lauantai 11. heinäkuuta 2020

Saturday Classic 110720 Muuttuvat laulut

Tämä Rauno Lehtisen säveltämä ja Tuula Valkaman sanoittama biisi tehtiin alun perin nimenomaan Georg Otsilleja täyttää tänä vuonna 50 vuotta!! Onnea biisille!! Muutttuvat laulut on kuulunut mun suosikkibiiseihin sen jälkeen kun kuulin sen Sakari Kuosmasen versiona 1999.





Sakariin hurahdin joskus velipojalta kuunneltuna ja itse sen ikään kuin löysin uudelleen ysärin alussa. Olin silloin juuri avatussa Tanssisali Lutakossa töissä ja SK tuli orkestereineen keikalle. Vetivät näitä kasari-Kuosmasen biisejä levyiltä SK ja Ihana elämä. Lisäksi SK häröili sliippareissa ja Leningrad Cowboysissä sekä oli vakiokamaa Kaurismäen leffoissa. Viime vuosikymmenenä ollut poissa julkisuudesta, mitä lie Kuopion lahja suomen musaskenelle touhunnee, fisuja luultavasti ainakin kalastaa, muistan hänen olevan innokas kalamies.

Tuolla Lutakon keikan jälkeisillä bileillä jotka eräs omistajista järjesti, SK innostui vallan hitosti kanteleesta. Siinä sitten viritettiin 36-kielistä ja höpöteltiin kaikenlaista joutavaa, niin kuin nyt tapaa käydä kun poltellaan naurutupakkia (on jo niin vanhentunut rikos, liki kolkyt vuotta jotta tuskin tästä nyt kukaan mieltään pahoittaa vaikka paljastankin asian). Viimein sai vireeseen ja sit olikin jo aika käydä nukkumaan;DD 4 tuntia se sitä viritteli.


Georg Ots

Vaikuttavan haikean melodian lisäksi tämän biisin sanat on niin hienot, silleen olen kade kun en itse ole kirjoittanut tällaista -hyvät!

Väliosan sanoitus:

Onko niin: on paras eessä päin
Toivon näin mä mielessäin
Vai onko niin: tie ei vie huomiseen
Kaikki jää vain ennalleen


Kuosmasta suosittelen, armoitettu tulkitsija, ja mikä ääni!!


Sus'


Jensenin kaupungissa

8 kommenttia:

  1. Kuosmasen tulkintaa en ollut aiemmin kuullut, mutta Georg Otsin ääni on tuttu. Memento mori - muista kuolevasi, niin se on.Koskettavat sanat.

    VastaaPoista
  2. No, olihan täällä lauantaimusaa, piti tulla katsomaan, kun ei tuolla Lepiksen linkkilistalla näkynyt.

    Kuosmasen ääni on kyllä miellyttävä ja pehmeä, tykkään. Ja Otsista olen pitänyt aina todella paljon. Tuo Älä kiiruhda saa kylmät väreet kulkemaan ja ihokarvat nousevat pystyyn ihastuksesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, en käynyt koneella lauantaina, oli ajastus. SK on kyllä tulkitsija kympillä.

      Poista
  3. Komeeta laulantaa! Ja kyllä Kuosmanen uppoo siinä missä Otskin. Ehkis Kuosmanen enemmän. Taas tuli tuo Lutakon keikkapaikka esille. Kaveri kyseli just viikonloppuna josko kävin siellä keikoilla. No en, olin jo pois Jyväskylästä siihen aikaan. Oletko viihtynyt savossa töissä viimeisen vuoden sisällä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa-a, taisi Lutakko olla viimeisiä virallisia töitä ennen kuin lavea elämä vei.

      Poista
  4. Kuosmanen on symppis tyyppi, mutta nämä tangot tms ei kyllä iske, oli laulajana kuka vain. Nuorena ajattelin, että lavatanssit ja tämä musiikki katoaa luonnollisen poistuman kautta, mutta nyt mua nuoremmat tyypit käy innoissaan paritansseissa ja mä ihmettelen. No, toki maailmaan harrastuksia mahtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvemmin minäkää tätä genreä kuuntelen, joskus vaan biisi on niin hyvä=)

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)