lauantai 27. kesäkuuta 2020

Saturday Clasics 270620

Kuudennella luokalla eli siinä 12sta korvilla olin armoitettu teddypoika - Crazy Cavan ja Matchbox tuli nähtyä ihan JKL, siihen aikaan Hippoksen yhdessä hallissa järjestettiin musabileitä ajoittain, joku paikallisista urheiluseuroista sitä pyöritti. Kunnes satsasivat joskus kasarilla, en muista vuotta tarkalleen mut jotain 82-83 ja ottivat kunnolla takkiin. Luvut on jääneet mieleen: 400 myytyä lippua a 60 markkaa tekee 24 000 ja orkesterin hintalappu oli 60 000 joten menikin sitten jokunen vuosi(kymmen) ennen kuin JKLssä nähtiin isompia rokkitähtiä.

Vaan asiaan takaisin. Teddyilyn jälkeen musta tuli armoton punkki!! Iiik!! Sex Pistolsia, Exploitedia (marssittiin kerran solttujen perässä JKLn keskustassa ja huudettiin Exploited!Barmy Army!!!), ja tietenkin silloin kovassa vedossa ollut Dead Kennedys yhdysvaltain länsirannikolta. Kävinpä Saarijärven Kisasuojassa sen tsekkaamassa. Oli pelottavan kiihottavaa olla 13-14 vuotiaana isompien hurujen seurassa, kaikenmaailman punkkeja pyöri jaloissa ja meno oli reipasta!




Olin asemoinut itseni kitaristin eteen joten audiomuistot ovat ylen diskanttiset=) Vaan hienoa oli, pää oli pyörällä monta päivää ja silloin en edes käyttänyt vielä viinaksia, muista päihteistä puhumatttakaan. Tuo Saxon, siitä  jäi sellainen muisto että oli ens. keikka kun sen jälkeen ei kuulunut muuta kuin huminaa, sen verran lujaa soittivat. Se normi korvien vinkuminen joka tuli keikkojen jälkeen, alkoi vasta seuraavana aamuna. Oli heillä tosin 24 kilowatin äänentoisto (vrt kotistereot, täysillä 100 wattia/normisuomirokkibändin kamat noin 3-5 kW).

Vaan DK on säilynyt suosikkina näihin päiviin, välillä on kiva luukuttaa Kill the Poor yms "hauskoja ja kepeitä" sanoituksia sisältäviä nopeita rykäisyjä. tehokasta ja Jello Biafra on kyllä DIU-osaston kärkimiehiä, osallistui jopa Kalifornian kuvernöörivaaleihin, vai oliko SFn pormestari, whatever, tuli joka tap kolmanneksi aika isolla ääniosuudella, kevyt protesti! Sattuneesta syystä bändi oli itärannikolla hiukkasen inhottu orkka, sieltä kun on Kennedyjen klaani. Pikkuisen provosoiva nimivalinta;D

Ai niin, tarinan jatkoa vielä sen veraan että punkin jälkeen hurahdin hard rockiin/metalliin. Deep Purple, Rainbow, Led Zeppelin, Black Sababath... Olin kaikessa viisaudessani aina 17-vuotiaaksi sitä mieltä että suomimusa on ihan paskaa. Kunnes aloin kirjoittaa sanoja ja löysin Juicen. Eikä mikään ollut enää niin kuin ennen. R.I.P. Leskinen, olen sulle parit tuopit velkaa kun avasit silmäni oikeille asioille.


Tämän lauantain iskulause on siis Resistance!!!!


Sus'

10 kommenttia:

  1. Vieläkö soi korvat? Tulppiako ei? Minä tykkään monesta, mutta yleensä kuuntelen vain tuulen huminaa ja lintuja, ainakin näin kesäisin. Talvella hiljaisuutta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sulla siis keskusradio tuuttaa niin hyvää tavaraa ettei enää tarvitse ladata:?

      Poista
  2. Jos olisin mömmöissä, tämä olisi yhtä juhlaa :DD Ei aivan mun juttu, mutta pojan kyllä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harvoin minäkään päästän punkin sisältämi ulos nykyään vaan joskus on hyvä raivota!
      Kyllä punk jätti maailmankuvaani pienempien puolustamisen.

      Poista
  3. Kova veto! Tuon saman kappaleen olisin itsekin vielä jossain vaiheessa soittanut, kaivelin vanhaa blogia ja 2007 oon tämän saman sinne linkittänyt. Wau tuohon, että näit DK:n liveneä! 👏 Itse sain tietää tuosta kun yks luokkakaveri vinkkasi ja tuota yhtä levyä tuli paljon kuunneltua, vaikka punk muuten jäi aika vähiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. DK on mun mielestä enemmän punk musiikillisesti kuin SP, Never mind on oikein hyvää rockkia, Fresh fruit taas melkein hc:tä. Se ja sama, hyviä levyjä molemmat=)

      Poista
  4. Muistan kuulleeni tämän joskus, ei ihan mun juttu tosin.-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on se biisi joka nousi edes vähän pinnalle, eipä punkit silleen listoilla juhlineet.

      Poista
  5. Dead Kennedys sai muuten haasteen Kennedyiltä että bändin nimi pitäisi vaihtaa. No, pojat lupasivat suostua ja kertoivat vaihtavansa bändin nimeksi: Teddy is Next! Arvaat miten nimikiistassa kävi :)

    Hyvää punkkia tämä! Livesti en ole nähnyt, enkä oikein silloin ajallaan diggaillut. Minä taidan olla myöhäisherännäinen punkin suhteen ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On ne herkkiä, Disneylandkin veti kilarit kun tanskan poijjaat menias jotta hupia puistossa aukioloajan jälkeen eli Disneyland after dark, vaan eri se rokkaamista haittaa oli nimi sitten mikä tahansa. Yks paskin nimi on Juustopäät, siis mitä.....??? ;D

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)