perjantai 31. heinäkuuta 2020

Mieleni tuotti tarinaa ja kuvitti sen siinä sivussa

Mielihuvitukseni on mielikuvitukseni=)

Mutta mitään niin hurjaa ei lopultakaan voi keksiä etteikö todellisuudessa tapahtuisi vielä älyttömämpiä=) Usein tositapahtumia ei voi edes kertoa ilman että ollaan varmoja että tämä on keksitty. Hollywoodin unelmatehtaat suoltaa perussontaa tuutin täydeltä jonka seurauksena ihmisten mileikuvitus köyhtyy ja ei enää pysty kuvittelemaan mahdolliseksi asioita jotka oikeasti tapahtuu.




Maailma on jännä paikka jossa pyörii 7 miljardia kohtuullisen älykästä mutta usein vitun tyhmää ( siis viisauden vastakohtana, älykkyys ja viisaus on eri asioita) ihmiseläintä. Ongelma on se että me ollaan älykkäimmät eläimet ja pidetään itseämme erillisinä eliömaailmasta vaikka lopulta meidän ja eläinten ero ei ole sen suurempi kuin delfiinin ja variksen. 
Plääh, ei kovin valaiseva vertaus mutta siis yritän vääntää (itselleni) rautalangasta että delfiinin ja ihmisen ero on hyvin pieni mutta ihminen itse pitää eroa erittäinkin merkittävänä. mikä jos sinänsä tekee ihmisestä delfiiniä tyhmemmän=)





Mielikuvitukseton ihminen ei ymmärrä satujen funktiota, ainakaan syvällisesti, epäilen. Samalla kaiken maailman menninkäiset, peikot, lohharit, haltiat ja kotitonttujen armeijat lentävät roskakoriin. Tai eivät siis lennä, tietenkään, olemattomat eivät voi lentää (kai?) joten käytän ilmaisua ovat merkityksettömiä, joutavat sivuuttaa, ei kannata panostaa energiaa.

Täälaiset ihmiset tosin suunnittelevat yleensä ihan tolkun hyviä teknisiä ja mekaanisia laitteita, niiden suunnittelu ja toteutus vaatii lähinnä kylmien faktojen hallintaa, numeroita, kaavoja, sääntöjä jne. eli asioita joita ei esiinny kuvitteellisissa jutuissa. Niissä sääntönä on säännöttömyys, tai itse asiassa se että aina voidaan jokin sääntö kiertää mikäli todellisuus alkaa haitata hyvää tarinaa;D


 Elämää avaruustötterössä eli Kaikkeuden historia



Toisaalta esim auto joka on mekaanis-tekninen kokonaisuus johon vieläpä lykätty sähköä, muodostaa kokonaisuuden jonka yksittäiset osat ovat juuuri näitä sääntöjä, kaavoja, laskelmia eli luulisi lopputuloksen olevan aina ennakoidun oloinen. Vaan todellisuus on se että kun esim. auton sähköjärjestelmään tulee vika niin tulee mieleen henkimaailman asiat. Sähköasentajat myöntävät itsekin että saattavat jahdata vikaa koko päivän mittareilla, käydenläpi kaiken eikä vikaa löydy. Sillä se kadonnut yhtä mystisesti kuin syntyikin.

Elämä, tuo mysteeri jota olemme tutkineet yhtä kauan kuin on ihmisiä ollut ja flooraa sekä faunaa vaan ei edes sen perusmerkitystä ole selvitetty=) Aivojen toiminta joka määrittää meidät ihmisiksi ja on kaiken takana, on vielä isompi mysteeri vaikka se ei sinänsä ole muuta kuin lihakseen keskitetty hermojärjestelmä jossa on miljardeja soluja jotka toimivat keskenään, erikseen ja ryhmässä -  tavallaan kone joka tuottaa ajatuksia. Vaan niin monimutkainen kone jotta blueprintsejä on turha alkaa kaivata tässä muutaman sukupolven aikana. Ennustaminen on hankalaa kun edistys on usein ekspotentiaalista, ei pelkkää plussaa ja miinusta.


Tiesitkö esim että muisti ei toimi niin kuin
vaikkapa tietokirja, muuttumattomana? 
Ei, muisti mukautuu elämään ja jos jokin
 asia menneisyydessä on ristiriidassa
nykyisyyden kanssa, muisto muuttuu vastaamaan
nykytilaa. Tämä siksi ettei psyyke leviä pitkin maantietä=)


Mnjaa, tässä esimerkki asioista joita pohdiskelen pitkin päivää. Tänään tällaisia, huomenna saattaa asialistalla olla vaikkapa koiran reittivalinta tai maksalaatikon ulkopuolelta ajateltu menyy (heh, paskoja läppiä, niiden taso on vuodesta toiseen vakaa eli mahdollisimma paska;D)



Sus'

4 kommenttia:

  1. Suunnittelee ja suunnittelee, hyvää ja mielenkiintoista tulee. Jep. Kiteytit tuohon kapasiteetin, siihen nähden tulee oikeastaan aika vähän. Niin kuin ne autot. Olisin onnellinen kun tulisi sellainen auto joka olisi sisältä oikeasti helppo siivota ilmon jos jonkin näköistä mutkaa ja koloa. Niistä kummallisista sähkövioistakin on kokemusta viime talvelta kun pysäytti tuohon Taulumäen liikennevaloihin eikä enää suostunut käynnisymään, tai no hetken kulluttua. Tylsää siinä oli nököttää kun niitä ei saa enää työtää tai hinata. Menin Laakkoselle täällä ja ei mitään. Huoltoon kotona ja ei mitään. Kannattaisko vaihtaa avaimen patteri! Saatana!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt kun autot tietokoneistetaan niin mystiikka lisääntyy, samanlaisdia koneitahan ne on kuin nämäkin millä nettiin kotioloissa mennään ja näistähän on ongelmaa. Siksipä jos olisi rahaa ja ostaisin auton niin se olisi joku kasarimersu johon uusi kone ja auto kokonaan läpi ja kaikki vaihdettavat osat vaihtoon, Mieluummin minä itse ajan kuin annan auton ajaa. Puhumattakaan siitä tilantesta kun joku teini hakkeroi sen kaaran koneen ja olet ajossa ja alkaa ohjalilla sitä autoa. Näin telkkuohjelman missä ner hakkeroi auton joka oli parkkiksella ja tyyppi istui sisällä ja tuumi että tässä sitä mennään auton kyydissä, kukahan ajaa;D oikeasti vitun vaarallinen systeemi ellei siihen saada kunnon palomuureja jne.

      Poista
  2. Jos mulla olisi tällä hetkellä enemmän kapasiteettia keskittyä ja ajatella tarkemmin ja syvemmin tekstiäsi, niin saataisiin varmaan hyvä keskustelu aikaan, mutta nyt ei järki juokse eikä oo voimia tämän enempää.
    Totean vain, että ihminen ei oo kovinkaan älykäs... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihminen intoutuu ajoittain vähän liikaa ja joskus sillä on hyvätkin seuraukset, useammin huonot. Elämä, tuo jännä asia=)

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)