maanantai 6. heinäkuuta 2020

Levottomuus valtaa alaa

Alkaa olla toiminnallisen tekemisen jakson aika. On nimittäin tullut mietittyä asia jos toinen niin puhki ja pahki että savu nousee korvista. Mieli halajaa liikettä, tahtoo reissuun. Taidan lääkitä perinteisesti itseäni ja määrään tohtorina potilaalle pikavisiitin etelä-Helsinkiin. Huuhtokoot tuulet itäisen meren mun sielun surut ja murheet, sen kunniaksi juon yhden hienon viskin, elämän vettä kuolevaisen huulille.
No jopas nyt tulee lyyristä huttua, meinaa väkisellä tunkea runoa asiatekstiin. Tai no, ei mulla kyllä mitään asiallista asiaa ole, kunhan lätisen huuhaata kun on vähän levottomuutta sielussa.




Kaikki huutaa SINKO! ei kun Dingo! Kyllä nyt ihmettelen miksi kaikki huutavat australialaista pensashurttaa ja vielä lajinimellä, kai niillä erisnimetkin on? Vai onko? Sinko. Dinko, Tinko!! Jesh, voitttaja löytyi: -"Se on se Tinkopänti lavalla illalla tantsuissa, lähekkö joraa?"
Jonkun kuunnelman ovat väsänneet. Olihan tuo ilmiö Suomessa vertaansa vailla, saivat kokea poijjaat miltä se Piitles-elo tuntuu ja maistuu. Tuollainen lentohan polttaa perssulat, ja niinhän ne paloi näilläkin. Yllättävän paljon jaksavat sitä kasaa tonkia, rahastuksen makua on ilmassa ajoittain vaan nykyäänhän se on perustuoksu.

Vakka kantensa valitsee, sanotaan. Tässä jutussa sanoisin että niin todellakin käy, sulho ja morsmaikku kuin yhdessä tuumin pettävät toisiaan heti hääyönä, vinkeä maailma:


– Tuttavapariskunta piti perinteiset maalaishäät aidossa ja hienosti entisöidyllä maatilalla aittoineen, historiallisessa ympäristössä. Alkoholia tarjottiin runsaasti; Oli itse tehtyä, salakuljetettua ja ostettua. Minäkin vedin elämäni lärvit ja sammuin jossakin vaiheessa iltaa. Aamuauringon noustessa kömmin kaivolle elämäni krapulassa puolikuolleena juomaan raitista vettä. Kaivolla istuessani katselin aittoja. Yhdestä aitasta kömpi esiin yhtä krapulainen vastavihitty aviomies vieraan naisen kanssa, joka ei todellakaan ollut hänen vaimonsa! Viereisestä aitasta laahusti ulos vaatteitaan kokoileva morsian, hääbändin kitaristin kanssa! Heillä oli ollut ikimuistoinen hääyö.
Teksti I-S:n tästä jutusta.


Heinäntekokuukausi, pitäiskö lähteä vähän enempi maalle ja tarjoutua rengiksi ruokapalkalla, niin kuin ennen vanhaan tehtiin? Nyt on niin villi idea että pitää pohtia tarkkaan, tämän äärellä se päivä vierähtääkin mukavasti,


Sus'


Coverdale/Page - Shake my tree
(tämä dynaaminen duo olisi kyllä saanut jatkaa
yhteistyötä, erittäin toimivaa rokettia rollilla maustettuna)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)