tiistai 16. kesäkuuta 2020

Sinisin sävelin

hiekkatietä kävelin

Usva kietoi minut sinuun,
unissain kaikki kauniinpaa
saa olla kuin on ja rakastaa...


Jopas lähti lyyrisesti, otsikon jälkeen huomasin kirjoittavani Bluesounds -yhtyeen hengessä jotain hämärää maalaisidylliä stadin kupeessa, punaviinipäissään runoilijamme raahustaa riepotellen sydäntään rakkaudella ja muilla vastaavilla tunnetiloilla, kirjoittaen samalla aikansa parasta laululyriikkaa, suomenkielistä, ruotsinkielinen ihminen. On tää!! Hienoo!! Suomalaisissa on niin hämärän sotkuisia geenipopulaatioita jotta muutaman kylähullun/muusikon/runoilujan/kirjailijan sieltä odottaakin pullahtavan esiin=)


Kaikki tämä alkujaarittelu tähtää ja pääsee maaliinsa eli Dave Lindholmista jupisen. Spotifyn pyhän hengen johdattelemana löysin vanhan tutun ja aloin käydä läpi, on tehnyt Dave biisin jos toisenkin. Pieni ja hento ote on tietenkin se mihin alun höpinässä viittaan (linkki vie samannimiseen liveäänitteeseen). Kerrassaan upea teksti Ralf Henrikiltä, (oli muuten uusi asia nuo etunimet. Aina oppii jotain, jopa postausta kasatessa=)

Turhanpäiväinen älykkyys syö ihmistä rotan lailla
Miten kaikki voi olla valmista, kun ei ole edes tehty mitään?
Miten niin jalat maassa? Oletko nähnyt kenenkään kävelevän ilmassa?
Pidän sinusta, siinä kaikki. Pitääkö se todistaa tuhansilla sanoilla?

Tämä säkeistö on mulle ehkä päräyttävin, turha älykkyys...kuinka kerrassaan oikein ja ja ja...oikein. Niin oikein sanottu, sen se tekee. Enempi kuitenkin tässä selauksessani painotin englanninkielistä tuotantoa ja muistin fanittaneeni Bluesoundsia teininä hyvinkin äänekkäästi elikkäs niitä hokemia tuli hoettua Jykylän kartsalla häiriytyneenä, pyörryksissä keskikaljasta ja hormooneista, siis ihan murrosiästä, en niitä nappeja ole nappaillut. Hop inside, hop inside, hop inside of waaiiiiiiild cap!!!

Tätä hoettiin myös eipiicii..;D

Seuraava biisi on T.H.E. World, siinä kiteytyy jotensakin koko orkesterin olemus ja taide. Kokolailla yksinkertaista trio-työskentelyä, pitkiä, hypnoottisia bassokuljetuksia, välillä vähän kitarankuritusta, sit jamitellaan maaliin. Olen kerran nähnyt livenä ja kyllä oli mahtavuutta. Vaikka itse stara eli Dave oli 20 minsaa myöhässä niin rytmisektio aloitti pokkana keikan ja jamitteli niin että kaikilla oli hauskaa, yllättävän hyvin saa Drumm'n'bass -kokoonpanolla jamit pystyyn, miksei genrenkin.. .







Onpas mukavaa tehdä tällaisia "löytöjä", löytäessään tietää ainakin että no nyt toimii!! ;D

Tykkään meidän pihasta!! Eniten ehkä tykkään siitä meidän mutta menee tuo itse pihakin, oikein on kivoja kukkia, peltoa ja omenapuuta et muuta. Naapurin naisille taputuksia ja brava-huutoja=)


Kukkahässäkkä!

Vihreää joka puolella!!

Pitäisköhän "rillata"?

Kauniitan uo pallot..

siis nämä, mitä lie, joku puutarhaviisaampi tietänee?


Kuumailmapalloilijoita näkyi eilen taivaalla. Olisi ehkä siistiä leijua taivaalla näin upeilla keleillä, siellä olisi myös hieman viileämpää ja tässä tulevina viikkoina kun kuumuus pysähtyy Suomen ylle ja aurinkoa palvova kansa saa mitä on tilannut, tullee viileää ikävä, SääSus' on ulvonut=)


Katson taivaansineen...

...sun palloilevan nään!


Mukavaa alkanutta juhannusviikkoa, kyl pal ny lämppö piisa!


Sus'


Lopetukseksi kunnon jytää eli I'm gonna roll!!!
Ja Marjo laulaa, parhautta!!



4 kommenttia:

  1. Jättilaukka se siellä törröttää. Tällä kertaa tunnistin kasvit paremmin kuin biisit... Bluesounds on aivan musta aukko meikäläisen musiikillisessa tietämyksessä, mutta kun katsoo bändin elinvuosiaan niin ihmekkös tuo. Lindholm on kuitenkin tuttu ja arvostettu äijä. Sen verran kävin tuubissa kuuntelemassa että Bluesoundsin biiseistä Waiting for A Heart kolahti eniten. Livesti ollut varmaan kova kokemus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutaman älpeen musta aukko, ei siis kovin iso. Hyvää perusrokkia, tämä kolahti aikoinaan enemmän luultavasti sen takia että oli asenne jotta osaahan näitä suomalaisetkin, tarvi ulkomailta tuoda.

      Poista
  2. Minuun puree Daven rauhallisemmat biisit, Pieni ja hento ote on upea, plus sitten Sitähän se kaikki on, Annan kitaran laulaa vaan... onhan niitä. Teillähän on vehreää ja vihreää. Hyvää juhannusviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin toimii nuokin, Dave osaa! Kiitos, sitä samaa=)

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)