torstai 17. helmikuuta 2022

Aknestik ja muuta musaa

 Oli bändi siis. No, nyt kun muistatte niin muistelkaapas mitä hittejä niillä on? 

Aknestik - wikipedia.

No, se ketun Suomirokkia siellä sun täällä, mitä lie päällä, mitä ne teki siellä sellaisella säällä??


Tämänkin muistan, paljon radiosoittobiisejä mut 
jengille aukesi vasta joskus 2000-luvulla  yhdistää biisit.
 ja nimi, saivatkin sitten lopettaa huipulla.
En dissaaa, en vain tykkää noista sanoista ja melodioista, silti tiedän
miksi mikin on hitti. Tää on lammasmusaa, kettuja korkeintaa jolkottelee.
S'oon eri meininki ja meno kun susien lauma yössä kiitää..
Valtatiellä KuuskytYx! Aapeli tappaa poikansa...


Mutta siis, en koskaan muistanut bändin nimeä samantien, tyyliin Eput, Popeda ja Juice, Hector jne.Takalon ja Latvalehdon yhteinen bänditaival alkoi lukion fysiikan varastossa vuonna 1984. Bändin nimeksi otettiin tarpeeksi punkahtava Aknestik. Ensimmäisen keikan bändi soitti vuonna 1987 Haukiputaalla nuorisotilaisuudessa.

 

Ensimnnäkin suomalainen jakaa tuon sana ak nes tik päässään. Ja kun -CK on heillä -K niin kestää hetken tajuta että ai niin joo, sehän on se näppyläpuikko-orkka. Olipa paskin idea ikinä!! (siis muutkin ovat olleet arvostelukyvytömiä nuorina kuin Sus' (tarina viii) Siis nimeksi, pidän Juustopäitä kohtuu huonona vaan tämä nimiasia oli bändille oikea ongelma kun jengi ei yhdistänyt hittibiisiin/-biiseihin bändin nimeä. huh!! jengi ei löytänyt keikoille kunnes jengi löysi omansa ja se jengi taas mhuistaa nimen kuin Metallikakka-jengi Metallican

Mökäkuolo (megadeth on paree btw!! oon kelannut et' MetallicA olisi Metallic A(narchy!) eli näiden olisi pitänyt mennä Näppylävoide -nimellä, keksiä vähän parempi.

Vitun tylsää musaa jonka Haukiputaan maisema saa soundaamaan siltä että tuulee pelloilla, ja variksia vituttaa, meitä ahdistaa ja ollaan "punkkareita", vaikka kaikki suomi-punkin klassikot joita jengi heittelee, on Suomi/Manse -rokkia. Pelle Miljoona, ja Problems?  samoin, asenne punk ja musa suomirock (siihen vaihdetaan siis duurimelodian sijaan molli-melodia. Venäläinen versio samasta että siihen lisätään melo-dramaattisuus siihen  molliin. Kummatkin juo viinaa, toiset votkaa, toiset kossua, ollaan aika venäläisiä... . Enempi kuin ruottalaisia, riippuu missä päin Suomea

Niin, ja Oulun yläpuolella, kartasta katsoen kaupunginosa-alue. Oulussa kaikki on toisin, ookkonä ikinänä tänä pänä perkele pois täältä!!! Ruutukaava ainoa mikä rauhoitti, samanlaisia joka suuntaan -kielletty ajo! -merkkejä kuin JKL:n kadut. Vaihtui aina talviajaksi, nykyään aurauskalusto niin isollaan, ja tehokasta että hoituu ja voi pitää kadut kahteen suuntaan auki. Jyväskylä on rauhallisen, mukasvan mielenkiintoinen pikkuciti asua. Sen svengin paikalliseen 130 000 tuo ne 20 tuhatta joka syksy paikalle pärähtävää opiskelijaa, bileineen.

Vekslasivat taas Vaasankadun kaksisuuntaiseksi, oli aikoinaan, ei ollut, on ollut pitkään yhteen, alaspäin yksisuuntainen sen eka korttelin, nyt taas saa ajaa miten huvitttaa, lähes. Muutos joka muuttuu itsekseen ajoittain alkaa sylettää, eikö löydy tarpeeksi päättäväista kaupunkisuunnittelijaa? 

Tosin JKLssä kaikki muuttuu, on ollut jo jokusen vuoden, ja keskustaan aiotaan/on rakennettu 30 000 ihmiselle koti että se pysyy kilpailukykyisenä. Torikeskus ammottaa tyhjyyttään, isoja liiketiloja. Mukavaahan se olisi, että tuo sadan kapakan kymmenen kortelia *)pyörii kivijaloin, jee!!


Joka on kaunis maa.

 Jossa ihmiset (osa persuista nyt ainakin! niillä ei ole oppositio-puolueen tavoin esittää vaihtoehtoista suunnitelmaa, ne vaan) huutaa!


Sarparannan biisi.


Punk-bändejä  ovat Ratsia!, Terveet Kädet, Abduktio, (lisää suomalaisia punk-orkestereita, nimilista), Briards, ja tietenkin Shitter Ltd, JKL. 


Esim. Syö Paskaa!!-EP-levy kun Jkl:n eka Mäkkäri aukaistiin. Kolmella keikalla heillä on ollut vieraanaan lavalla Anna Pillua! Helena Pesola! -biisin aikana nuorempi sus'mainen henkilöitymä..öö... ei kun siis joo ;D, olen sellaisenkin keikan, tai siis kolme, heittänyt. yks' Jkl, ja kaksi Vaasassa (terv T)!!
Syö paskaa!!
Kertavuoteen ostan hampparin, 
makuhan se, majoneesi ja mausteet,, .
kertapieraisulla maha tyhjä.Paskaako tässä suremaan?

Mahtuu menestys, mahtuu unohtua, 

riittävä raapaisukin tyhjää täys', 

arkiset askareet ihmisten, 

taivaisiinko pitäisi nousta,  päästä?

valomainokseksi.

Elvis1602-22tellen


Vähän sekavaksi meni kun intouduin sivupoluille, yritin korjata logiikkaa. 

Kiitos lukemisesta,Sus'') laskin joskus että JKL:n ihan keskustan neljän korttelin alueella oli yli 40 alkoholia tarjoilevaa yritystä, siitä sadan kapakan kymmenen korttelia, elvistelin vähän;)


5 kommenttia:

 1. Höh. Yks parhaita joululauluja on Aknestikin. Oravan joulu <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotenki olisi pitänyt arvata kun kuuntelin sen pätkän siitä et' pöllö kohta hu-huilee...;D Makuasia sanoi susi kun koiran söi.

   Poista
  2. On varmaan muitakin, mutta ei ollu kuulokkeita siiven ulottuvilla, Mursu katteli jotain, en viittiny häiritä yhtä joululaulua enempää 😂

   Poista
 2. Olipas mainio kattaus Suomirokkia - kyllä se nimikappale on mulle tylsälle toimivin, mutta Shitteri laulut oli hauskimpia! 👍🏻 Varsinkin Jeesus yllätti mut! Vaasan käynnistä olikin joskus ennemminkin puhetta, sulla siis enemmän keikkoja täällä kuin kotiseudulla!!! 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Striooarina juu, muutoin truba- ja bändikeikat keskitty lähinnä jkl ja lähialueella.
   Shitter aiheutti valtaa älämölöä noilla ppoliitikkojen nimeämis-biiseillä, sai sitä mitä halusikin eli näkyvyyttä sanoa mielipirtemsä menosta, vaikutti ihmistenmieliin es sillai että minä en syö yleensä kuin yhden hampparin vuodessa, kertapieraisu-safkaa.

   Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)