keskiviikko 9. kesäkuuta 2021

Nannaa ja Kaneja

 Hih, typotin tahallani sijapäätteen jotta saan hämärän täydellisen klikki-otsikon;) Nanna on sarjakuva ja Kanella viittaa Morgan Kaneen, legendaariseen fiktioseriffiin. Yksi suosituimmista kioski-/lännensarjoista, ajattelin kerätä hyllyyn. Pitää olla projekteja ja tämä on kummitellut mielessä, 80 osaa kuitenkin. Joskin on helpottavaa huomata että eivät ole kalliita, 2,50 eur, ei ole paha, rahaa tulee siis palamaan 200,-. Menisikö vähän reilu vuosi? Pannaan varmuuden vuoksi että lienee pokkarikollektiivi kasassa vuoden 2022 lopussa. Aloin miettimään että onko se nyt sit typo eli ei...kanea/kaneja, plääh, se ja sama.



Iiiikk!!


Uusi tuttavuus on tämä Nanna. Vaikka luin wikipedian artikkelista että on julkaistu ties missä lehdissä strippeinä niin enpä muista että olisi osunut silmään moinen sarjisnanna, nam+++


Ihastuin välittömästi, niin hahmon tarinaan, kuin hahmoonkin. Ketunkorvat ja -häntä naisella, oikein söpöä ja japanialaista. Kuitenkin stoori on jotenkin niin suomalainen, hienoa, kerrassaan upeaa!!


Tarinassa siis tyttöketusta tulee kurssin jälkeen ihmismäinen ja hän alkaa opiskella, niin elämää kuin diplomia. Nanna on aivan käsi ihan peruskäytännön asioissa ja johdattajakseen hän saa kimppakämppää tarjoavan Ritun. Nämä sitten alkavat säätämään, Nanna hupsun hassuna, viattoman hauskana, komiikka syntyy tilanteista, ei hahmoille nauramisesta. Loistavaa, yksinkertaista settiä ja piirros- ja väritysjälki onnistuneet ihan nappiin.


Kaikki seuraavat kuvat ovat 
ensimmäisestä albumista.


Olen onnellinen kun löysin uuden sarjakuvasankarin, ja että hän on nuori nainen. Maailman kaikki pienet tytöt tarvitsevat vahvoja esikuvia. Minä nautin niistä muuten vaan, kyllästyneenä kaikkitietäviin superneromiehiin jotka paahtaa toimintaa hulluna. Tunne toimii paremmin, tilanteet saa välillä kivan absurdin, surrealistisen sävyn. Nautittavaa, niin silmäkarkkina kuin älyllisenä haasteena. Toimii!!



                                     



Mikä parhainta minun ja budjettini kannalta, opukset maksoivat vain kaksi euroa kappale!! Täydellistä. Kuudella eurolla sain yli puolet joten Nannat on äkkiä kerätty, kaksi on näiden lisäksi julkaistu. Paitsi tietenkin jos neljännen löytää kauhean tonkimisen jälkeen ja viidennestä joutuu pulittamaan puolen kuun eväsrahat. Pakkomielle on pakkomielle, kovin tuttua keräileville ihmisille, luulen. Saa vääntää itsensä kanssa välillä kättä että onko se kirja nyt todellakin tämän uhrauksen arvoista?




                                         


Nämä kaksi kuvaa huutavat kovaan ääneen että on sen arvoista. Tuosta rituaalista tulen saamaan hupia, hyvän tuulen ja mielen, aina kun sitä katson, siihen törmään. Voisi jopa printata isomman kopion huoneen seinälle, julisteeksi. Tuo luistelukuva taasen...oih!! Sydän lepattaa ihastuksesta!! Ûbersöpö!!! <3<3<3


 Tiesittekö että Morgan Kanen pistoolin vetonopeus putosi dramaattisesti sen jälkeen kun häntä oli junassa ammuttu käteen? Hänellä on tilanteesta muistona tähden muotoinen arpi oikean käden selässä. Ennen käpälän vioittumista hänen vetonopeutensa oli 1/5 -osasekuntia, sen jälkeen 2/5 -osasekuntia. Kokolailla ripeää silti, pärjää rosvoille lännessä hyvin. Kaikkea sitä tietääkin, nyt tiedätte tekin;)


Onnistuneita kirppis- ja divarilöytöjä ihan kaikille, mukavasti piristää tällaiset jokerit, randomit, pienet arjen sulostuttaja-ihastutajat. Hetket joissa on ripaus aitoa iloa, jopa sitä paljon puheenaiheena ollutta onnea.


Sus'


WVH Mammoth - Don't Back Down
Käypästä rytkettä, lupa odottaa albumillista reipasta
rokettia vanhan koulukunnan tyyliin, tämän päivän soundeilla
 ja mausteilla. Toimii tämä Eddie Van Halenin pojan veto, setänsä 
on siis Van Halen -yhtyeen rumpali, btw.
Kuulen biisissä zeppeliiniä, hagarin aikaista van halenia
kuitenkin vain vaikutteina, ei kopiona.

Käsittääkseni hän on multi-instrumentalisti ja hoitaa levyllä kaiken soittamisen, säveltämisen, sanoittamisen, sovittamisen ja tuottamisen. Vahva visio. En ole edellisestä varma, jotenkin mutu-lla mennään. Tuntuu siltä että näin on. Ja video tietty viittaa siihen, ei kai hän muuten... .

Tässä vielä toinen, itselle vähän hitimpi kuin edellinen. Täydelliset soundit.



















6 kommenttia:

  1. Asiallista räimettä, pidin ekasta enempi. Erittäin asiallista kitarointia.

    VastaaPoista
  2. Eläimistä tuli väkisinkin mieleen meikän yksi lemppari..kamala luonto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KL on loistava!! Ketun oma kirja pitää hankkia.

      Poista
  3. Erikoinen erilainen sarjakuva, kettu-ulottuvuus on kiva. 🦊
    Hyvä pointti että supersankari saa välillä olla nainen.
    Kauniisti piirretty 🧡

    VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)