lauantai 4. heinäkuuta 2020

Saturday Classics 040720

"Tule beibe NAIDAAN! Näin me pojat NAIDAAN!"

Jyväskylä, joskus kasarin alussa, sataa, sataa, ropisee... . Nuorisolaiset virittelee soittimiaan, veljekset Rautiainen pärisee ilman pärisytintäkin täysillä kierroksilla. Mainittu naidaan! -kehoite kajahtaa ilmoille laulajan keuhkoista, mikin kautta maailmalle. Klassikko on syntynyt:


Rajuilma - Naidaan


En ymmärrä miksi en saa näkymään tätä versiota: Rajuilman Naidaan! 
Vaikka tuo Paha Kaksonen -viritys onkin loistava, kävin sen livenä todistamassa, niin silti alkuperäinen on alkuperäinen. Lisäksi tämä Levyraati -esitys ja Liinamaat pääsee ihmettelemään Jyväskylän rock-ylpeyden vääntöä. Jäppiset itse oli sitä mieltä että vituiks meni, pitää joko olla viimeinen tai voittaa, Naidaan! tais olla toinen tai kolmas.

Ehtivät nämä todelliset rock-kukot yhden levyn julkaista ja sit kun piti valloittaa Suomi niin sikailivat överiksi pohjanmaan eli kasarilla yksinkertaisesti tärkein keikka-alue. Siihen aikaan oli koko lakeus, ja maa muutenkin, väärällään keikkapaikkoja jonne paikallinen väki kolmenkymmenen kilsan säteeltä keräätyi bilettämään ja niitä keikkapaikkoja oli viidenkymmenen kilsan välein. No pojilta lähti lapasesta ja keikkajärkät laitto mustalle listalle ja kun orkka ei nyt mikään Dingo ollut niin se siitä mahdollisuudesta. 





Rajuilman Piiskaa! pieksee Apulannan vastaavan kuusnolla!!  Itse näin bändin eka kertaa ihan alkper kokoonpanossa ja nimellä STT.Rane lauloi, Opa soitti rumpuja ja sit oli joku basisti, anteeks kun en muista nimee, hyvä tyyppi. Mietin että ihanata, iahanata, ei tarvi ulkomailta hakea kovan rockin orkkaa esikuvavksi, täähän on yhtä hyvä kuin Motörhead jonka vaikuttee kyllä kuulee musasta. Opa, johon tutustuin myöhemmin erittäinkin hyvin, hoiti sanoitukset ja niitä olen diggaillut ihan kympillä. Rakastan tuota rehelluistä tyyliä jossa asiat sanotaan ja niitä ei erikseen alleviivata, ne nyt vaan on niin..

Usko mua -biisi sanoituksen tarina menee seuraavasti. Opa tulee aamusta kotiin, tärpättiä on vedetty käkättimeen ja naisia on pussailtu, kaulailtu ja ehkä jopa sutaistu sillä rock-tähdillä on rock-tähtien tavat ja velj Rautiainen tod oli staroja, erittäin katu-uskottavia ja kaikki mitä löytyy teksteistä on elettyä elämää=)  Tyttöystävä on tietysti epäileväisellä kannalla kun tenttaa jotta missä mies on ollut ja uskollisenako mukamas pysynyt ja Opa siinä eteisessä tankkaa viattomuuttaa jotta usko nyt nainen, en puhu paskaa kenenkään kanssa en ole ollut!! _-Joo, joo, kyllä mä sut tiedän.. .-Usko nyt, muhun sä voit luottaa..hetkinen, annas kynä ja paperia! Mitä sä nyt yr-- -Turpa kii nainen, se kynä ja sitä paperia! 

Nainen antaa pyydetyt ja Opa alkaa kirjoittaa: -Usko mua en koskaan puhu paskaa jne..


Voimaa! Tämä on yksi parhaista, kire tulee Ranelle
kun on paljon sanoja putkeen vaan hyvin hoitaa, upea ääni.

Kova biisi on omalla listalla Rajulman paras biisi. Pariskunta istuu loiventavilla kantabaarissa, niin kuin aina. Kaljaa läträtään yhtä pidetään, jaettu kurjuus on siedettävämpää kuin yksin pulloon ahdettu. Ja päässä soi joku biisi, se..se on..noh, ihan on kielen päässä, kova biisi on, eikö se on tuo..no ei nyt muistu mieleen..




Paljon olisi näistä tarinaa, mm. Ranen seksiseikkailut paperisine tiiliseinineen ja Teräsmies -pukuineen mutta eipä taida kehdata, moni kun on vielä elossa ja tarinat on niin huimia, oikeasti..;D

Tähän loppuun vielä siltä varalta että joku innostui, A-salin rockin SM-keikka, täydessä iskussa!




Hyviä hittejä: Kova biisi, Se on mulle sama, Usko mua ja Polttaa (mikä polttaa beibe..) Tutustukaa ihmeessä tähä rokkijyrään ja muistakaa konteksti, nyt kun tällaista julkaisisi niin kyllä vetäisi koko Me too herneen nokkaan, onhan naiskuva kohtuu rokkenrolmainen. Opa sinänsä on yksi kilteimmistä ja herkimmistä miehistä, mikä taas todostaa sen että hehkutus on hehkutusta eikä Rajuilmakaan ole säästynyt saatanallistamiselta, uskiksille vettä kiukaalle tällaiset Rajuilmat;DD

Satoi tai paistoi, Rajuilmaa poppilaiteisiin ja täysille niin bileet voi alkaa

Lisää klassikoita täältä.

10 kommenttia:

  1. Tämä Jyväskylän lahja rockille on mulle aivan outo :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi saivat narulle edes sen yhden levyn, ai niin, on yks EP, että jollakin voi todistaa tämän ilmiön. Mä tykkään näistä biiseistä oikeasti, pitää muistaa vähän pilketttä sinne silmäkulmaan. Olivat rokkareita joita tunsi ja tiesi, se oli hienoa=)

      Poista
  2. Se, että tuntee bändin/muusikot vaikuttaa kyllä paljon kuuntelukokemukseen. Tämä bändi olisi pitänyt nähdä livenä, biisit tarvitsevat läsnäolon energiaa.

    Tuo Kova biisi jäi soimaan :D Tuttua hommaa, yrittää muistaa jotain.

    Uusi aalto kuului joissain biiseissä, vaikka meno muuten oli hevi-osastoa. Sanoitukset olivat ehtaa genreä, metoo ei todellakaan jyllännyt silloin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, samoi kävi Zero Ninen kanssa. kyllähän se musa kolahti mut enemmän se kaikki muu, oli hienoa ollla rokkitähtien kaveri=)
      Rajuilman sanoitukset on kyllä hienoja=)

      Poista
  3. Ikinä kuullutkaan! Sorry. Näistä tykkäsin tuosta Kovasta biisistä ja Voimaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvi anteex pyytää, ei tätä moni muukaan unne=) Vaan hauskoja hittejä, toivottavasti se on kova biisi kun päässä soi=)

      Poista
  4. Puhut kasaria, itse olin silloin vauvani kanssa kotona, joten moni asia jäi silloin musasta kuuntelematta. Toki Dingon muistan hyvinkin. Oli kyllä hyvä juttu tuo hääyö, jotenkin sellainen muisto, jotai ei ehkä olisi kaivattu, jos liittonsa jatkui, niin varmasti joka vuosi hääpäivänään kävivät hääyönsä läpi. Sikäli kyllä hyvä kokemus, väkevä ja vahva muisto. Pitänee nyt oikein kuunnella noita, mitä olit tonne laittanut!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, eihän sitä tiedä vaikka naimisiin mennyt pari on sopinut heti alkuun vapaasta liitosta ja tilanne olikin ihan normi.
      Rajuilmaa ei nyht kovin moni JKLn ulkopuolella tunnista, täällä kyllä ovat hieman vanhemman väen päiviteltävissä vieläkin, olivat aikoinaan aika aktiivisia tuon rock-elämän piirissä;D

      Poista
  5. Oli mullekin uusi nimi, kappaleet aika samantyylistä kaikki. Olispa mukana jotain ABCn melodisuutta... 🙃 😄 Parhautta on kuitenkin Popedan Raswaa koneeseen -levy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oooh, mäkin diggaan alkupään Popedasta, Hullut koirat on ehdotonta suomirokkia!!
      "Isä oli juoppo, äiti uskovainen, siskoni oli tosi upee nainen muta huora, ja musta ei ollut mihinkään!"

      Jos niin kuin rehellisen tilityksen linjalle lähdetään niin.. ;DD

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)