keskiviikko 16. kesäkuuta 2021

Mustat valot (runo)

 Toisinaan totuuteni, erkanee muista, eksyy omilleen

teille tutuille, muille kartoittamattomat, ajelleen

itseni tiedän, tiedostamatta, kun valot mustat valaisee


Kun ei enää ole muita, ympärillä silti sosiaalinen keskustelu

päänsisäinen ulkoiset täyttää, näyttää kuin olisin joukossa, huutelu

yltyy, kasvaa, kohisee, en selvää sanoista saa, vastamelu

paras on hiljaisuus, liikkumattomuus, kun mustat valot valisee


Valokeilat leikkaa varjoihin, yön hämärään, vain pimeämpää

silmäin taa näiden suljetuiden, jos vilkaista voisit, sokaistuisit

kirkkaus mielen, miten niin pieleen, voikin viedä, mennä,

kauas kotoa, kulkenut mies, ajanut pitkään, mustilla valoilla


Kääntyen pysähtyy, vielä erottaa välkähdyksen, kotiportin

pielessä valo oikea palaa, tulesta tehty, tuulessa taottu, maahan isketty

metalliseen piikkiin, valonkantajani valot aidot palauttaa


Mustilla valoilla voi vain yksin ja alisessa ajaa, eikä sielläkään ikuisiin

eksyessäsi et koskaan löydä kotiin, ennen kuolemaa.

elvis160621tellen


***


Mustilla valoilla ajaminen on sekaisin olemista mutta tietoista sellaista. Vedetään joko kamaa tai ruumis muutoin sellaiseen kuntoon että mieli lähtee seikailemaan niin kauas, ettei lähemmäs pääse. Siellä on hyvä miettiä asioita, tarkistella, tutkailla, antaa kuplia jos kupliakseen. Ja tietty pitää lomaa;)

Jos sinne maailmaan jää, Mustien Valojen Kaduille, haiveille niin itsellähän ei sinänsä ole mitään hätää, kunha joku vain toimittaa elävän, elossa olevan ihmisen vartalon, vailla mieltä ja ohjastajaa, jonnekin sairaalaan parkkiin kunnes omistaja tajuaa palata kottin eli korvien väliin ja katsoa asioita päivävalossa, todellisuudessa, siinä missä suurin osa muita on, elää, lilluu.







Sellaista psyyken mekaniikkaa. Vaikka kuulostaisi runollisen upean mystiseltä niin ihan vain perusajo-ohjeita elämän teille. Kandee funtsia välillä, taajuta asioiden yhteyksiä ja totuuksia, saada empiiristä kokemusta ja tietoa. Esim koen että masentuminen on hetkellinen tilanne joka on jäänyt päälle. Se piti olla vaihe vaan ehkä puuttuu nykyihmisten, (länsimaisten ja vars pohjoismaisten hyvinvoinnin piiristä) sellaiset eteenpäimvievät pakot kujin nälkä, lämmön tarve, sosiaaline  painen. Kun kaikkia ei tarvita ja ihminen oppii tulemaan toimeen vähällä niin kyllähän perustoimeentulotuella ilman sairauksien lääkelaskuja pärjää, oikein hyvin mielestäni. voisin masentua, hävitä kartalta kuukaudeksi, ilmoittaa viidelle ihmiselle että olen poissa kuvioista hetken ja kuukausi lisää....keksiä joku syy..kk lisää..   .Pian oletkin ollut omassa mustassa mielessäsi, yksin, häiriöttä kolme kk-ta ja jos siinä ei masennus syvene vaikeaksi niin ei sitten missään. Motivaatiostahan on kyse. Jos ei saa itseään motivoitua esim nauttimaan elämästä niin alkaa itsetuhoiseksi sillä elämä siitä nauttimatta on aivan saatanan rasittavaa paskaa, ahdistavaa, turhauttavaa, angst ja perkele!


Ja kun siihen raskauteen, hitauteen, tapahtumattomuuteen tottuu niin kaikenlainen siitä poispyrkiminen näyttää ja on olevinaan niin raskasta ettei hevillä ala edes sellaista haluamaan. Pitkä masennus muuttaa aivokemiaa, koska on sopeuduttava niin päivät muodostuvat nukkumisesta ja makaamisesta, tv-n katselusta, syömisestä. Välitilana suositeltavaa es ison projektin jälkeen, tai traumaattisen kokemuksen, oma loma, mielen mustat valoviikot ja kauas pois, ilman vastuuta! ja hyvää tekee, jaksaa palata pyörään oravan tai omaan mutta jos se tulkitaan tilanteeksi jossa lisälepo auttaa ja lääkeet vielä päälle niin silloin mielestäni muurataan pitkän masennuksen peruskivet. Pitäisi siihen alkuun satsata,kun ihminen menee urin psyykisesti eli nukkuu ja makaa, ei peseydy, vaihda vaatteita, katsoo tv-tä mitään muistamatta, niin viikon, parin jälkeen pitäisi puuttua asiaan. Ja nyt sitten niin että ottaa se vastuu toisesta, täysin, jolloin saa myös päättää hänen asioistaan hänen kanssaan neuvottelematta. Raahata potilas vaikka mökille, ruoskia saunaan, vaatteisiin, iltapalalle, unille, ylös, aamupala, ulkoilu jne ja jos toinen kitisee että et voi saa eikä ole laillista niin ei kun ulos ja tien varteen, senkus menet. Sattaisi tuossa tilanteessa toimia ja toimiikin, herätteenä toiselle. Kun viedään väkisin osaksi muiden arkea niin ihminen alkaa käynnistelemään niitä prosesseja joita tarvitaan elämässä, sosiaalisessa ja normaalissa, yksinollessa ne sammuu tarpeettomina. Jos on kansalaisen pidätysoikeus jokaisella niin kyllä pitää olla oikeus repiä toinen tulesta makaamasta, tai okeastaan silloin makaa haudassa ilman hautaa. Olen muutaman kaveruuden menettänyt kun olen repinyt liikkeelle mutta kun kerran sain liikkeelle niin suuttuminen ei olut pahaksi ja minä kestän kyllä sen uhrauksen. Ihminen kun myös tajuaa että toinen teki oikein kun ei jättämnyt rauhaan niin sitä hävettää ja mieluummin katkoo välit kuin tule ja kiittää. Meihin on iskoistettu tämä itsestään pärjäämisen pakko joka johtui ankeammista ajoista jolloin tukisysteemejäei ollut.. niin nyt kun on niin ei käytetä kun ei saa myöntää olevansa hullu eikä tarvita apuja ennen kuin on myöhäistä. Häpeän kulttuuri on mielenasioissa perua menneiltä ajoilta, kristityt on tehneet tällä saralla paljon pahaa demoniselityksineen kun ihmisellä vähän stressissä heittää, lukkojen taa saattoi joutua lopunelämäksi, varsinkin hysteeriset naiset ym. sosiaalisesti vaikeat tapaukset - hullunpaperit, lukkojen taa, avainten kadotus.... ja ongelma ratkaistu. Nykyään ne laitetaan kadulle, rasittavaa kohdattaessa, säikäyttävää kiltimpikin hulluus;)


Olen tätä masennusta mietynyt ja miettynyt enkä siitä ihmistä itseään syytä. Silleen voisi kyllä tarkkailla jaksamistaan etei vajoa tuohon katatooniseen tilaan, tai jos niin käy, niin tajua tilata herätyksen. Tai edes muut puuttuisivat rohkeati, tyyliin. Älä lässytä paskaa, nyt olet juuttunut makaamaan pimeään ja se ei määräänsä enempää auta. Lepo, uni, rauha, yksinäisyys. Ne toimii, ne hiilaa mutta jos ne jää päälle niin siitenhän ollankin jo lääkärissä jotka omassa stressissään kirjoittaa repsun ja uusii sen seuraavat viisi-kymmenen vee, jos potilas ei tajua itse että ei näin, ei tätä eikä näitä nappeja.


Joten sinä joka olet masenuksesi alkutaipaleella ja tunnistat sen - anna jollekulle ihmiselle valtuutus repiä sinut ylös vaikkapä väkivallan uhalla, joku jonka kanssa sovit että vie vaikka vikisisin kuinka. Sellainen ihminen sitten joka suorittaessaan tehtävää ei kursaile, ei koe omantunontuskia tekemisistään (joskus saatta joutua tekemään jotain jopa laitonta, tai vähintään arveluttavaa sen eteen että lopussa kirkkaus seisoo ja valisee!).





Eläkä ota lääkäriltä reseptejä ilman selityksiä, nappien syömiseen vajoaa vielä helpommin ja silloin se aivokemia alkaa muuttua lopullisesti. Vältä nappeja, tarpeeseen toki. Ja muista että omalla psyykeelläsi on uskomaton määrä voimaa vääntää, niin hyvään kuin pahaankin. Tiedän ihmisiä jotka saavat lääkehuumetta 24 välein eli joka aamu hakevat. Jos venyy iltapäivään niin "alkaa tulla kipeäksi", muka siis kokevat fyysisiä oireita, on siis saatava sitä kamaa muutoin hajoaa pää. uskomatonta paskaa siihen nähden että metadonin puoliintumisaika on 37 tuntia noin puolitoista vrk joten 24 h jälkeen ei tule kipeäksi, ensimäiset oireet voi oikeati tulla vasta seur päivän iltana jos aamulla otettu. Van kun psyyke vääntää että sitä lääkettä pitä tulla 24 h kun kerran aiemminkin ja ihminen sitten laiskana antaa oman psyyken huijata itseään, sen sijaan että vääntäisi ajattelemalla päänsä kohdalleen. Mieit, jos saa 80 milligr per pv, niin seur aamuna on se 80 edelleen käynnissä kun tulee uusi satsi jolloin ollaan 160 milligr. No, eka päivän annos puoliintuu seur aamuun menness' jolloin siis 120 jäljellä kun saa 80, yhteensä 200milligr. Ja se on sitten se oikea annos kun jatkaa kuria.


Se taas on 0,2 gr sitä metadonia, jolka on kipulääkkeenä heroiinin vahvuista mutta siitä on leikattu pois ne alkaloidit jotka tuo siihen sen kaiken kauniin, värit, kellumisen jne kunnes kama hiipuu ja toleranssi kasvaa. 200 milligrammaa tavaraa on paljon kun 50 milligr on kuolettava annos ihmiselle joka ei ole koukussa, ei käytä kipulääkkeitä. Nelinkertainen!! Ja tätä heroiinin vieroitukseen tai/ja ylläpitävänä, korvaavana, annetaan Sovatek JKLssä jopa muutaman vuoden viinaa ja piriä vetäneille, kunhan saadaan potilaat ppis tekemästä rikoksia, vetämästä muuta kamaa ja varastamasta jne.  Hollantilainen lääkäri totesi luvut kuultuaan että kemiallinen lobotomia eli aivoleikkaus napeilla, ei puukolla.  Käytö kuluttaa esim testosteroiinit miehiltä jolloin näistä alkaa tulla itkuisia, hysteerisiä, siis naismaisia piirteitä omaavia, tai sanotaan feminiinisiä piirteitä maskuliinisten kadotessa. Ei hyvä.


Se siitä, toivottavasti joku sai jotain tästä, ihan asiaa koko paska vaikka vähän jäsentelemätöntä, kun improlla aloin;)



Sus'




Rakkaus voi vain parantaa.. !!

Myles Kennedy - Love can only heal


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)