tiistai 23. kesäkuuta 2020

Nokkia ja nuoruusvuosia

Tämän linkin jutussa Rush -progeorkan basisti/solisti/säveltäjää, Geddy Leetä tituleerataan yhtyeen nokkamieheksi. Sanavalinta on sattuneesta syystä vallan sopiva, vai mitä?:




Kun tuon tuulenhalkojan lisäksi miehen ääni on vallan eksentrinen niin olipahan nuorella Sujella äimäämistä vuonna 1984 kun rokkipastori Tarvo Laakso hänet minulle esitteli Moving pictures -LPn muodossa. Kyllä piti tuumata oikeasti jotta onko hän hän vai hän, hmmm..tuo toimii englannniksi paremmin=)


Kuten kuvasta näkyy, pastorilla itselläänkin on suorastaan demoninen nokka:




Muutoinkin oli ottanut vaikutteita GDstä, tukka oli leikattu samalla lailla ja molemmat aivan armoitettuja muusikoita, joskin GDn ylivoimaisuus soittimensa hallinnassa on jotain ylimaallista, me muut ollaan häneen verrattuna lastentarhan musiikkihetken meteli&möykkä=)


Rush - Driven (live)



Tarvo Laakso - Krusifiksin juurella


Ristirock Tampereella joskus -84 -87 oli hyvä kokemus, samoin joku nuorisojuhla mikä oli Lahdessa, seuraavana vuonna Jyväskylässä, silloin soitti sellainen Europe -tyylinen orkka kuin Jerusalem. Näistä kekkerreistä tuli myös bongattua Q.Stone, Kuustosen aivan armoitettu bändi, ihan täydellinen kokoonpano.
 Kun nuoruus meni suurimmalta osaltaan partiossa ja srk:n nuorisotoiminnassa niin loput mikä oli paheellista rock-elämää, keikkoja ja silleen, voin sanoa eläneeni tasapainoisen teini-iän. Ainoa asia mikä vitutti silloin ja ärsyttää edelleen on isättömyys. Faija kun alkoi dokaamaan kun olin 6 ja lopetti, tullen uskoon, kun olin 21. Olisin tarvinnut siinä 10-15 ikäisenä kovasti isää, miespuolista vanhempaa joka olisi laittanut rajoja, opettanut. Ja se uskossa eläminen, huhhuh, en saanut faijaa, sain raamatusta päähän. Olin että jo on vittu, ensin viina, sitteen Jeesus, milloin minä?

Kuitenkin siis, tarkoitan sanoa että on hyvä patistaa jälkeläisiään nuorisotoimintaan, partio antaa oikeasti niin paljon sellaista jota tarvitsee elämänsä aikana. Ryhmätyön opettajana aivan parhautta. Ja se ettei mene paniikkiin onnettomuus- ja ongelmatilanteissa vaan alkaa purkamaan, auttamaan, järjestämään, toimimaan.

Itseluottamus joka nykyisin on vähintäänkin hyvä, on rakentunut juuri tuollaisissa riennoissa. Turvallisessa ympäristössä, aikuisten tarkkailemina, vähän itseään vanhempien ohjaamina on saanut opetella tulentekoa, solmuja, rakentamista, suunnistusta jne. Kaikki tämä on luonut sellaisen perustan että tilanteista selviää, ongelmat ratkeavat ja jos ei itse osaa/kykene niin silloin pyydetään apua eikä yritetä itse ratkaista jääräpäisesti.




Linkistä artikkeliin Partio kasvattaa vastuunottoon


Ei kun nokka kohden uusia pettymyksiä.....ja ilonaiheita, onnistumisia sekä rakkauden täyttymisen hetkellisiä tähtipölypurskeita!!!


Sus'



hra Korppi halusi huomauttaa että jos nokista
 lähdetään puhumaan niin hänelle on turha
 tulla koputtelemaan tuollaisilla 
ihmisten nokantekeleillä!
(;D)


2 kommenttia:

  1. Taas tuli tällainen minulle aivan outo kotimainen esiintyjä. Se oli se kahdeksankymmentäluvun alkupuoli sellaista aikaa, ettei tällaisia kuullut kun luuhasin ulkomailla. Rush on sitten sitäkin tutumpi ja harmittaa kun ei ole koskaan päässyt livesti näkemään. Siis yksi niitä harvoja joka oikeasti harmittaa.

    Tuohon isä asiaan en oikein osaa muuta sanoa kuin että ymmärrän vitutuksen.

    Kasvaako nenä kun vanhenee????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kysy Pinokkilta;D

      Juu, TL oli tutumpi gospel-genressä, olin isosena kun hän tuli srk-an papiksi. Diakonina oli Seppo Jones joka myös oli gospel-muusikko joten leireillä oli aika iehakas meno musan suhteen. SJ on siinä orkassa mikä kirjoitti/esitti srk nuorisolaulukirjan, sen punaisen, laulun nro 69, Tuu mun vaimoksein, hittikamaa riparin nuotiolla!!

      Olisin päässyt rushin tsekkaamaan mut olen viimeisen 10 vuoden aikana laiskistunut niin etten saa itseäni millään keikoille, ei vaan jaksa sitä tungosta. Tosin ilman tungosta ei ole fiilistä jne.
      Alter Bkin olisi ollut viime syksynä ja olin täpinöissäni mut sit lopulta laiskuus voitti.
      Mie vaan makkoon!! Ko se on nii muksaa!!! ;D

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)