi kuulua normaaliin kehitykseen, missä vähän härkitään ja oppii antamaan takaisin, puolustautumaan, tai herää porukassa mieliala että nyt tuo yksi ampuu liian isoilla panoksilla. Helposti lähtee lapasesta nuoremmilla kun puuttuu se ns. ison kuvan tajuaminen. Pakko myöntää että en haluaisi olla nyt nuori, ja elämä edessä, kovin on sekava maailma verrattuna omaan lapsuusikää,n kasariilla oli vielä turvallisen oloista.

   Poista
 2. Aika ristiriitainen fiilis tulee jengeistä. Toisille se on ainoa keino selviytyä tässä maailmassa. Rikollisia toimintoja harrastavat jengit ei saa minulta sympatiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Partio oli aikoinaan minun jengini, täytti kakkosperheen roolin täydellisesti ja opetti luottamaan itseensä, taitoihinsa ja tukeutumaan muihin jos ei osannut, ilman mitään turhaa kettuilua. Parhautta!

   Poista
 3. Muukalaisviha on tehokkain tapa saada maahanmuuttajat tuntemaan itsensä ulkopuolisiksi, ei-toivotuiksi. Rikollisuus on perseestä oli tausta mikä tahansa, mutta syrjimällä työnnetään ehkä jo ennestäänkin ulkopuolisiksi itsensä tuntevat ihmiset marginaliin ja se ei tilannetta ainakaan paranna. Ystävällisyys ei maksa mitään, kaikkea sekään ei tietenkään pelasta ja tietty osa ihmisistä on rikollisia vaikka mitä tekis, mutta erityisesti erään puolueen harjoittama ulkomaalaistaustaisten enemmän tai vähemmän kusipäinen mollaus antaa mahtavan kasvualustan mitävälii-perseilylle ja sitä kautta yhä rankemmalle persuilulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet harvinaisen oikeassa. Propagandan tunnistuskurssi peruskoulun yhdeksännelle pakolliseksia aineeksi!! Kyllä esim naisautoilijoiden mollaus lähtee siitä etupenkillä istuvasta miesoletetusta joka kiroaa päivittäin samaa asiaa, riippumatta tilanteesta. Ja takapenkki imee kaiken, pitää normina, joutuu sitten aikuisempana opettelemaan asiat uudestaan. jos viitsivät.

   Poista
 4. Tuollaiset jengit ovat kyllä pelottavia jos tulee vastaan. Ongelma on kun pakolaisia &maahanmuuttajia ei osata tarpeeksi hyvin integroida yhdyskuntaan, tai kulttuuriset erot eivät ole tarpeeksi tiedossa.Monissa tuollaisissa jengeissä on myös sellaisia , jotka kasvaneet suomalaisessa yhdyskunnassa, mutta syntyy ristiriitoja vanhempien vaatimusten ja elämäntavan ja vapaampaan elämäntyyliin tottuneiden jälkeläisten välillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta tämäkin, tämä asia on niin laaja ja mpnisyinen, jotenkin kuitenkin pitäisi ongelmaa alkaa ratkaista ennen kuin on liian myöhäistä, alkaa olla jo kiire.

   Poista
 5. Katsoin peiliin ja totesin: en pidä kaikista ihmisistä. Kysyin miksi? Vastasin itselleni: esimerkiksi siksi, koska ajattelemme monista asioista eri tavalla, meillä on/on ollut eri tapa kasvattaa lapsia, hänellä on oma uskonsa, minulla omani - monta asiaa erottaa meidät, tärkeimpänä varmaan meidän jokaisen omat arvot eri asioiden suhteen. Kysyin täytyykö minun pitää kaikista ihmisistä? Vastasin: ei tarvitse, eiväthän kaikki pidä minustakaan. Jatkoin kyselyä, olin kuin pieni lapsi kyselyiässä: pitääkö kaikille olla ystävällinen/kiltti? Kyllä, jos hekin ovat minulle: niin metsä vastaa kuin sinne huutaa. Puolensa saa ja pitääkin pitää, mutta ei pidä olla se joka lyö ensimmäisenä.
  Ohikulkevalle voi hymyillä - ei hän varmaankaan ajattele, että haluat väkisin hänen parhaaksi ystäväkseen tai puolisokseen.
  Pitääkö auttaa hädässä olevaa? Omien voimien, jaksamisen ja, kyllä, jos kyse ei ole hengestä, myös omien arvojen mukaan. Silloin kun kyse on akuutista henkeen tms. kohdistuvasta auttamisesta, se on kansalaisvelvollisuus - auttajan kansalaisvelvollisuus, silloin ei kysytä autettavalta passia eikä kansalaisuutta, vaan autetaan.

  Syvällisempää ajattelua en jaksa enempää, anteeksi.
  Mietin vain vielä, kun tässä samalla kuuntelen musiikkia Youtubesta, Disturbedia ja Musea, muun muassa, miten me pystymme kuuntelemaan ja fanittamaan ulkomaalaisten tekemää musiikkia ihan kybällä, mutta emme siedä ulkomaalaisia avuntarvitsijoita joukossamme?

  Rag'n'Bone Man - Human
  https://www.youtube.com/watch?v=L3wKzyIN1yk

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle kyllä kelpaa ulkomaalaiset avuntarvitsijat, nuorempana kun olin aktiivisesti sosiaalinen niin ne ihmiset olivat boheemeja hippejä ja punkkareita, kaikkea vasemmistohörhöistä lähtien, teatteri- ja musamaaliman väkeä. Siellä kasvoi ihan kansaonvöiseksi ja ajatteli että tämä on ehdoton rikkaus. Ainakain meidän porukoissa integroitiin tyyppejä ihan sen mukaan jos olivat hyviä tapauksia, paskempia syrjittiin , eli just metsä huutaa -periaatteella.
   Hyvä biisi, jännä artisti;)
   Kiitos Pöllö, hyvä kommentti.

   Ja kaikki muutkin kommentoijat, olen onnellinen kun nimenomaan tällainen asiakirjoitus herätti keskustelua, kommentointia, kiitos.

   Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)