lauantai 6. kesäkuuta 2020

Saturday Classics 060620

Trainspotting on vaikuttava elokuva. Se räjäytti ihmisten tietoisuuteen kertaheitolla millaista on heroiinin käyttäjien elämä ja että sitä tapahtuu ihan naapurissa, Skotlanti ei ole kaukana. Noh, syystä ja toisesta, heroiini ei ole koskaan juurikaan rantautunut Suomeen eikä meille ole syntynyt siten tuota narkomaanienkin joukossa rankkaa porukkaa. Nämä kun juoksee vaikka läpi lasioven saadakseen sen mitä addiktio vaatii. Pollen vieroitusoireet ovat erittäin fyysiset, ja kuten elokuva näyttää, myös hyvin psyykkiset. Katossa ryömivät vauvvat joiden pää pyörii, eivät ole käsikirjoittajien mielikuvituksen riemuvoitto vaan ihan karua arkea. Niin älytöntä harhaa et keksi etteikö joku nisti kerro parempaa.


Choose life=)




Ja se leffan maaginen tanssibiisi, reivien kestohitti, Underwoldin Born Slippy, tässä se leffaversio.


Tämä Iggyn (tässä prodigy-versio) Lust for Life olisi ollut tämän leffan ehkä se tunnetumpi biisi vaan ylemmällä mennään=)



Klassikoita lisää inklinzistä

Lets dance, sanoi kuollut toiselle ja kalistelivat tangon loppuun... (lähtipä huono vitsi, siis ihan skeidaa, voivoi, nyt menee maine hauskana eläimenä, metsänväki siellä nauraa Sujelle, pilkkaavat Sus'-parkaa, voi sus'poloista..-LÄÄKKEET!! Lääkkeet, selvä, ...kas niin missäs minä...

..ai niin, hyvää lauantaita,


Sus'

12 kommenttia:

  1. En ole leffaa nähnyt eikä tämä biisikään oikein pure :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leffaa suosittelen, biisi on konehuttua joka aina jakaa mielipiteet, lisäsin tuon toisen kun siinä leffassa on niin paljon hyvää musaa.

      Poista
  2. Leffa on hyvä ja ahdistava, ahdistavaa on myös konemusiikki useasti, tässä toimii.

    VastaaPoista
  3. Olin tuolloin niin lähellä reunaa dopingin kanssa ett tuo leffa oli lähinnä innostavan opettava. Siksi minusta ei koskaan tullut heroinista. Vaan käsittääkseni Skotlannissa oli tuolloin erittäin paha ongelma asian kanssa, varsinkin siis Glasgow'ssa joten heille se lienee väritettyä realismia. Riippuu niin mistä sitä katsoo, onko siis sokeilla helpompaa? (eh...hehe;P)

    Anstittomampaa konehuttua: Banco da Gaian lähes koko tuotanto, lähes kaikki ns klubitrance -ganre, keskittyy hyviin fiiliksiin, es. Tiesto, Armin van Buuren jne.
    esittämäsi yleistys kertoo enemmän tietämättömyydestä (tai siis kuuntelemattomuudesta=), ei genren tyylistä. Joku voisi sanoa että kaikki heavy -musiikki on mölinää&kirkumista ja korvat särkevää paukutusta, Jazz olisi silloin ihmeelisiä ääniä oudoissa sävellajeissa hassusti rytmitettynä eli friikkipaskaa (tämä katsanto selittyy aika pitkälle niin sanotun free jazzin esiintulolla jolla ei ole juurikaan tekemistä es. New Orleansin 30-lukuisella torvisoittokuntatyylillä) jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tapana ei ole esittää yleistyksiä. Esitin subjetiviisen huomion kohdallani sanoessani, että konemusiikki ahdistaa minua. Se on fiilis, joka syntyy kuunnellessani konemusiikkia.




      Poista
    2. Siis riippumatta sen musiikon sisällöstä? Jos vain on kone säksättämässä niin ahdistut? Hyvin outoa, kyllä se on yleensä se musan sisältö mikä aiheuttaa tunteita, ei niinkää se miten se on tehty. Siis kaikki ahdistaa Jarresta Kraftwerkiin ja tranceen ym???

      Poista
  4. Maagista menoa molemmissa biiseissä. Ensimmäisen kävin kuuntelemassa vielä tuubissa, sen yli 9 minuuttisen ja johan hengästytti. Jos jaksaisi niin tanssisi ;) Iggy Popin Lust for life on taas klassikko sieltä 70-luvulta. Ehkä paras Bowien muille artisteille kirjoittamista biiseistä. On se!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jivestä oli aikoinaan sellainen versio et' jengi istui ja heilutti käsiään tiettyyn liikesarjaa, siis käsijive;D ei muuta kuin idea kierrätykseen ja sohvalla konehuttutanssit käpälillä, handrave? Oi hitto ko keksin hyvän termin!!!! "Käsiravit" ;DD
      LfL on kyllä raivoisan hieno rykäisy, edelleenhän tuo on IPn setissä.

      Poista
  5. Muistankin että leffa oli vaikuttava, tosin ei sentään niin karmiva kuin tuo heti mieleen tullut listan ykkönen: https://www.imdb.com/list/ls064026309/ - tuota konemusaa on tullut joitain kuunneltua, ihan ok menoa.

    VastaaPoista
  6. Un.Sie. on kyllä rankka. Mut jos haluaa ahdistua kamasta niin lukekaapa Huumeasema Zoo, kertoo 70-luvun (oliko se nyt Berliini) sakasalaisestqa heroiiniskenestä. Kirjoina nuo ahdistavuudet toimii paremmin, leffassa ne jää usein piiloon komiikan tai kiireellisen actionon alle ym. ja heti tuli mieleen NARC -elokuva, jo vain on reippaan realistista narkkausta ja vieläpä piilokytän näkökulmasta.

    Huumausainebisnes oli joku kymmene vuotta sitten arvioitu noin 300 miljardin arvoiseksi. Vileäkö joku luulee että ns huumesota koskaa loppuu, puhumattakaan että se voidaan voittaa. Ei onnisitu, tuossa summassa on jo seassa niin paljon rehellisä liikemiehiä jotak rahoitta kaupankäynnin että niillä rahoillaja suhteilla rekallinen kamaa kulkee euroopan läpi jos niin halutaan. Jos yksi jää kiinni niin se on etukäteen yleensä sovittu että lehdet saa otsikot ja poliisi elvistelee hetken, kansa on tyytyväinen. Nisti jatkaa vetämistä, kuolevat ajan kanssa, uusia tulee tilalle. Kärsimys aiheutuu lopultakin se kaman laittomuudesta. jos sitä saisi repsulla aposta tietyillä periaatteilla, valtio saisi verot, vvalmistajt olisivat osa lääketeollisuutta, ja nyt se tärkein: siitä vetämisestä lähtisi kaikki laittomuuden tuoma gloria, hankkimisen hankaluudesta johtuva kalenterin täyttyminen (jos kamaa saa ilmatteksi ja kerran päivässä niin jotain on tehtävä lopunaikaa, aika joka meni ennen siihen rahoituksen ja aineen hankkimiseen eli rytmi katoaa).

    Tanska, Kööpenhamina . joku viis vuotta sitten alkoivat jakaa ilmaiseks heroiiniä tietystä pisteestä, seuraus: 80% käyttäjistä lopetti seuraavan 2-kolmen vuoden aikana. repikää siitä poliisivaltiota ja samalla huumesotaa ynnä muuta väkivaltaista ja isovelimäistä ratkaisua kannattavat ihmiset. En muuten ole ajamassa suomeen ilmaista pollenjakelua, se vaan toimii niin hyvänä esimerkkinä ongelmanratkaisusta. olen toden tuon Köpiksen asian ihan kadulla kävelemällä -ysärillä siellä oli koko kaupunginosa eli norregade, keskustasta pohjoiseen oleva alue pelkästää pollenistejä täynnä, oikeasti pelotti kävellä siellä illalla. nykyään ei ole sen kummempi kuin Espalla istuskelisi ja olisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Portugalissahan on jo useampi vuosi sitten poistettu huumeiden käytön laittomuus ja kaikille tarjotaan hoitoa, rikollisuus ja käyttö on vähentynyt paljon. Toivottavasti Piraattipuolue pääsee läpi, niin on joku ajamassa näitä järkiasioita eduskunnassakin. On ne joka kerta vähän parantaneet tulosta ja viimeksi oli jo lähellä eka edustaja.

      Poista
    2. Järkeä touhuun kaivataan, nyt mennään niin tunteella ja ylilyönnit on arkipäivää, molemmin puolin.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)