keskiviikko 24. kesäkuuta 2020

Jos ois, maailmasta äänet pois...

..elikkä huhuttu jumaluus painaisi säätimensä namiskaa nimeltään MUTE! Ja äänet katoaisivat. Hui perkele!!



Hellyytä lisää!! (kuvituskuva)


Tämä tuli mieleen ja sitä pohdiskelin kun tietokoneesta katosivat äänet, liekö äänikortti poksahtanut. Hyvä tuuri tässä on se että takuu on vielä voimassa tämän vuoden loppuun. parempi et hajoo nyt kuin et hajois tammikuussa=) Onneksi olen säästänyt ikivanhan cd-soittimen, mutsin peruja. Nytkin SANNI soi ja levittää ihanaa fiilistään, oi SANNI, rakasrakasrakas...Hups! Ajauduin sivuraiteelle, SANNI tekee sen helposti, ajaudun hänen nokkansa viemänä outoihin ja ihunaisiin paratiiseihin. Maailmani ilman ääniä olisi katastrofaalinen syöksy itsetuhoiseen käyttäytymiseen, hulluksihan sitä tulisi, saletisti. Ei aamuista linnunlaulukonserttia, tosin ei myöskään haukkuvammaista naapurin rumaa hurttaa, ei pehmeitä kuiskauksia, ei rujoa huutoa, ei mitään mistä lähtee ääntä. Ihan hirveä ajatus, ajattelen jotain muuta.




Aku Ankan sivu17/n:o 14/1988

Mahtaakohan blogistanian Possu kuulua Possujen Privaati-Poppooseen?? Tarinan jossain vaiheessa pikku-hukka otetaan mukaan PPPhen, hänestä tulee kunniaporsas jotta voi osallistua possujen bileisiin. Jos Possu kuuluu PPPhen niin ajattelin että kun olen pikku-hukkamaisen kiltti ja ihana sekä auvoinen otus niin jos minäkin kunniaporsuuden saisin? Saanhan??



Portaat taivaaseen

Purkivat lähistöltä yhden rintamamiestalon, jäi vain taivaita tavoittelevat portaat... . Pitäiskö koittaa nousta ja ylätasanteella riekkua ja julistaa jumalien tuomiota ja helvetin kauhuuksia?



Naivistis-naturalistis-neorealistis-kubistinen teos. Muuntajan normivihreä pinta on saanut hiukka väriä, parempi näin kuin ei ollenkaan. Vai?

edit torstai - kahden vuorokauden lomailun jälkeen äänet palasivat??:O Siis tää on taas näitä henkimaailman juttuja, mene ja tiedä. Noh, pääasia et toimii, ei oikein lähde es areenan katselu ilman ääniä, ja soudi.fin sivuilla ei viitsi edes käydä kun joka toisessa jutussa on liitteenä video, jää musajuttu vajaaksi jos ei sitä musaa kuule. Vaan palauttipa mieleen taas persuasiat, kaikkea mitä pitää itsestäänselvyyksinä...ne voidaan tempaista pois tuosta vaan, jopa ilman sormiennapsautusta. Olen kiitollinen  sille kotitontulle, -maahiselle,-pikkupirulle joka äänet palautti=)

Kylmiä ajatuksia, kuumaan kesäsäähän,


Sus'

11 kommenttia:

  1. Hitsin makeet noi portaat ei minnekään! Suosittelen aariaa portailta mitä pikimmiten! Ei hassumpi taideteos muuten, uusia tuulia Jyväskylän grffiteihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä törmää ihan siisteihin graffiteihin. Edelleenkään en osaa niitä sanoja niistä lukea mut onneksi kuvia on mnonessa=)

      Poista
  2. Muistutitpa taas tärkeästä ja asiasta: itsestäänselvyyksistä. Kun/jos meiltä otetaan pois mikä tahansa aisti, kyky, jota pidämme itsestäänselvänä, joka on ollut meillä aina, elämä muuttuu, saattaa hetken tuntua jopa lähes merkityksettömältä.
    Muisti on yksi..kuinka monta kertaa eilen sanoinkaan "en muista yhtään!", kun ystävän kanssa käytiin läpi meidän vanhan kodin tavaroita....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistin tähden lopetin dokaamisen, alkoi mennä.. . Muisti on silleen jännä etä se ei ole eksakti vaan saattaa jopa muuttaa jotain muistoa ihan toiseksi jos se ei sovi nykyisyyden kanssa yhteen. Joku päivä luen sen kaiken minkä olen aina halunnut muistista ja sen toiminnasta lukea=) jos muistan..

      Poista
    2. Tämä mun Riesani... Yksi sen ennakkotuntemuksista, joista tiedän kohtauksen olevan lähellä, ehkä, on jonkinlainen vanha muisto. En vaan saa siitä kiinni, enkä loppujen lopuksi edes tiedä, onko se todellinen muisto vai esim. jostain kirjasta luettu tapahtuma tai jotain.
      Kolmen viikon sairaalajakso, josta en muista mitään, siitäkin luulen saavani välähdyksiä, mutta en voi olla varma - kun en muista 🤔😯

      Poista
  3. Tiedän miltä tuntuu, mut on pidetty pari viikkoa koomassa eikä siltä ajalta ole kuin yksi muistontapainen tapahtuma=) Parempi kun ei kaikkea muistakkaan;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olin hereillä ja pidin omaa kivaa, nimenomaan omaa.. Voi läheisiä ja hoitajia 😥😍
      Lääkärit oli jo pyytäneet luvan koomaan vaivuttamiseen, mutta sitä ei sitten lopulta tarvittu, kun löysivät keinon, millä saada mut edes jollain tapaa tolkkuihini.

      Poista
  4. En osaa sanoa, olisiko mulle pahempi näön vai kuulon menetys. Luulen, että näön koska esim. musiikki ei ole mulle niin tärkeä. Paljon elämästä puuttuisi toki. Mulla on yksi portugalilainen blogikaveri, joka postaa usein graffiteista ja muraaleista. Suomessa niitä on aika vähän verrattuna moniin muihin maihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Molempi hankala. ihmiset jäsentää maailmaa aistiensa kautta ja näkö vastaa muistakseni 60%sesti siitä kuvasta mikä tilanteista tulee. Toisaalta mulla soi musa päässä koko ajajn eli en menettäisi kuin tulevat biisit, hmm.. .
      Jyväskylään on tullut viimeisten vuosien aikana aika monta, olisko niitä jotain kymmenen jo nyt ja lisää tulee. Hienompia ne on kuin tylsänharmaa seinä.

      Poista
  5. Blogistanian ruhtinas yrittää estää Possua vastaamasta.tää on jo kolmas yritys. Eli toki kiltille Pikku Sus-Hukalle kunniajäsenyys myönnetään! T. Possu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanata, Ihanata!
      Sus' pn niin ylpeä, kuulua nyt kunniajäsenenä Possujen Privaatti-Poppooseen!! (kunniaa ei himmennä hillitön ruinaaminen, on luultavaa että Possu väsyi ja tiesi tilanteen ratkevan näin helpoiten. Sus' on hyvä manipuloiva lapsi, byääääääääääääääääähhh!!;D)

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)