lauantai 5. maaliskuuta 2022

Saturday Classics 050322 Kuopijoon...

 ..täytyy männä, jos haluvaa nähä Kuosmasen, noin niinkö kajulla, tallustelevan vastaan siis, tai jotain.. . Tarottiakin olisi voinut soittaa, tahi Naitvissyä (heittivät tuollaisella salanimellä joskus keikan, yövisssy, hih), siinähän se yks' Kuopijon häiriintynyt, siis Marco Hietala, bassoilee ja ördää, tai erosi kun ei jaksa kiertää mut kuiteski.. . Kovia jäppisiä tulee Kuopijosta, Turmion Kätilöt kaikkein häiriintyneimpinä...Verta ja Lihaa!!Rakkauden Haudalla

Tämä Juicen biisin tulkinta nosti miehen kartalle!

Itselle tuolta ekalta kolisee Riikalle -niminen biisi, siinä kerrotaan persutotuus, yyksi niistä, yksin lopultakin ihminen kohtaa asiat, kuoleman, kasvun ja kaiken muun tärkeän elämässään. Toki kumppani, puoliso, ystävät, jne. mut  silti


Riikalle

Näin nykyajan korviin tietty hidas, raskas, jopa ahdistavan
tumma, mutta tunnetta ja elämänviisauksia enemmän
 kuin levyllisessä kevyttä skeidaa;)Politiikkaa avaa toisen levyn: "Kaikki mitä meistä jäljelle jää, on hyvin tärkeää, laulu..." jumankauta kun on pauinanvia sanoja!!

Sakari venyttelee äänen yläpäätä, siisti biisi: "Ei kätesi pysty kylmään kiveen, se naistasi silti lämmittää":


Politiikkaa

"Kun lapsesi vuosien takaa, näkee valosi himmeän loisteen,
 hän vois suunnistaa sen mukaan, ja tietää mikä on tärkeää!"

Kertsin viisaus loistava. Mä kuuntelin ja kelasin tällaisia,
 kun muut huuti Dingon Minä ja sinä perunamuusissa
tai Hanoi Dogsien liibalaabaa If you ever leave me, basby,  I will kill me now!!
(tosin musa on jees, sanat normirokkipaskaa)


Seuraavaksi Jesenin kaupungissa
joka on mielihitti, satamissa ja rautatieasemilla on kiva luuhata, saan samoja ajatuksia kuin biisn lyriikassa on. tervan haju junatiellä on ihunainen, kun asuu j-radan vieressä, tai satamassa, niin tietää aina että pääsee pois joten ei lähtö kaiverra, klähtee kun lähtee. Kotiinkaipaus harvinaisempaa, siellä missä olen, siitä nautin, siis Suomessa, ulkomailla alkaa kaipaamaan kieltä ja perusrehellisiä ihmisiä.Kaihon kultamaata eräs tyttö luuli minun ja kaverin duon biisksi, siis meidän tekemäksi, olisdikin!  Rankka sanoitus, alkaa "Avasit ranteesi, pyysit anteeksi.." huhhuh!!


Kaihon Kultamaa

Voisin soittaa koko levyn, diggaan kympillä!!


Vaan vielä yksi, ja kasarikuosmaset on esitelty  eli levyn nimibiisi, Ihana Elämä, mitä jo Kulminoituneelle Pöllölle hehkutinkin viikon takaisessa kommentissa:  


"Pimeyttä, hulluutta, sydänmettömyyttä, 
ankeaa välinpitämättömyyttä,
kaikesta tästä, pitäisi elämä rakentaa,
Ihana Elämä!!"
Sieltä on siis Sujenpenikkana melankolinat otettu, omaksi tunnettu, sytämmeen talletettu, vaalittu. Onnelisuus on aina Sujellan hieman haikeaa, vaikeaa, ja aikojen aikana hyvin vähäistä, siis es rakkaudesta onnellinen. Enempi ahdisti elämän tarkoituksen uupelo, tai sit aadeehoodeena häröilin kympillä, olin itseasiassa maanis-depresssiivinen. Nykyään ole maanis-maaninen, siis mun perusolotila on et pää käy täysillä ja sit saan sen ylivaihteelle, jolloin se käy noin 133% tehoilla. pirillä saan sen sinne  reiluun 200% eli kolme kertaa normia isommalleen. 

Olen onnellinen kun tajuan niin paljon, näen niin kauas ,ja tiedän mikä on ihmisen päämäärä seuraavan sadan, kahden, 500 sukupolven aikana, en osaa sanoa aikaa silleen kun on niin outoa tuo hengen kasvu. Itsellä ollut kaksi nousua , tai kolme, se ens. on kun aivot ovat vähän yli parikymppisenä fysiologisesti valmiit, eli tuossa ysärin alussa mun pää alkoi kysyä miksi? 

Varsinaiset ensimmäinen ja kolmas taso tuli sit 32-vuotiaana ja nyt 54-vuotiaana(2000 ja 2022), olen  tasolla kolme ja pääsen tasolle viisi, minun lapsenlapseni, jos sellaisia olisi, aloittaisi tasolta viisi..... . Silti joutuisi käymään läpi samat kuin minä, eri asioina vain. Ne mitä minä tajuan nyt, on tulevaisuuden arkea. 

Ja se piste mihin näen? Se on se hetki, kun ihmisestä tulee henkiolento, kun pääsemme eroon lihasta ja muodostamme maailman ensimmäisen pallon jonka ympyrä on tasainen viiva. Luonnossa ei nimittäin ole vielä sellaista muotoa, jos pallomaiset asiat suurennetaan, huomataan että niiden pinta kostuu monikulmioista.. .


Vähän filosofiaa kaupan päälle, viisasttelu ei mene koskan hukkaan, suteen ja muihin elukoihin kylläkin;D


Muksaa lauantaita, laitan loppuun vähän tuoreempaa, yhden suosikin ja yhden hitin, huihai!!

Lisää klassikoita!

Sus'Muuttuvat laulut
Georg Otsille muistaakseni alunperin tehty. 
lyriika on niin upea:
"Vai onko niin, ei tie vie huomiseen, kaikki jää
vain ennalleen?"

Ja sit se uuden tulemisen eka hitti eli 
Samuli Laihon kirjoittama Pieni  Sydän,
duettona 
Riikka Kuosmasen kanssa, tietty Riikka!! ;D

Jos mikään näistä ei ole tuttu jostain ihmeen syystä, niin laitapa soimaan Kuosmasen Finladia! -hymni. niin  jo vain pitäisi valon syttyä! Ainakin kaikille niille, joille on tuttu Torille -ilmaisu;) Kyllä vetää saamarin komeasti, paras yhden miehen versio!!! No hitto...onhan se nyt laitettava, kun hehkutin.. :


Finlandia-hymni, tulkitsee Sakari Kuosmanen
Nämä sanat on puukolla kaiverrettuna minun sydänmeeni,
hyvin nuoresta asti tajsin näiden sanojen voiman, ne synnyttivät 
osaltaan itsenäisen valtion nimeltään Suomi

Oi, Suomi, katso, sinun päiväs' koittaa,
Yön uhka karkoitettu on jo pois,
Ja aamun kiuru kirkkaudessa soittaa,
Kuin itse taivahan kansi sois'.

Yön vallat aamun valkeus jo voittaa,
Sun päiväs' koittaa, oi synnyinmaa.

Oi, nouse, Suomi, nosta korkealle,
Pääs' seppelöimä suurten muistojen.
Oi, nouse, Suomi, näytit maailmalle,
Sa että karkoitit orjuuden,
Ja ettet taipunut sa sorron alle,
On aamus' alkanut, synnyinmaa.

Aamusta ollaan edetty jo puoleen päivään? On kultaa, hopeaa, pronssia, niin jääkiekon MM-kisoista kuin olympialaisista. On rock-tähtiä, jopa Ville Valon kultalevy jenkeistä. Juoksijoita, hiihtäjiä, F1-kuskeja peräti kuus-seitsemän joista kolmella maailmanmestaruus, yhdella kaksi. Kaikenlaista on, rauhan-Nobel Ahtisaarella, kirjallisuuden Sillanpäällä ja kemiastakin yksi Virtasella, (AIV-rehu).

Kirjailijat myy maailmalla, Paasilinnan Jäniksen vuoden Ranskanvalloituksesta se alkoi. TV-sarjat tällä hetkellä, suomalainen osaaminen, tiimi-tekeminen, high tech,  kaikki myy maailmalla, ei tarvi kärsiä tai kuulla,  mukuloiden huonosta itsetunnosta. Paitti iso-isien ja -äitin kanssa ollessa, jotka horisee joistain sodista.. .


Vähän lähti taas aiheen ohi, vaan jotkut tykkää lukea kaikkea yksitysikohtaista kivaa, nää voi myös ohittaa! ;D

6 kommenttia:

 1. Kuosmanen on todellakin suomalaista melankoliaa. Tuttuja lauluja nuo kaikki.

  Melankolian vastapainoksi, jottei olisi liian rankkaa ja synkkää, on onneksi myös Kuosmanen ja Sliipparit.

  VastaaPoista
 2. Komea kimara Kuosmasta! Miehen ääni on sulaa suklaata ja sitä jaksaa kuunnella. Parhaimmillaan Kuosmanen näyttää olevan muiden biisien tulkitsijana ja tietenkin LC:ssä ja Sliippareissa. Komea mies, komea ääni ja loistava päätös komealla tulkinnalla Finlandiasta!

  VastaaPoista
 3. On kyllä monipuolinen hemmo tämä Kuosmanen. Ekana tuloo toki mieleen aina filmiuransa Kaurismäki-piireis. Ja mainio Rocky VI vaikka Venäjämeininki onkin nyt vähä pannas: https://www.youtube.com/watch?v=sOL80D4UhGs

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hassu video, ajautksia tosin herää.. . Kaurismäkiset on legendaarisia, tykkään kaikista ja Kuosmanen sopii porukkaan.

   Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)