lauantai 20. maaliskuuta 2021

Saturday Classics 200321

 Kiehuva liekinheitin...ei kun...Liehuva Liekinvarsi!!, Jo pelkkä biisin nimi saa sielun värisemään, sydän kuumenee ja mieli kuohuu!! Sanoitushan on ilmiliekitettyä parisuhdepaskariitaa sillä jos toinen on tulessa ja toinen kuivaa puuta niin riihi palaa, sano. 

(Ah, kerrankin käytin tuota sano oikein, nyt taidan sisäistää miten sitä käytetään, mikä se on.)


Vaan alkuperäinen, Markku Blomqvistin euroviisuedustus-77, voi luoja jos olisin kuullut tämän niin inhoaisin koko hittua!!


Hyi yäk, mikä outo klasariääni, 
vesitetty iskelmäversio, voivoivoi!!


Onneksi kuulin Timo Turpeisen yksinkertaistetun, melodian ja sanat esiintuovan, sovituksen.

Kuollut mies, satoi yön lunta, nuori mies tien sulki katsellaan...hitto mitkä sanat, olen yksenkertaisesti aivan helvetin kateellinen. jos kirjoittaisin tämän neitseelliseen paperiin niin saattaisi olla minun runot tehty. Niin paljon tätä arvostan. Huh, tuli kuuma kun vain sanoinkin;D


..minä olin tulehen tuijottaja jolle 
tuli niin tukalasti kuuma!


Ja kun se mies ei muuta osaa, niin se puukottaa!! Tämä oli oppi syrjäytyneillä, alkoholisteilla, asunnottomilla.. Liekkiravintoloissa ympäri maan, moni henki on poistunut juopuneesta ruumiista, juopuneen puukottajan herätessä seur. aamuna putkasta että jotta mitä mitenkä missä ai jaa, vai niin, no, se on katottava josko tiili puree tällä kertaa..  .


Ville Tuomi ja Raskasta Iskelmää


Viimeisin on vuodelta 2016, Eana. Kovin on lyyrinen ja oudosti sovitettu, liikaa härpäkettä, turhia ääniä, sotkevaa soinnutusta ja tausta ei oikein pysy aloillaan. Vaan hieno on ääni naisella!


Ja kun luulee löytännensä tuoreimman...

..löytää vielä tuoreemman;DD Vuodelta 2019, 
Kimmo Härmä & Lumos Kvartetti:

Hieno kielikvartetti, kyl' maar tähän 
viulut, sellot käy ja soi!



Jotain tuosta Turpeisenkin versiosta uupuu...tai ei puutu, voisin vain sovittaa uusiksi, vähän isompi soundi, stadion!! ja kilikolit vaihtuisi crashboummm'eiksi;D


Yksi oli, toinen oli, kolmaskin oli....kaikk' lähti, joku kuoli, poliisi vei varmaan sen puukon paitaan pyyhkijän....jäikös sinne ketään, palokuntaa? 

Muista sammutuspeitto, vaahto- tai jauhesammutin sekä kaikkein paras 112. Toimii vaikka puhelimessa ei olisi liittymää, kunhan on akkua. Älä unohda sanoa nimeäsi, osoitetta ja kaupunkia minne apu tarvitaan, siihen päälle sitten tilannetiedotus. Itse latelen nimen perään sotun, sit apuatarv.osoitteen  ym. Muista!


Tuli on loistava renki, ihan paska isäntä!!



Sus'


P.s. Laitetaas vähän pupubeattia soimaan, sanan vars merkityksessä: Puput matsaa..





6 kommenttia:

  1. Muistan ton vanhimman vieläkin, on kyllä karmiva! Ekat kolme parani aikajärjestykses ja sitte raskaan jälkeen olikin aika tasois, ok vaikka erilaisia. Enpäs tiennytkään ettei oo pelkästään raskas joulu -menoa vaan vastaava iskelmistäkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, iskelmä oli jopa 40v ennen!! Itse olen luullut I feel love -biisiä kinston wallin alk.per. Ihmettelin kun Madonna veti keikalla..

      Poista
  2. Tuo Blomqvistin alkuperäinen on se ainoa oikea <3 Syksyn säveltä en seurannut, mutta ostin joskus Sininen metsä-nimisen kokoelmalevyn, taisi olla LOVE-Recordsin ja siinä oli yhtenä raitana tuo Blomqvistin tulkinta.

    Kerrassaan ihastuttava murhaballadi sanoitukseltaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Agree to disagree=) Murhaballadista tuli mieleen Nick Cave, eikös joku levyn nimi ollut murderballads missä on Kylien kanssa pari duettoa. Mut joo, aivan loistava murhaballaadi, hyvin kuvaava sana, kitos.

      Poista
  3. No johan oli pläjäys! Meinas sämpylät kärvähtää uuniin näitä kuunnellessa. Se saatanan tuli! Tykkäsin eniten Raskasta Iskelmää versiosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rokkasit niin että rollit kärventyi, siis kiveä ja sämpylää!!

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)