keskiviikko 12. tammikuuta 2022

Isot on saappaat

 nimittäin Pauli Rantasalmelta treenikämpän ovenpieleen jääneet. Niihin on Emilia "Emppu" Suhosen jalkansa työnnettävä. Kitara kaulaan ja lavalle!! Heti alkuun tuollainen pikkuveto että jos nyt vaikka Euroviisuihin lähdettäisiin... . Huoh, miettikää millainen tilaisuus naiselle!! Päästä syvään päätyyn suoraan kahluualtaasta. Noh, ei voi sanoa Tik-Takia ehkä ihan kahluualtaaksi, vaan onhan se aivan eri asia soittaa bändissä jolla on miljoonia faneja, ja nimenomaan Suomen ulkopuolella. Saksassa pääsee jo isommille areenoille ja Etelä-Amerikassa jopa stadioneille!!

I-S:n juttuun.


Pakko sanoa että Laurin lookki alkaa olla hieman
"epäilyttävän" näköinen, eikö? Heh, rokkistaroilla 
on metkunsa, meikkinsä.. .


Intoilin tässä aiemmin kun Whitesnakeen tuli naisbasisti vaan tämä on jo jotain isompaa. Hienoa että alkaa olemaan sellaista meininkiä että enää ei ihmetellä asiaa vaan mennään ja tehdään, eli valitaan kitaristi soittotaitojen ja olemuksen (sen tärkeän kemian on löydyttävä, pitää loksahtaa tunnetasolla jokin kohdalleen) perusteella, ei siksi että sillä on munat. Tai pillu. Ihan vain siksi että sopii rokkiretkueeseen ja osaa soittaa. Olen jopa hieman onnellinen kun näen tällaista kehitystä tapahtuvan, sillä olen vankkumaton tasa-arvon kannattaja. Ei pitäisi olla muualla kuin synnytyksessä merkitystä sukupuolella. Naiset ovat jo aikoja sitten osoittaneet että he pystyvät kaikkeen siihen mihin mieskin, ja että  äly, luovuus, kauneus, äitiys... kaikki mahtuu hyvin yhteen pakettiin. Vielä kun ummehtuneet, pölyttyneet patriarkaatit läpi maan sen tajuaisivat. Ja naiset sen, että eivät mokaa tilaisuuttaan kun sen aika on, eli että eivät tee patriarkaatista matriarkaattia jolloin roolit vain kääntyisivät ylösalaisin mutta pohjalla oleva epätasa-arvoisuus jatkuisi. Naiset on ihmisiä, miehet on ihmisiä, me olemme ihmisiä. Me muodostamme ihmiskunnan ja kuinka se toimii, ei ole kiinni johtajien sukupuolesta, vain heidän johtamistaidoistaan. 

Vielä on matkaa mutta pieniä merkkejä näkyy aina silloin tällöin, niin kuin esimerkiksi tämä uutinen. onne ja menestystä niin Empulle kuin koko orkesterille. Olen jo vuosia ollut sitä mieltä että The Rasmuksen pitäisi mennä Euroviisuihin niin saadaan toinenkin voitto. Tyypit osaavat tehdä juuri sellaisen raskaanoloisen, (vielä) hieman eksoottisen kaamosbiisin, kuitenkin riittävän poppiksen että menee läpi useimmissa ikäkerroksissa. The Rasmus kun on ulkoisesta olemuksestaan ja mollimusasta huolimatta loistavien vävymiesten orkesteri (ollut siis), kilttejä staroja moneen muuhun verrattuna.


                         

Emppu vuonna 2002 kun Tik-Tak oli pinnalla ja huolella olikin. Harva saa niin hyvää muusikkokoulutusta kuin tämän orkesterin nuoret naiset. Laulaja-Petra on ainakin menestystä saanut omalla nimellään, miten lie muiden käynyt... .


Sellaista, ai niin, unohdin jo pienen vastoinkäymisen - hukkasin sim-kortin! Oli huonosti laitettuna ja ei saanut kontaktia joten taistelin sen irti ja kun aloin laittaa takaisin niin pjoiiinngg!! irtosi sim-kortti kehyksestä ja putosi lumihankeen. Sormenpäänkokoinen valkea muovinpala. Että löytyikö? No ei...olin ihan ihmeissäni sillä vaikka se pieni onkin niin kuinka sen voi kadottaa jalkojensa juureen?? On kaikenlaista, huoh... .Sus'Irwin - Poing Poing!!
..ja kansa tykkää, 15 000 postikortilla annettua
 ääntä, kaikkiaan kortteja tuli 34 000.
Vexi Salmi oli kyllä nero ajoitustensa kanssa,
ja ei lähtenyt "ylitaiteilemaan" vaan kirjoitti siitä mistä tiesi 
ihmisten pitävän mutta joiden elämää kukaan ei vielä 
tuolloin ollut sanoittanut.

 

                               

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)