maanantai 22. maaliskuuta 2021

Ilmastonmuutos, liikakansoitus, taudit, tulvat ja muut mukavat asiat tulevaisuudessamme.

Vaikka olenkin lupautunut olemaan lentämättä, teen sen enemmän kunnianosoituksena Greta Thunbergin persoonalle ja tahtotilalle, kuin olemalla ilmastoahdistunut. Mitään ei tapahdu missään, eikä  milloinkaan ilman hänenlaisiaan ihmisiä, tämän päivän rosaparksilla on uudet agendat. Joskin USA:lla tekemistä vielä rosassakin :( Kondeferaation puolustajia, lippuja ja kantoja heitellään tänä päivänä edelleen vaikka sisällissodasta jenkkilässä 155 v, tosin meni Suomessakin punavalko-väännöissä 100 v, ja kai sitä vieläkin kitistään lahtareista ja punapettureista iäkkäiden taistelijoiden tavatessa saunanlauteilla.


Lataa, tähtää... Tapa veli!!


Itse ilmastonmuutos on vain jälleen yksi lamakausi, tulee uusia tuotteita joilla vanhat kapitalistit tekevät rahaa ja joilla saadaan aikaan tasapaino luonnon kanssa, kauhun tasapaino se on ollut alusta asti ja ihminen alkaa tuhoamisessaan päästä voitolle. Brasilian sademetsien hakkaus voitaisiin estää yksinkertaisesti antamalla niin maanviljelijöille ja muilla köyhille tarpeeksi rahaa, kuka hullu niitä tolkuttomia puita haluaa katkoa ja myydä jos rahaa saa muualta? Sehän on ihan mieletöntä duunia.


Nurin vaan, 
kuka niitä keuhkoja kaipaa?


Meriin kertyvä mikromuovi pilaa niin ihmisen kuin elukoitten sielun temppeliä, samoin kaikenlaiset myrkyt joita kaikenlaisten tavaroiden tekeminen tuottaa ja psyykkiset häiriöt lisääntyvät. Ne taas johtuu suurimmalta osin psyykkisen voiman kasvusta, pikkuhiljaa, sukupolvi toisen jälkeen, on aavistuksen älykkäämpi ja kun sitä forcea on tarpeeksi, so long ruumis, maapallo ja koko alkuhistoria. Ja kun ihminen ei ymmärrä käyttää sitä kasvavaa voimaa niin masentuu, ahdistuu, herkistyy (vaikkapa sähkölle), jiiänee sillä ojankaivuuseen ei tarvita tämän päivän aivoja, ne ojat onnistui hyvin  1800-luvun harmaalla massalla. Ja kun koneet keksitään sitä varten että ne tekee kaiken paskatyön joka kuluttaa, ihmisille tulee jäämään paljon aikaa. Siinä sitä sitten mietitään mitäs tehdään kun pitäisi vaan tehdä ja miettiä. Paluu taiteellisiin ammatteihin, siis käsityöläis-, ratkaisee ojankaivuuosaston ongelman, toiset kun mieluummin suorittaa, toiset sitten taas miettii. Ja tämä kustannetaan niitä koneita verottamalla ja perustulo takaamalla koko populalle.


Heli Turkian opinnäytetyö, 
hieno kaulakoru!


Liikakansoitus on oikea, iso ongelma, josta kukaan ei tunnu  suostuvan puhumaan. Vajaan sadan vuoden aikana maapallon väkiluku on kaksinkertaistunut, tai jotain. 7 miljardia nyt, 10 ennen vuotta 2050. Kasvu on expotentiaalista, toisin kuin resurssien kasvu. Jota ei ole. Kohta loppuu ruoka vaikka kuinka jakaisi tasan, ellei nyt sitten ötökkäproteiinia ala mättämään. Moni joutuu eikä Soylent Greenkään ole niin kaukana (kääkletä).


Joka tapauksessa ainoa mikä tulee häviämään ja muuttumaan yksinkertaiseksi mahdottomaksi, on länsimainen moraali. Kuinka kaikille voi vaatia kaikkea, ja pelastusta ja parantamista, kun ei yksinkertaisesti kohta riitä mikään, sillä meitä on täällä niin perkeleesti? Mars, kuplaa pintaan jotta saadaan sitä Adolfin kaipaamaa elintilaa!!


Siirtokuntaan, mars!


Tulee aika jolloin tämä maa, Suomi, ja skandinavian maat, Norja, Ruotsi, Tanska, ja ehkä Saksa, Belgia, Hollanti...  , lyövät rajat kiinni ja siitä ei tulla kuin diplomaattipassilla ja kys. maiden omilla. Muut saa luotia vaikka olisi kuinka hätä ja huoli. Tulee aika jolloin ei puolusteta maata, kieltä, kansaa, vaan vettä, ruokaa, puhdasta ilmaa ja vakaita oloja. Vaikka sitten kuvata elokuvia koronaepidemian vallitessa. Suomessa sekin onnistuu - siinä muuten yksi ala johon kannattaa kouluttautua, kaikenlainen audiovisuaalinen sisällöntuotanto, ja immateriaalisten oikeuksien hallinta, tulee kasvamaan rajusti, vaikka kasvaa jo nyt! Maailma virtualisoituu ja epäilen että sci-fi-elokuvista tuttu ihminen on yhdessä pisteessä, hänen avattarensa elää virtuaalitodellisuudessa eli internetissä mallia 2200..tai jotain.


Eli kaikki on siis päin helvettiä, taivasta veikkaamme silti tulevan, ja uskomme itseemme on luja, rakastamme edelleen itseämme eniten. Toivon että ihmiselämänmuoto selviää, olen nähnyt eteenpäin, kauas mutta silti vain häivähdyksen....koko kaikkeudesta ja sen takaisista alueista, ajoista. Niin vähän on vasta hipaistu historiaa ihmisen ettei mitkään koronat ja ilmastot sitä pysäytä, kärsimys ja ilo pysyy vakiona, kaikella tulee aina olemaan vastavoimansa. Se on tasapainon perussyy. 


Siksi ei yksi ratkaise, ei yksi muuta, ei yksi keksi eikä yksi jaksa, pitää olla monta, usein meistä suurin osa.. Välillä täytyy ison porukan ottaa vähän vastuuta jotta vapaus on muille vaadittavissa, velvollisuuksien taakat olkapäille, jotta oikeudet olisivat huudettavissa.  Jokaisen pitäisi tehdä sitä mitä varten on syntynyt, meillä suurimmalla osalla on rattaana tärkeä osamme jotta koko koneisto toimii, edes yskien ;D Itse löysin elämäni tarkoituksen joskus reilu 20v sitten, kauhean väittelyn jälkeen (itseni kanssa) olen sitä alkanut toteuttamaan. Minun osani on kertoa näitä asioita joita kerron, niistä on poimittavissa kohtuu monelle perustotuuksia ja faktoja elämästä ja varsinkin se rationaalisesta puolesta, psyykeen käytöstä tietokone-ohjelmana, ja ties mistä mitä olen saanut selville, kun etsin itseäni, elämääni, elämää, tarkoituksia ja tietoja.


Kyllästyin persoonatasolla jakamaan asioita kun suurin osa ihmistä on sen verran eri ajassa, paikassa, tilassa, suhteessa minuun, itseensä, toisiinsa että syntyy vääntöä, äksyä, riitaa jne kun väärälle ihmiselle koittaa saada omia protokollia ja käytänteitä läpi, sellaisenaan. Kaikilla vähän omansa. Vaan kaikista hauskinta, hienointa ja eteenpäin vievää on tajuta että tällä viikolla tajusin jotain joka oli viime viikolla vielä sumussa ja että tämän viikon vaikeudet on voitettu ensi viikolla, kunhan ei jää tuleen makaamaan. 

Olipa kerran maa...kunnes aurinko 

luhistui kasaan ja räjähti, tuhoten 
koko Linnunradan siinä samalla.
aiheesta lehdessä.

Koko maapallon, ja ihmisen, historia on kaaosta, mullistuksia, tuhoa ja feenikslintujen nousua uuteen aamuun. Kiertokulku. Mitä enempi porukkaa, sen tymäkämmät taudit. Ja mitä pikemmin saadaan maailmasta kitkettyä se helvetin typerä idiotismi että kun olen köyhä niin takaan itselleni turvatun vanhuuden tekemällä helvetinmoisen liuta kakaroita. Tämä vaivaa varsinkin Afrikkaa. Jos jälkeläiset onnistuvat luomaan vaurauden ja hyvinvoinnin, niin kuin suuret ikäluokat Suomessa 1950-1980 niin seurauksena on helvetillinen kiire niillä joilla on työtä ja helvetillinen laiskuus/tylsyys/apatia niillä joilla ei ole. Niin tai näin, ne suuret ikäluokat synnyttäneet, ovat yksin, vanhuus turvatonta psyykkisesti, ajoittain myös fyysisesti (kun suurten ikäl. lapsenlapset tahtoo tekemistä vaikka sitten potkimalla mummoja tahi toisia), vaikkakin  taloudellisesti turvattua, suurimmalla osalla.


Demokratian aika alkaa olla ohi, mikä lie tulee, harvainvalta? Yritykset korvaavat jo tällä hetkellä maat ja valtiot, eiväthän kv-firmat ketään kuuntele. Paitsi somea, hahahah, on se hauskaa kun yhden staran suututtaa somepalvelussa ja hän vetää herneet nokkaan ja sanoo 100 miljoonalle seuraajalle että tää on paskaa niin somefirman vauraudesta katoaa kahdessa kk:ssa useampi miljardi hilloo. Ai että naurattaa!!


Sellaista jupinaa tällä kertaa, tai oikeastaan toteamista, en juuri jupissut;)



Sus'


Elämä on laiffii!

Ja veitsi on veitsi, vaimo on vaimo.....

P.s. Vähän kevennystä, mitä ihmettä tekee kettu Ohotanmerellä, siis keskellä merta, jäälautoilta toiselle hypellen??? Kettu merellä???

4 kommenttia:

  1. Valtavan iso hurraa-huuto Greta Thunbergille ja hänen kaltaisilleen aktivisteille. ❤️

    Huolenaiheita isosti, mutta olen pannut merkille uutisia ahmiessani korona-aikana että Suomessa ja maailmalla muuten ollaan edistytty monella alalla ja tehty upeita keksintöjä. Pieni ihme sekin kun koronarokotteita kehitettiin niin nopeasti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ei oikeastaan ihme, lääkeyhtiöt vain sai rahaa kasan ja sysäsivät syrjään kaiken muun tutkimuksen/kehittelyn niin tuleehan sitä tulosta. Korona on lupultakin vain vittumainen flunssa, ei mikään ebola.

      Greta rocks!!!!<3

      Poista
  2. Kyllä se niin menee. On tauti tai joku muu. Aina joku rikastuu. Yksi huolen aihe on kun nykyään mikään ei riitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmisillä on niin kiire, osalla, että kun saa sen mitä haluaa niin pitää olla haluamassa jo jotain muuta eikä ehditä nauttia siitä mitä jo on. Materialismi kun ottaa vallan ihmisestä niin jo vain tuhlaa rahansa kaikkeen turhaan krääsään.
      Vaikka riittäisi se että pysähtyy ja katsoo luontoa, kuten sinä teet, ja nauttii siitä.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)