torstai 11. helmikuuta 2021

República Portuguesa convidor!!

 Taidan muuttaa, olen tässä tuuminut. Haluaisin vähän enempi maalle, joku Toivakka, Petäjävesi, Leppälahti, Puuppola, Tikkakoski voisi olla jees!



Olisko Madeira..hyvää juomaa?

Toisaalta joku Portugali toimisi ehkä pidemmän päälle paremmin, siis talvet siellä. On alkanut ärsyttää liukkaus, oma ikääntyminen ei poista kaatumisenriskiä, päinvastoin. Oli nilkka turvoksissa jokunen vuosi sitten, ja vieläkin alkaa ahdistaa. Kyllä oli paskaa istua sisällä ja odottaa että käpälä paranee. Hmph! Laitoin silloin huolellisen avautumisen kunnallisvaaliehdokkaalleni/valtuuston jäsenelle ja hiekoituksen etuja keksin liudan. Seuraavina vuosina on ollut hiekkaa kodilta Prismaan, sen halusinkin. Ja aurauskin hoituu iltapäivään mennessä.

Siis sään tähden. Onhan siellä kuulemma halvempaakin, kauppalasku miinus 20-30 prossaa, hmm. Eikä tarvitse pohjoisen poika sähkölämmittimiä, pärjään alkeellisessakin majoitteessa, kunhan on keittölevy, kylmätila safkoille ja ovi jonka saa kiinni (lukko hyvä, ei pakollinen) eli siis se kuutisen neliöö ihan omaa tilaa. Marokko olis ihan vieressä, ei toisella puolen maata. Epsanjassa olisi kolutttavia kaupunkeja. Voisihan tuolla mennä vuosi, pari, ehkä pidempäänkin. Kielen opin auttavasti musiikkikorvallani vajaassa vuodessa, tuntuvat tarttuvan hetkeksi nuo vieraat kun ulkoilee mailla....

...muilla, vierahilla, soilla joilla silmäke vie,  -Ken lauloi nämä maahan? kyselee poliisi Väinämöisen näköiseltä mieheltä: - Loiri se tulla tupsahti, tupahan tölmi, laulaa luikautti, veti runoa, jo alkoi turistia kuljettamaan... suolle päin.. Alkoi runoilemaan, kesken postauksen, höh. meni ohi=)


Niin, ja sitten on kaksi erittäin painavaa syytä -Kannabiksen käyttö on sallittua, ja veikkavat että eutanasia-laki menee läpi. (edit - Meni)

Saa polttaa savut ja kuolla rauhassa, kuulostaa erittäin hyvältä, imo!

Koluttavaa olis täälläkin.




Costa del Solia pitkin voisi sitten Suomi-kaipuussaan mennä, Fuengirolassa syödä muusipullat ja keskustella säästä...mistäs muusta? ;D


Sain pyytämällä tuollaisen myntin, ihan on sadan v. takaa, vuodelta 1918. 

Punaiset hanget, valkoiset lumipuvut, aseet laulaa ja rys.... venäläiset matruusit ottaa Ritolat, saksalaiset leikkii jo natsiöykkäriä. Veljes-, kansalais-, sisällis-, mikä lie, mutta ihan meidän oma sota. Kovin syvät arvet jätti, meni kymmeniä vuosia että enimmät tunteet jäähtyi. Lahtari on vieläkin puhekielessä, kyyditykset ja muilutukset, oli se kummallista aikaa tuo kolkyt-luku(kin). 

Itseasiassa, kaikki aika. Koko ajan. On kummallista. Muutoksessa, liikkeessä, oudoksuttaa tavat uudet, vanhatkin oli huonoja;) Mikään ei ollut paremmin eilen, huomenna kaikki on vieläkin huonommin, kunnes tulee päivä jolloin Sus' ulvoo ja kansat lähtee liikkeelle, pois fyysisetä ruumiistaan, break on thru' the other side ja siitä sitten vasemmalle, Alfa Centaurin matkakeskus on edelleen paras paikka saada kupillenen mokkaa, Täydellinen Hetki! -Cafë n:o 25, sijaitsee aivan avaruussataman lipunmyynnin vieressä, tuoksu vihreän ynnä mokan ohjaa sinut perille, hajuopasteinen kahvila.

Kas näin sisällissodasta, historian siiviltä, tulevaisuuteen ja reippaasti, ajatusmatkailun aikakaudelle!! Valon nopeuttakin kulkemalla AC:iin on matkaa neljä vuotta, ei mitään järkeä rakentaa fyysistä avaruusalusta. Ajatuksennopeus on riittävä universumin tutkimiseen.

Ja sitten jotain oiken värikästä tähän pimeään vuodenaikaan (joka on itseasiassa aika valoisa ollut, lumien tähden):


Kakslauttasen majoitus, nätti hotelli.
Ja taustakuvan valinta loistava, google earth?
-Ai, tää on siis liverepolights?? Kyyyyllä
aateekoolla tehty on siistimpi...eikä pitkin taivasta...
hmph, nettiyhteys poikki, nörttihelvetti...
"Klomps".. jo vain joku tajusi halkoilla
hiljaiseksi tuonkin IRL-kitisijän.



Missä on tällaisia patsaita?

Taidan tyytyä kotimaahan, ja valittamiseen blogissa, sekä mutista ja jupista vastaantulijoille jotta osaavat väistää hullua, kiitos=)


Sus'



Fadot soisi ja Sus' ulvoisi etelän suden
sydänmeensä, Rakkauden historiaa!!!


2 kommenttia:

  1. Portugalia olen myös joskus miettinyt asuinmaana.
    Nykyisin vahva tuntu oma maa mansikka muu maa mustikka asuinmaana.

    Fado musiikki vetoaa vahvasti tunteisiin.

    Missä patsas? Hieno on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisin talvet viettää jossain muualla vaikka talvista tykkäänkin, en vain pidä liukkaudesta,
      Patsas on trumpin mar-a-lagon tiluksilta, floridasta. Hieno maku sillä kuka patsaan valinnut, donald se ei voi olla, mauton ukko.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)