lauantai 15. tammikuuta 2022

Saturday Classics 150122

 Burke Shelley oli Budgien, walesilaisen v. 1967 perustetun hard rock/proge/heavy metal -yhtyeen laulaja-basisti-perustaja, heitti lusikan nurkkaan 10.kuluvaa. Kyseinen orkesteri ei suureen suosioon koskaan noussut mutta varsinkin New Wave of the British Heavy Metal eli tuttavallisemmin NWOTBHM:lle se oli yksi merkittävimmistä esikuvista. Iron Maiden, Saxon jne ja trash-metallin puolelta Metallicat ja muut mainitsevat kyseisen bändin usein yhdeksi vaikuttajakseen.


Budgie - Breadfan
Valitsin biisin ihan spotifyn lukujen mukaan,
eli siis suosituin biisi.

Orkesteri julkaisi aikavälillä 1971-82 kymmenen levyä (spotifyssä vain kaksi ekaa plus joitain live-levyjä) ja vielä yhden vuonna 2006.

Seuraava biisi pitää soittaa ihan vain sen nimen tähden - Nude Disintegrating Parachutist Woman:


Ja hienoa kansitaidetta btw.


Kuulee kyllä tämän bändin soiton monissa muissa orkestereissa, Maiden tuli tosiaan hakematta mieleen. Kas niin, viikon musiikillinen sivistyspähkinä oli siinä joten ei kun hyvää viikonloppua, bileet!!


Lisää klassikoita!



Sus'

8 kommenttia:

  1. En muista koskaan aktiivisesti kuunnelleeni tätä bändiä, joten kiitos esittelystä.

    VastaaPoista
  2. Aivan ennen kuulematon bändi ja kuulemattomaksi taitaa hiipua. Keskivertojytkettähän tämä. Olisi kuitenkin odottanut enemmän kun kerran on noin monen megabändin esikuva. Ei voi mittään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sama vika, ei oikein lopulta pärähdä. Mutta minulle hlökohtaisesti oli kiva tietää mistä es. Airon Maidenin sävellykset kumpuaa ja tätä on basisti/säveltäjä kuunnellut ja paljon, huomaan selviä yhtäläisyyksiä, jopa maneereja on siirtynyt soittoonsa. Eli siis musahistoriallisesti oli kiva törmätä tähän.

      Poista
  3. Eka oli kyllä mun korvaan parempi, vähän samaa kuin mun tän kertaises valinnas. Jolta oon kuullut yhden kappaleen ja senkin ekaa kertaa eilen. :-D

    VastaaPoista
  4. Tosiaan, olipa tuttavuus. Maiden tosiaan löytyy. Ja paljon kertoo että isot ikonit ovat kertoneet bändin esikuvakseen.

    VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)