keskiviikko 2. maaliskuuta 2022

Mitä enemmän luotan ihmisyyteen, sen enemmän petyn yksilöihin

Ajan kuluessa olen yhä varmempi siitä, että ihmiskunnan tulevaisuus on loistava, vaan ajoittain tietyt yksilöt aiheuttavat taantumusta, iskevät evoluution verta, saavat kehityksen hidastumaan. Silti ei ole vielä tullut yksilöä joka olisi voinut ison pyörän suuntaa, tai kulkua, lopultakaan muuttaa.

Vallankin johtajat joita valitsenmme, ovat ajoittain silkkaa paskaa sisältä, ulkokullattuina halajavat lisää valtaa, vaikka eivät tiedä mitä entiselläkään tekisivät. Jumalten tahtoon nöyrtyvät muka, itsensä jumaliksi korottaen, alkavat omaan paskaan uskoa, totuuttaan huutaen. Tuhoavat yleensä itsensä, loppuun palaen, tosin siinä samalla paljon viattomia polttaen.


Kun on maannut sairaalassa 7 vkoa lantio murskana,
menettänyt toisten virheiden takia pari opiskelupaikkaa/ammattia,
levynteko kaatunut verottajaan...
Yksinkertaisesti tullut niin paljon paskaa niskaan ilman syytä, että
huumoria tarvitaan, ja tuolla tasolla se on mustaa, tai mustempaa.
Siksi tämä paita putoo mulle täysillä, mustinta, hirtehistä.
England.. Russia, cancelled.



Kun ihmiset eivät laiskuuttaan suostu kantamaan vastuutaan, vaan antavat vallankäytön jollekin karismaatiselle, älykkäälle tyhjäpäälle, joka klikkiänsä -edustaa. Kaiken vallan antavat varastaa, lopulta myöhäistä alkaa oppositiota kasaamaan, vankilat täyttyy, sodat alkaa. Vahtivuorossa on meistä jokainen, kuinka annettiin sen saman ihmisen, pysyä vallan kahvassa, sillä sehän juovuttaa, ja kaikkein ärsyttävintä on kun historia vain itseänsä toistaa. Eikö oppi mene jakeluun??


Mitä eroa on Hitlerillä ja Putinilla?
Ei mitään.


Kansojen johtajien pitäisi olla  hoitamassa yhteisiä asioita korkeintaan kymmenen vuotta, sitten koko saatanan poliittinen revohka pois, ja uudet tilalle. Demokratian edustuksellisuutta pitäisi uudistaa, kukaan ei saisi jäädä vallan juureen pyörimään pidempään. Toki yhteiskunallista osaamistaan voi hyödyntää, menkööt yrityksiin ja järjestöihin yhteiskuntajohtajiksi.


Kapitalismin aikakin tulee menemään ohi, kommunismista otetaan se ainut hyvä idea, eli kaikille sama kansalaispalkka ja siihen päälle saa sitten tehdä lisää jos veri vetää rahankeruuseen. Onneksi alkaa olla noita ihan järjettömän rikkaita jotka alkavat jo ennen kuolemaansa jakamaan sitä rahaa, vaihtamatta sitä valtaan. Toisaalta on trumppeja jotka kusettaa kaikkia niin hyvin, että velat muuttuu saataviksia ja laittomuudet laillisuuksiksi. Vastuu on silti meidän, sinun ja minun. Me käytämme ääntämme, joten miksi ihmeessä me äänestämme jotain tyyppiä uudestaan ja uudestaan? Vaikka hän mokaa, kuten juhantalottonihalmeetsoinit ja muut populistit, eivät he ilman teitä sinne kaapin päälle nouse, huutamaaan paskajargoniaan ilman ratkaisuja. Pelkkää valitusta vailla toimivan vaihtoehdon esittämistä. 

Mitä tuollaisilla tekee kansa, valtio, maa?


Lopuksi, kun lakkasin vuonna 2005 valehtelemasta itselleni, ja 2008 myös muille, en itkenyt kun lauoin totuuksia joita ns. kaverit eivät kestäneet ja katosivat elämästäni. Jäljelle jäivät ne ystävät jotka tietävät että en jauha paskaa, ja että olen oikeasti kiltti ja empaattinen, minä nyt vain osaan kääntää ne tarpeen vaatiessa pois päältä, ja kurmoottaa kusettajia, valehtelijoita, sumuttajia, ynnä muuta ihmissakkaa huolella. Ei sen osaaminen tee minusta panssaroitua, jälkeenpäin kuitenkin tekee pahaa, lähinnä siksi että ihmiset laiskuuttaan eivät ota selvää, uskovat ensimmäistä profeettaa, eivät kyseenalaista. Ja kieroilevat jopa tietämättään, itsesokaistuneina, näkemättä negatiivistä toimintaansa. Siksi petyn vanhetessani yhä enemmän ja enemmän yksilöihin. 

En minä halua olla oikeassa, sehän on vittumaisin paikka ihmisten joukossa, se saa muut tuntemaan häpeää kun eivät ole tajunneet jotain, ja joku nuorempi! Sekin vielä, sen heille rautalangasta vääntää. Viisaammat osaavat ottaa onkeensa nuoremmistakin, tyhmemmät eivät kuuntele edes kokemusta. Enkä minä edes ole aina oikeassa, joskin jos en ole varma, pidän yleensä turpani kiinni. Siitä huolimatta olen vain ihminen; ihminen on erehtyväinen.



Erehtyminen on inhimillistä, 
mutta erehtymisen  jatkuminen
 on vain tyhmän tekoa.
Käännös latinasta: Google-kääntäjä



Vapauden saa kun kantaa vastuunsa, velvollisuudet suorittamalla saa oikeuksia. Nykyään vain oikeudet ja vapaudet nähdään ilmaisina, vastikkeettomina, kuin laissa lukee, järki jättää. Sääntö jossa ei ole poikkeusta, on kuollut sääntö. Säännön, lain, asetusten pitää elää, liikkua, tarvitaessa muuttua, tai kumoutua. Eihän elämä itsessään pysähdy, ei edes kuolemaan.


Pohdintaa eräänä yönä helmikuussa,



Sus'


Essentially step out of their body, in to the computer world

The Brain is machine, 
The Brain is machine

Machine is able to react it's world.

Electronic, illusion of reality.


P.s. Philip K. Dick on kirjoitttanut Hämärän vartijan, sci-fiksi naamioidun kuus'kyt-luvu lopun kamankäytön kuvauksen, kirjan lopusta löytyy lista joko kuolleista, tai aivovaurioisita ystävistä. Se sci-fi kiinnostaa enemmän kuin huumehörhöt vaikka Alastoman Lounaan meiningillä mennäänkin. Sekopuku, koottu miljoonista pienistä palasista jotka kokajan muuttavat ihmisen ulkomuotoa, naamaa, yksityiskohtia. Puvun keksijä teki itsestään kuolemattoman, joka kuudes miljoonas Naama tai Ulkomuoto, on hänen omansa. Tuollaiset laittoivat Sujenpenikan mielikuvitekseen potkua;)


Varsinaisesti tuon ylläolevan biisin idean voi sisäistää William Gibsonin Neurovelho -kirjasta, tyyppi "jakkaa itsensä dekkiin ja menee internettiin", tarkoittaa että käsivarressä on hermoratayhteys johon laitetaan piuha, ja voi mennä "sielullaan" tai "mielensä" menee sinne nettin, siistiä!! Kasarilla kilahdin tähän kirjaan ihan tyysitn ja se vaikutti suuresti käsitykseeni psyyken voimista.


William Gibson - Neuromancer (Neurovelho)

Aivot on tunnetun maailmankaikkeuden hienoin ongelmanratkaisukone, ne yhdistelevät asioita loputtomasti toisiinsa, jolloin toisiinsa liittyvät asiat alkavat muodostaa kokonaisuuksia. Ja niitä voi ohjailla, ns. psyykata itseään, enhän minä muuten ilman apuja olisi lopettanut viinanjuontia humalaan asti, tai käynyt läpi monia vieroitusoirejaksoja kun olen lopettanut jonkun substanssiaineen käyttöä. Tosin psyykkiset vieroitusoireet on pala kakkua kun olen psyykettäni tarkoituksella vahvistanut, norministillä ne on se syy miksi jatkaa, ei jaksa vastistaa halujaaan, himojaan. Ja vain opiaateista (kivunlievitys) luopuessa tulee fyysisiä oireita. Niin, ja tietenkin näistä kaikista miedoimmista -iineistä, kuten kofeiini, nikotiini, jne.


Aivot on eloisa kimpale, joka muovautuu käytön mukaan. Hermoyhteydet ja toiminnat vahvistuvat käytöstä ja näivettyvät käytön puutteessa. Päätä pitää siis käyttää, jos haluaa pitää sen toimintakunnossa. Toisaalta ihmisaivot heittäytyvät luovaan tilaan silloin, kun ihmisellä on tylsää ja ajatukset alkavat huidella omissa maailmoissaan. 
YLE/Tiedeykkönen


Tupakka on intiaanien kosto valkoisen miehen tuhoamisesta, taudeista, aseista jne. Tupakka tappaa vuosittain miljoonia, intiaaneja ei edes ollut niin paljon koko amerikoissa, hih! He vain osasivat polttaa silloin tällöin, toki osa heistäkin oli suurkuluttajia (alkoholia eivät pystyneet vastustamaan juuri ollenkaan, kaikki jotka alkoivat juomaan, alkoholisoituivat). Valkoiset sen sijaan sauhuttivat useita vuosia per ihminen elämästään, sukupolvien ajan,  ilkeitä nuo luonnonkansat kostaessaan;)

 (Aika hauska ajatuskuvio, tuli mieleen yhden frendin luona, oli samaa mieltä, mietiskelijä hänkin.)

Vaan nyt viimein hei, ja hyvää yötä! Tai päivää! Tai mikä nyt onkaan aika, kun tämän luet.

Lisäys - Ikäänkuin hieman sarkastisesti, heh: 120 000 rikki. Bileet! Meni jo. Oli nopeet juhlat.

10 kommenttia:

  1. Toivottavasti ihmiskunan tulevaisuus on tosiaankin hyvä, vaikka näitä takaiskuja tulee vähän väliä. Jotenkuten tuntuu oudolta että taas on tuollainen megalomaanikko joka pistää osan maailmaa sekaisin,. Toivottavasti joku älyää pian pysäyttää hänet, eliminoida hänet.Asuin muutaman vuoden Venezuelassa, ja sielläkin oli vallassa mies, joka teki paljon hallaa, mutta vain omalla maalleen ja suhteissaan muihin maihin.Tosin pienessä mittakaavassa verrattuna siihen mitä nyt tapahtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onko niillä nyt maailaman toiseksi suurimmat öljyvarat Venezuelassa eli jos osaisi hoita siellä valtion asiat niin ei ainakaan rahasta olai kiinni. Ihme venkoilija sekin.

      Poista
  2. Olipas hyvä kirjoitus, kiitos siitä. Putinilla ja hitlerillä ei oo muuta eroa, kun putinista ei taida koskaan tulla yhtä kuuluisaa. Ukrainan presidentin perässä palkkion metsästäjät. Miks ei kukaan oo palkannu niitä putinin perään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ole hyvä. Joskus tulee mietittyä vähän tarkemmin.. .
      Molemmat joutais pois historiankirjoista.

      Poista
  3. Äh, taas sähläsin, kun en laittanut rillejä päähäni :D. Uudestaan kiitän Hitler-Putin pohdinnoistasi. Olen samaa mieltä. Ja tuo paita on upea! Tässä oma runoni teemaan 'Toivo', jonka olen kyllä aiemmin kirjoittanut, mutta nyt omistan sen Ukrainan kansalle: https://kuulinkaukaaketunhuutavan.blogspot.com/2015/08/en-sano.html

    VastaaPoista
  4. Elämäni ensimmäinen runo https://helvetinpollo.blogspot.com/2022/03/runo-toivo.html
    Mursu ei tätä maan rakoon lytännyt, joten siksi uskalsin tämän laittaa "julkiseen levitykseen" ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se runoilu nyt niinälyttömän vaikeata ole, hyvä kun uskalsit!

      Poista
  5. https://www.iltalehti.fi/terveysuutiset/a/b724981f-483c-49cb-a0f4-188258137fa8

    Varsinainen tietokone!
    Mulla on monttu aivoissa, ei palaudu ennalleen koskaan. Meningeoma parasagittalis, kavereiden kesken "parsa" vaan :D.
    Mutta neurologin ja kuvien mukaan todistetusti mulla ON aivot! Vaikka sitä ei aina ehkä uskois, mutta kun neurologi niin sanoi, on se uskottava. Eikä ihan mikä tahansa neurologi, ihan päteva vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivoton pöllö olisikin matkailukohde;DD Kiitos runosta!

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)