lauantai 13. helmikuuta 2021

Sat Classics 130221

 Nyt tulee pitkä postaus;)

Aion esitellä teille, rakkaat klassikko-fanit, erään nuoruusvuosien, niiden vähemmän hurjien, aikaisen ehdottoman suosikkiyhtyeeni eli Zero Ninen. Erikoiseksi tämän tekee se että kuljin heidän perässään, mukanaan ja osallistuen kolmen vuoden ajan 1986 - 89 eli ajokortti-ikäisestä kaks'ykköseksi

Kolmannen levyn, Headline, nimibiisi toimii melodialtaan ja osoittaa mielestäni kunnon biisintekotaitoja:


Headline vuodelta 1984


Tästä linkistä wikipedian sivuille jos kiinnostaa historia. itse kerron vain omasta osuudestani;)

Eräs ikätoverini, nuori nainen, diggaili yhtyettä ja kun sain kortin keväällä -96 niin kesällä aloin käyttämään häntä Nollaysin keikoilla ja itse tietysti, nuorena, esiintyneenä rokkarina, loikin sujuvasti mukaan takahuoneisiin ja backstageille. Siistiä!!

Noina vuosina ilmestyivät albumit viisi ja kuusi eli Intrique ja Voodoo you, jotka luonnollisesti ovat suosikkejani, näinhän ne esitettävän kolmen vuoden aikana ehkä 40(?) kertaa. Jotain sellaista, paljon kuitenkin.


Intrillä on paljon rokkibiisejä, meneviä ralleja kuten Na na na, tai Bangin' on drums mutta laitan tähän To the mountain -biisin sillä siihen liittyy tarina:


Vuorille, pikku myyrä!!


Kuulin kerrottavan että jonikin keikan jälkeen basisti Esa "Elmo" Harju, josta muodostui läheisin bändin jätkistä, torppasi itsensä hyvää soosiin ja aina kun joku huusi To the mountain elmo nosti päätään ja lauloi taustavastauksen Mountain! Vähän ennen tätä hän oli pitänyt käsiään suun edessä alaspäin ja hihitellyt: - Tsik-tsik, minä pikku -Myyrä!! hahahah....


Sellaista sattui. Yksi hyvä oli Äänekoskella kun lavalla oli juomapulloja sekä yksi stögispullo ja laulaja Keijo "Kepa" Salmirinne otti huikan...niin, siitä tuhkakuppipullosta. ai saatana etä oli suomalaiseen vahingoniloiseen huumoriin sopiva hetki kun soittokaverit, roudarit ja minä putoiltiin huolella!! Soittajat saivat pidetttyä biisin käynnissä, Salmirinne syljeskeli tumppeja ja tuhkaa!!


Ajan läpi yön...ammatin varjopuolia
kun lähtee kymmenes suomenrundi...

Kepa soitti minulle joku kesä ja kertoi että tulee sieltä ja menossa Eiraan, voinko heittää Jyväskylästä? toki vien, onkin juuri sopivasti krapula eikä mitään tekemistä, maksta bensat ja silleen. selvä homma, mies bussiasemalta kyytiin paria tuntia myöhemmin ja mutsin.....ou jee on siis kesä-86, tuli just mieleen autosta;)....uudenkarhea Honda Accord 2.0 nielemään tietä. Oli muuten todella hyvä auto, eka vuonna ajoin mittariin 30 siitä ajetusta 35sta tuhannesta.

Tuon matkan aikana lähennyttiin vaikka ei varsinaisesti mitään ihmeen syvällisiä heitettykkään. Alkoivat tajuta yksi kerrallaan että tuo nyt tuossa pyörii, tykkää musasta ihan simona ja auttaa ja roudaa mitä pystyy, ihan tuntuu tolkun jätkältä, menkööt. Ja niin sujahti keski-suomalainen Sujenpenikka Kuusamon rokkistarojen joukkoon, otti vaan vähän aikaa kun nuo pohjoisen pojat ja tytöt avautuu hitaammin, ei huono piirre.


Yksi suosikkejani, Intrin vika biisi - Danger zone

Ja taas tuli nähtyä yksi keikka lisää;) Jos Zero Nine olisi lyönyt kasarin lopussa, ollessaan AC/DC:n lämppärinä heidän scandinavian osuuden ajan niin olisin päässyt Elmon hlökohtaiseksi avustajaksi, tämä oli sovittu! Suoraan tuolta Hesan AC-keikalta alkoi Hard Rock Tour jolla oli myös Backsliders, tuolloisen Hell's Angels MCn presidentin ja kavereiden bändi, kunnon moottoripyörärockia ja Peer Günt jonka eka levy oli tehnyt ison vaikutuksen kun olin 1984 riparilla isosena ja kaveri toi kasetin. Sitä riemua!!


Olisi pari tarinaa mutta ei viitsi lukita sivuja alle 18 -jutuilla;) Yksi Rumban toimittaja, nykyään näytelmiäkin kirjoittava hurmeentunut mies, lensi umpikännissä BSn jätkien kourissa Kaavin työväentalon(tms) käytäviä...yks, kaks kol' heiiii...tömps!!  hahahahah..uusiks..joo!! yksi...


Loppuun laitan hienon version Mike Oldfieldin - Shadow on the wall--biisistä, en olisi tutustunut muutoin koko Oldfieldiin ja välillä on kiva kuulla suora rock tästä, ajoittain taaas alkuperäinen lähinnä Oldfieldin laulun tähden, jännästi ulisee!!


Shadow on the Wall

Enpäs lopetakaan, onhan tuo intriquen nimibiisi niin hieno matkailumainos ettei mitään rajaa. Näin kunta osallistui orkesterin tukemiseen, maksoi hienon videon ja piti huolen että joka hiton koski ja harrastusmahdollisuus tulee esiin;DD


Kuusamon matkailumainos, 
taustalla soittaa joku paikallinen bändi.

Biisin sanoituksiin sen verran totuutta että kolmiodraamasta kyse ja elettyä elämää tekstissä. Tuota en tajua miten ne on saaneet YLEn kuvaamaan koko videon, on se kyllä jotenkin räpellystä, aikansa tuote;)

 Yritin muuten vuosien ajan, tapasin vielä -96 kiertueella, ja kävin keikalla, saada selvitystä siihen mitä tarkoittaa yhden levyn ja biisin nimi, White lines, lauletaan Dance! on the white lines of the highway, siis siihen että onko se huumeviittaus, eivät kertoneet. Pohjoisen mies jos ei jotain kerro niin turha on udella;)


NollaYsin piti aktivoitua viime vuonna vaan kun tuli joku pikku pandemia, mikä lie... .

Nähdään tulevilla keikoilla!!


Sus'


P.s Eilen oli uutinen jotta s-posteja ja salasanoja on vuotanut nettiin, tästä linkistä voi tarkistaa onko sinun s-postisi niiden joukossa.

8 kommenttia:

  1. Pitkän linjan yhtye. Tänään vetosi eniten tuo eka Headline ja Kuusamon matkailumainos :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Headline kolahrti itsellekin piiiitkästä aikaa. Intrique on hieno.

      Poista
  2. Tää olikin tosiaan tuttu nimi, muttei aikoinaan iskenyt mulle. Vieläkin mulla parhaaksi jäi tuo mun lempparin Oldfieldin kappale, toisena ehkä Danger Zone. Matkailumainokses vähän epäilytti, että oliko se nopeutetut pilvet vuorenhuippujen yli edes Suomesta, näytti niin oikealta vuoristolta... #entiä

    VastaaPoista
  3. Kuusamossa on kaikki mahdollista, jopa vuoriston tilaaminen videoon!! ;DD

    Oldfieldiä kuuntelen kun haluan saada oudon laulajakokemuksen, hänen äänensä menee ihan mutkille tuossa biisissä, tätä 09 versiota taas silloin kun tekee mieli kuulla biisistä rockveto.
    Boycott oli yksi mitä diggailin, Peer Günt toinen kasarilivesuosikki. Ja näiden keikoilla kuljin kolme vuotta aika tiiviisti, tuli ajettua suomea ristiin rastiin=)

    VastaaPoista
  4. Zerot olivat keikalla Kirkkonummen nuorisotalolla syksyllä 1986 ja minä eturivissä. Muistona tallessa vieläkin kaverikuva Kepan kanssa. Et sattunut ko. reissulla olemaan? Oishan se huvittavaa jos ois oltu silloin samassa talossa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En taida olla ollut, ne keikat joissa kävin oli yleensä ns maalla, punkaharjua ja selaista. Ja -86 olin vasta ihan alussa sitä kolmea vuotta, vauhti kiihtyi seur kesänä.

      Poista
  5. Täytyy tunnustaa että bändi on aikoinaan jäänyt tuntemattomaksi. Tuo ensimmäinen biisi oli mieleen eniten. Täytyypä perehtyä tarkemmin tuotantoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvää maantiemusaa mm Living on the highway, Voodoo you ja Intrigue levykokonaisuuksista parhaat, tuo headline on levyn nimibiisi ja erittäin hyvä melodia.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)