keskiviikko 5. tammikuuta 2022

Kuvia viime vuodelta

Ylen kuvakoosteeseen on kasattu 18 valokuvaajan 261 kuvaa viime vuodelta. Tämä tiivistää mielestäni koko vuoden:

Kuva : Matti Myller

Korona, futiksen EM-kisat, korona, pride-kulkueet eli sateenkaari-asiat, korona. Siinä se viime vuosi pääosin onkin;)

Pidän Sanna Marinia kaikkein aikain yhtenä parhaimmista pääministereistä. Vielä kun muut johtavat naiset lopettaisivat sen perinteisen naisten välisen kateuden, puukottamisen ja kieroilun. Te olette naiset itsenne pahimpia vihollisia.

Kuva: Ilkka Klemola


Huvitti kun täällä nousi kauhea äläkkä kun kävi illallisella ja biletti vaikka oli ehkä altistunut, samaan aikaan maailmalle levisi sama uutinen jossa kehuttii Suomea ja Suomen pääministeriä joka käyttäytyy kuin kuka tahansa muukin hänen ikäisensä ihminen. On sanonut yhdeksi tavoitteekseen tomuttaa hieman pääministeriyteen liittyvää, turhaa ja jäykkää, "valtiomiesmäistä" julkikuvaa. Ja niin tämä alkoholisti-isä tytär, ja sateenkaari-perheessä kasvanut, vielä niin nuori muttta niin pystyvä, nainen tekee!! Ihan parhautta.Se julkisuus mitä maailmalla on saanut itselleen ja Suomelle, on korvaamatonta. Sitä ei saisi aikaan miljoonien mainoksilla, lehtijutuilla jne. 

Se saattaa olla monen ihmisen ensimmäinen kosketus Suomeen: - Oho, onpas mielenkiintoinen maa kun pääministerinä nuori (ja nätti, uih<3) nainen, täytyypä ottaa selvää... Se miten maailma hänet näkee ja kuinka me suomalaiset häntä katsomme...voivoi, kun on taas liikkeellä junttimaista ajatelua, kateutta, selkäänpuukotusta..kaikkea sitä paskaa jonka tunnumme saavan jo äidinmaidossa sen sisun ja muiden hyvien asioiden vastapainoksi.

Vaan kohti kesää taas mennään, sieltä ne kultaiset illat ja vesileikkien ilot taas saapuvat! Vielä jokunen kuukausi tätä talven ihanuutta, pikainen kevät, kuten on ollut viime vuosina, ja viimein lämpöä luihin. Vanhemmiten olen alkanut nauttia myös kesästä, parasta kun on kaikki neljä!!

Kuva: Nella Nuora (muutkin Nellan kuvat on ihunaisia!)


Halla-ahoon en luota, jotain pirullista paskaa suunnittelee. Lähti tulevan notkahduksen alta karkuun, palaa nousuvaiheessa pelastajana tai jotain... . 
Kiero kuin korkkiruuvi. en voi ymmärtää miten jakomielitautinen voi olla - Metallimuusikosta Perussuomalaisten puheenjohtajaksi. Älkää aliarvioiko vaikka puuttukin trumppimainen karisma, älyä löytyy muille jakaa! Siksi hän älyttömien päällikkö onkin, manipuloija sielultaan, saatanan lapsia, kun en nyt parempaakaan metaforaa keksi, vetää ihan sanattomaksi tämä hlö.


Kuva: Silja Viitala

Kas näin, susi heittää lampaansa uhriksi, Purraa purraan vielä ja huolella, Jussi tulee enkelinä paikalle ja pelastaa!! tai jotain.... . Paska tuulettimeen on ladattu suljettuu kirjekuoreen jossa luultavasti ennustuksia kuinka maa makaa ja sitten ihmiset alkavat luottaa tähän "visionääriin". Kaikki karvat nousee pystyyn aina kun alan ajatella Halla-ahoa, jokin varottaa, huutaa ja lujaa.

Vaan kiitos Yle ja kiitos kuvaajat, yllättävän äkkiä tuli  katsottua noinkin iso joukko kuvia. 

Talenttia löytyy,Sus'


Minut mainittu - Metsäaukiolle!!


4 kommenttia:

 1. Musta tuli tällainen siksi kun... Kaikelle löytyy selitys ja kaikkea voi selittää sillä "kun lapsena", "kun nuorena", "kun silloin". Tai "kun en saanu sitä tai tätä" tai "kun meillä ei ollut sitä tai tätä".
  Vastaus löytyy kuitenkin useimmiten peilistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minusya kasvoi susi kun koiramaisuuteni jalostui hieman, hauhau Aouuuuuuuuksi;)

   Poista
 2. Oli muuten aikamoinen kirjoitus. Halla-aho arvio menee vielä nappiin. Ainoa marinin kalja reissu hommis meni överiksi sen yksi kommentti. En ole saanut korona ohjeita henkilökohtaisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, onhan se Sannakin ihminen, ei voi aina onnistua;) Halla-ahossa on jotain luotaantyöntävää.. .

   Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)