lauantai 13. maaliskuuta 2021

Saturday Classics 130321 Pilvee!!

 Rakkaalla lapsella on monta nimeä ja rakas lapsi aiheuttaa ristiriitaista vetoa sisaruksien, vanhempien, jopa itsensä suhteen. Tällä kertaa soitan musiikkimaailman reaktioita yhteen 5 000 vuotta käytössä olleeseen lääkkeeseen nimeltään marihuana (marijuana, mari, kukka). Se on kannabiskasvin kukintaa joka kuivatetaan ja nautitaan joko ruokaan leivottuna, polttamalla, vaporisoimalla (vain kukinto, ei tupakkaa), nesteeseen imeytettynä (huom! rasvaliukoinen eli viinaan).

Niin monta mieltä siitä on kuin ihmistäkin, itselle se on aina ollut lääke. Ensimmäinen kerta kun pöltin, oli post-traumaattisen-shokin jälkeen, välittömästi. Ymmärsin myöhemmin, kun otin siitä selvää, sen nimenomaan lääke. Ja kuten mitä tahansa lääkettä, siihen voi jäädä koukkuun ja sillä on väärinkäytettynä erittäin huonoja sivuvaikutuksia.


Aloitetaan leppeällä Don't bogart that joint! (pass it over to me):



Roll another one, just like the other one!


Kuten mainittua, kannabiksen vaikuttavista aineista THC on se joka tuo sen korkeuden, se laittaa aivot toimimaan +20%. Se myös laajentaa tietoisuutta, ikään kuin näyttöruutu kasvaisi. Mikäli olet taipuvainen mielen sairauksiin, saattaa , varsinkin liian voimakas/vähän käyttökokemuksia, laukaista psykoosin. Kannabis nostaa alitakuntaa lähemmäksi tajuntaa jote jos sinulla on käsittelemättömiä tunnetiloja/lukkoja/pelkoja/kauhuja/ kaikkea negapaskaa, se saattaa pompata tietoisuuteesi ja mikäli et ole varautunut, sekoat. Eli psykoosi. Lääkkeiden kanssa ei kannata pelleillä, ei antibioottien, ei kannabiksen, eikä varsinkaan kipulääkkeiden!!


Pohjois-amerikkalaisten lääke- ja vaateteollisuuden lobbarit saivat 1920-luvun aikana julistettua kannabiksen laitomaksi. Vaateteollisuus siksi että hamppukuidusta tehdyt vaateet kestivät juuri keksittyihin keinokuituihin berrattuna ikuisuuden ja sehän ei kapitalistille käy. Lääketeollisuuden intressit piilivät siinä että, kuin myös tuohon aikaan, löydettiin rauhoittavat. Miksi ottaa eri vaivoihin oma nappinsa kun piipullinen illallisen jälkeen antoi hyvät unet, rauhoitti mielen, poisti stressin? Ei tarvinnut pamia rauhaan, nukahtamislääkettä uneen ja herätyspilleria aamuun.

Kauhea huume, rappiokulttuuria, nuorison turmellusta, kansakunnan pahe n:o 1. Ja trumpistaniassa, tuolloin lamamaassa, meni paska läpi, iskemättä tuulettimeen. Sen aika tuli 1980-luvulla kun julistettiin sota huumeita vastaan. Sota joka oli jo hävitty. Ja tv-sarjoitettu loistavasti: Langalla, Sopranos, Narcos ja tsiljoona leffaa;D


Peter Tosh - Legalize it


Henkilökohtaisesti kannatan kannabiksen laillistamista, apteekkeihin myytäväksi, lääkärin reseptillä.Näin se saataisiin takaisin sinne minne se kuuluu eli lääkkeeksi. Huumeeksi se kun taipuu kovin huonosti. Porttihuumeena toimii toki mutta tiedän 15v- tytön jonka ensikokemus oli heroiiniä suoneen. Portit on teoriana kumottu useaan kertaan.

Mariska on lähestynyt aihetta rakkauslaulun kautta:


Mari-Johanna, kaunein kukka päällä maan


Ja koska rytmit ovat olleet leppoisat, saattaa tulla kuva että rockimmat rykäisyt ovat liian kiireisiä tälle tauon täydellistäjälle, hetken lataukselle. Vaan ei, itse Ozzy, Pimeyden Prinssi ja nyk-Parkinsonin Profeetta, vielä tolkuissaan ollessaan kuvailee ensikertaa ja pössyttelyään kappaleessa Sweet Leaf, eikä hän laulanut Kanadan lipusta... (tosiasiassa biisin julkaisun aikaan koko orkesteri veti kokaiinia ja huolella, heillä oli v 1972 75 00 dollarin koksubudjetti, se on kilotolkulla sen ajan rahassa..no pari nyt ainakin. Snowblind biisi kertoo taas siitä, jos kiinnostaa;)


You introdused me to my mind
(esittelin minut mielelleni, psyykeelleni.
Sen se tekee, jos et kestä itseäsi, älä koita!)


Ja on hyvä lopettaa otsikon vaatimukseen. Juice Leskinen ilmiannettiin väärin perustein, sen teki eräs ammatti- ja taparikollinen, nyt  jo kuollut, näyttääkseen järjestelmälle kuinka helppoa ihminen on heitää susille. Juicehan irwi tätä väärinkäsitystä ja kaltoinkohtelua huolella, tunnetuin esimerkki on tietenkin Pilvee!! - biisi. Kuuluu minun keikkasetiin klassikkovakiona, ehdoton livebiisi suomalaselle yleisölle;D



Grand Slam, solistinaan mm. 
Leskinen, Pauli Matti Juhani

Set me free!!

Alleviivaan vielä että en suosittele kannabiksen enkä muiden huumaavien aineiden käyttöä kenellekään. 

Myös teidän jotka saatte huumeenne lääkärin reseptillä, kannattaa ajatella mitä popsitte ja onko se tarpeellista ja kuinka suuri osuus siitä on kivunlievystä ja kuinka paljon on narkomanian osuus. Mitä pidempi käyttö, sen enempi kasvaa narkkiosuus.

Täällä lisää klassikoita.


Sus'



P.s. vielä yksi kun on niin hyvä video ja Rush osaa, sanoissa vilahtelee kannabismaailman lajilegendoja:




Passage to Bangkok/  

lyrics by rush-drummer, Neil Peart (past 7.1.2020)


Our first stop is in Bogota
To check Colombian fields
The natives smile and pass along
A sample of their yield
Sweet Jamaican pipe dreams
Golden Acapulco nights
Then Morocco, and the East
Fly by morning light
We're on the train to Bangkok
Aboard the Thailand Express
We'll hit the stops along the way
We only stop for the best
Wreathed in smoke in Lebanon
We burn the midnight oil
The fragrance of Afghanistan
Rewards a long day's toil
Pulling into Kathmandu
Smoke rings fill the air
Perfumed by a Nepal night
The Express gets you there
We're on the train to Bangkok
Aboard the Thailand Express
We'll hit the stops along the way
We only stop for the best
We're on the train to Bangkok
Aboard the Thailand Express
We'll hit the stops along the way
We only stop for the best
Yes, we're on the train to Bangkok
Aboard the Thailand Express
We'll hit the stops along the way
We only stop for the best

Rumpali harvemmin sanoittaa. Neil Peart hallitsi lyömäsoitintaiteen suvereenisti, ja oli mielestäni tarkkanäköinen maailman tapahtumien ja tunnelmien välittäjä. Teksteissään on syvyyttä ja ajateltuja ajatuksia. Vaan siitä toiste lisää;)

9 kommenttia:

  1. Tuttuja biisejä vuosien varrelta.

    Pilvee, pilvee on tullut aikanaan hoilattua useampanakin yönä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Soitin sitä trubasetissä, varsinkin kadulla kun soitti niin piti vaihtaa aina lennosta kun näki poliiseja, ihmiset tykkäs kun vähän härnäsi;)

      Poista
  2. Hamppuöljy on todella hyvää kuurina iho-onglemiin, samoin hampun siemenet ovat hyviä leivonnassa. Eri kasvi, sama nimi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei vaan sama kasvi, eri nimi. Hamppu on cannabis-kasvin kansanomainen, todella vanha nimi. Kasvista tosiaan voi käyttää hyväksi sen kaikki osat, siksi se piti kieltää, liian paljon halpoja, ei-kapitalistisia käyttötarkoituksia,

      Poista
  3. Marista on tehty kymmeniä - jos ei - satoja biisejä. Itse asuin - ja asun - Liipolassa. Eräs paikallinen taparikollinen - vanha koulukaveri - kerto kytille myyneensä pilvee Juicelle Liipolan Essolla. Pääs ihan otsikoihin asti. :) 420

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. 420 todellakin, meni muuten läpi se asetus Kaliforniassa.

      Se oli kai tämä Andersson se raparikollinen, Aarnion vasikka. Tai joku näistä vastaavista vanhoista tapa- ja ammattirikollisista;) osoittaakseen kuinka vähän todisteita tarvitaan pilaamaan ihmisen elo. tms.

      Poista
  4. Kaks viimeistä oli tuttu, toinen niistä aika tuoreeltaankin... itte kun ei oo koskaan tullut edes tupakoitua, niin mari on jäänyt vielä vieraammaksi. Tuolla 'Piraattipuolue kannattaa kannabiksen täyttä laillistamista, sisältäen laillisesti kontrolloidun kasvatuksen, myynnin, levityksen ja verotuksen.' ja mulla sama kanta, että jos jotkut haluaa, niin siitä vaan. Mutta alvi pitää maksaa aina.

    Ainoa mietityttävä on ikäraja, nuori väki ei tästä tykkää, mutta oon nähnyt tuloksia, että marihuana vois olla haitallista, jos aivot on vielä kehittymässä. Ja tuohan kestää joillain jopa 25 vuotiaaksi, joten se voi olla pitkä aika odotella jos on, että 'mä oon jo 18v ja täysikäinen yhyyyy'.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ikäraja on hankala, myönnän. Muutoin on asenne kohdallaan! Rushia sulle tyrkytän muutoinkin, ajattelin että insinöörin mieleen on tekninen proge;)?

      Poista
    2. Pitänee sitä Spotifyta hyödyntää tuohon Rushiinkin, pakkaa vain tulla näitä podcasteja koko ajan uusia jaksoja, niin ei kerkee musan puolelle kuunteluis...

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)