sunnuntai 16. tammikuuta 2022

Krapu 3/22

 

Kaktus


Istuskelin kesäpäivää Kirkkopuiston reunalla, tarkkaillen kanssaeläjiä, kuten tapanani on. Kaikenlaista näkee kun pitää silmänsä auki, tuumin ja poimin penkin vierestä tupakka-askin. Moni piti roskana, minä ihmettelin sen ehjyyttä joten tarkistin – 18 eli lähes täysi. Sytytin yhden nautiskellen savun kiemurtelusta, ilmainen maistuu.


Katseeni kiinnittyi vastapäisellä jalkakäytävällä hiippailevaan outoon tyyppiin, joka yritti sulautua joukkoon, pistäen silmään kuin kaktus lehtimetsässä.


Arvioin tapausta ja veikkasin huumeita syyksi käytökseensä. Mikä pitikin paikkansa sillä kohta saapui tyypin odottama, ja he vetäytyivät porttikongin suojiin käymään kauppaa.

He vilkuilivat ympärilleen, sihisivät ja sähisivät, lopputuloksena vaivihkaisen kaupankäynnin sijaan herättivät muiden huomion.


Joku soitti poliisit ja loppu on rikoshistoriaa;)


Kuva: poliisin arkistot


Jos oikeasti pitää sulautua joukkoon, ei kannata mennä syrjään ja olla sen näköinen kuin ei tekisi mitään laitonta. pPaljon helpompaa kätellä väkijoukossa, ja kädessä vaihtuu tavara rahaan. Usein mitä enemmän yrittää olla huomaamaton, sen enmmän huomiota saa. Useasti sai tätä selittää silloin kun vielä kauppaa kävi, oli hankalaa. Kun niissä piireissä kukaan ei luota edes itseensä, saatikka toisiinsa, niin pitää availla niitä pusseja, haistella ja maistella ja sitten kaikista perkeleellisin asia - aletaan tinkimään sovittuja kauppoja, keskellä puistoa, ihmisiä vitusti ympärillä. Täysin idioottomaista puuhaa, sanoisin että 90 prosenttia kiinnijääneistä jää kiinni ihan omaa typeryyttään. Sata prosenttisesti he ovat aina syyttömiä, joku on vasikoinut, ei ole muuta mahdollisuutta.

Eräskin daami selitti puhelimessa ummet ja lammet omasta touhustaan, jäi kiinni ja huuti suureen ääneen vasikkaa syylliseksi. Siis itseään. Näytin hänelle kerran, asui ok-talon yk, että näetkös tuon pakettiauton, tuon joka on seissyt tuossa viikon ja siitä sojottaa antenneja viitisen kappaletta? 

- Niin, mitä siitä? 

- Se on poliisien auto, kuunteluauto, kaikki puhelut mitä olet puhunut viikon sisään on nauhalla. Että ei tarvitse ihmetellä jos tulevat sisään ja jäät kiinni. Etkö tajua että olet vasikoinut itsesi puhelimessa??

Kyllä hävetti naista. Muuttiko tapojaan? Kyllä, kuukaudeksi, sitten sama vanha ralli, puhelimessa höpötystä, kiinnijääminen, vasikoiden syyttämistä. Jestas miten tyhmiä ihmiset osaavatkin olla!! Itse touhusin neljä vuotta, ens. kerran jäin kiinni ja lopetin siihen, ei kannata jatkaa kun on merkitty.


Virheitä tekee kun on ihminen, kuuluu ihmiselämän luonteeeseen, en vain ymmärrä miksi sitä samaa virhettä on tehtävä uudestaan ja uudestaan. Ottaa opiksi ja tehdä edes uusia virheitä niin mennään eteenpäin eikä junnata siinä samassa paskassa lopunelämää,



Sus'



Siivousmusaa parhaasta päästä:
Motörhead - Stay Clean levyltä
No sleep 'til Hammersmith,
kiertue loppui Hammersmith Odeonille josta kys. pätkä on.
(seur. livelevy oli No Sleep at All;)


24 kommenttia:

  1. Samoissa tunnelmissa ja tapahtumissa olette Caran kanssa kravuissanne.

    Joo, tuollainen käytös epäilyttää enemmän kuin tarpeeksi.

    VastaaPoista
  2. Sarjassamme tyhmät rikolliset, kiinni ne useimmiten jäävät.

    VastaaPoista
  3. Helpottaa poliisin työtä kovasti tuollaiset hölmöt "rikolliset". Hyvä niin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurin osa on vahingossa, hetken mielijohteessa tehtyjä.

      Poista
  4. Ihmeen avointa se on täälläkin päin. Kaupan isossa aulassa. Alkuun sentään menivät alakerran autotalliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä helposti bongaa touhut katukuvasta, ei nykynuoret paljoa ujostele. Ja osalla ihan älyttömiä määriä päällä kun tuolla poukkoilevat.

      Poista
  5. Toden tuntuinen teksti ja siihen syykin selvisi. Upeaa, että olet päässyt irti <3.

    VastaaPoista
  6. Käyttäjät ja ovat poliisille helppoa saalista, toisin kuin organisaation ylätaso, jolle sopii oikeun hyvin käyttäjien jahtaaminen, jos itse pysyvät turvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Senpä takia käyttäjiä ei enää juuri jahdata, eikä sitä alatasoa, keskitasoa seurataan ja siihen ylätasoon sitten keskitytään. On täytynyt poliisin vähän priorisoida joten saa aika vapaasti häslätä loppupään osasto.

      Poista
  7. Monenlaista riippuvuutta on,tupakkakin monelle vaikea lopettaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vuorossa kunhan saan muutaman muuan asian kuntoon, ehkä vuoden päästä voisi aloitella miettimään josko lopettaisi.

      Poista
  8. En uskaltaisi koskaan ostaa tuntemattomalta mitään kamaa. Niin paljon dokkareissa näytetään mitä kaikkea myrkkyä, jauhoja ym. niihin sekoitetaan.
    Uskon, että siivouksesi sujuu tosi nopsasti tämän musan tahdissa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkkana saa olla, tosin omat koodit on vuosikausia vanhoja kavereita ja ns. kadulta tarvitse ostaa mitään, olet oikeassa, kaikkea paskaa laitetaan jatkeeksi.

      Poista
  9. Uskottava tarina. Tuollainen käyttäytyminen pistää taatusti silmään. Eipä ihme, että käry kävi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokolailla todistettavasti tapahtunut, hieman oli enemmän vivahteita mutta sata sanaa rajoittaa niin piti vähän keksiä ja oikoa, siis perusfiktiota.

      Poista
  10. Realistinen krapu. Näinhän se tosiaan, puolet ihmisistä on keskimääräistä tyhmempiä. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joskus tosi älykkäät osaa olla supertyhmiä!!

      Poista
  11. Eiks se vähän niin ole, jos näissä huumejutuissa alkaa liikaa luottamaan itseensä tai toiseen, on kohta kuollut. Ainakin isossa maailmassa.
    Uskottava tarina, ehkä onkin tosi. Toivon, että saat "ne muutamat asiat" kuntoon ja tupakankin lopetat.

    VastaaPoista
  12. Lopulta käy käry, kun vähänkin huolettomaksi heittäytyy. Pojat eivät vielä olleet oppineet ;)

    VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)