lauantai 5. kesäkuuta 2021

Saturday Classics 5.6.21 (+kuulumisia, hankintoja, suunnitelmia..)




Beggars Opera - Raymond's Road


Kyseinen orkesteri, Beggars Opera, on itselle uusi tuttavuus. Törmäsin tuubissa seikkaillessa ja skottilainen progressiivinen ote rock'n'rolliin sai minut hurmioon. Tämä nirvanaan vaivuttava hitti on kyllä aikakauden huomioon ottaen juurikin ajassa kiinniolevaa, kunnon pitkää, jamittelevaa, hypnoottista progeosastoa. Pojat näyttävät että osataan me skotitkin paiskoa ja puolivälissä biisiä olevat klasari-pätkät aiheuttaa, hei, tän oon kuullu jossain -reaktion. Toimii!

Ja mikä ihaninta, orkesterilla riittää tuotantoa läpikäydä, tekivät 7 levyä seiskyt-luvulla. Näköjään uudelleen lyöty käymään -07 ja viisi levyä lisää. Ihanuutta!!! Parhautta!! Mahtavuutta!!  le Perfecto!!



Hymyileviä pitkätukkia=) Ilman hymyjä 
ne olis metallimuusikoita;D

***

Leikkasin jostain lehdestä talteen seuraavan kommentin:
Korona ja lumisade ja vittu kaikki

 

raahARGH


Heh!


*** 


Täytynee hankkia, sattuneesta syystä. Eli siis etunimeni on Sami
ja se eilisen räpin naapurin Sami olen siis minä. Ihan itse, Sus':)


Korkeajännitys -kokoelma tuli tavoitteeseen eli kirjahyllyssä on kaksi riviä, noin kahdeksankymmentä korkkaria, jokaisessa 4 tarinaa eli siis sotasarjakuvaa noin 320 juttua. Riittävän iso jotta kun aloittaa alusta, ja saa loppuun, niin voi aloittaa alusta taas, ei enää muista niin tarkasti.

Vaan siis, nyt innostuin uudestaan Tex Willereistä. Olen niitä aina tykännyt, parasta lännenkuvastoa heti Morgan Kanen jälkeen. Morgan on kuningas, ykkönen, kiistaton lännensankari. Nopea vetämään, sheriffi, alkoholisti. Täydellistä. Se mikä on ottanut päähän TWssä on se tilauskoukku eli jatkuu seur.nrossa, pläääääääh. Saattaa tulla normiTexeissä vastaan numero jossa on yhden tarinan loppu ja seuraavan alku. Syö miestä vaan ongelma on ratkennut jo aikaa sitten, minä siihen kiinnitin huomiota vasta nyt. On julkaistu, niin isoja, kuin muuten vain maxi-versioita joissa on yksi, kokonainen tarina. Italialaiset hallitsee tämän spaghetti-länkkärimenon joihin nämäkin osittain lukeutuu.


Kaksi ostin ensin ja kun hyväksi
havaitsin niin muutaman lisää;)

Asterixin seikkailuita olen lukenut about 45 vuotta ja edelleen niitä tulee luettua. Aikaa kestävät siis, ainakin minun listoilla, erittäin hyvin. Asterixista sanottua:

  • Luin Blake ja Mortimerin sekä Sherlock Holmesin, mutta nämä pikku gallialaiset ovat vieläkin suloisempia. Heillä on niin ihanat nenät, eikö olekin? -Lady Dix
  • Kolossaalinen, järityttävä spektaakkeli! Stratosfäärisen taivaallista, elämää suurempaa sarjakuvaa! -Peter von Baghix
  • Omituista kätkätystä, äljentelyä ja meuhkaamista! Loistavaa!! -Jouko Turkkix
ja oma suosikkini - "Yeah, man!" -Keith Richardix




Tarkempisilmäiset ovatkin jo huomanneet että kannen kuvassa on jotain outoa, ei ollut vielä 50 ekr. Harley Davidssonixia....Kyseessä on tribuutti-albimi: Gallian Kukkoilija - Isterix.

Tekijöitä mm. Chanteloup, Rodrigue, Nikolaz, Jaap & Joop, C.Ray jne. Aivan loistavalla virneellä naamassa tehtyjä versioita, esim kannen prätkäkuva on erittäin hieno ja yksityiskohtainen. Toimii!!


Kun Obelix taikajuomapataan putosi.


Olen sen verran tuuletusta vailla että heinäkuun lopulle suunnittelemani risteily itäisellä merella täytyy aikaistaa. Joten lähden sopivasti, (monen mielestä, kaverit roikkuu käsipuolessa;D) juuri ennen jussia laivalle. Saas nähdä kuinka monelle pitää tuoda juhannustuliaiseksi janojuomaa, kirkasta. Itse odotan kieli pitkänä ihan vain sitä että saan nostaa katseeni ja katsella aaltoja, tuulen tuiverusta laineilla, haistaa suolan ja saada illuusion täydellisestä vapaudesta.


Ehkäpä kuitenkin jotain muuta
kuin perinteinen katkaherkku, jos vaikka
jonkun überhyvän hampparin... .
Namm+, kuola valuu..

(EDI5.6.21 klo10.52 - Nythän kävi niin että halvimmalla pääsin kun vähän siirsin, bussit maksio 3 euroa eestaa joten lähdenkin reissuun vasta 22.7. ehitii sinne silloinkin. Ja mikä mainiointa, Viroon pääsee eli voi käydä siinä satamassa ostamassa edullisia savukepapereita, 13 euroa on halpa hinta 150,- arvoisesta laatikosta, ja kyllä, verohan se se.)

 Pääsee nauttimaan yhden hienon aterian a la cartesta (kun ei dokaa, on varaa sijoitta ruoan laatuun) ja käydä ehkä yläkannen saunassa, on hienoa lillua altaassa ja katsella merelle. Kylläkylläkyllä!!! Olen niin tyytyväinen, myös sosiaalisuutta kaipaan, niitä random-ihmisiä joihin törmää ja joita ei näe koskaan. Sitä höpötystä, naurua ja ilonpitoa, laulua, tilannekomiikkaa. Yes! En olisi vielä pari vuotta sitten uskonut että juuri nuo satunnaiset tapaamiset kun jää kokonaan pois niin alkaa ahdistamaan. On alkanut vanne kiristämään  kuulaa ja mikään muu ei tunnu auttavan kuin liikkuminen pois kotipaikan läheltä. 


Vanne kiristää päätä -haulla Googlesta,
kohtuu osuva;DDD

Pelkkä ajatus saa hymyilemään. Jesh! Jihuu! Long live rock'n'roll sekä pitkää ikää risteilylaivoille ja tuntemattomille, satunnaisesti tavatuille ihmisille, olette lopultakin henkireikä! Hulluksi juuttuisin itseeni ilman ajoittaista häröilyä teidän kanssanne, kiitos. Kiitos myös maailma kun olet olemassa. Elämä on nykyään enimmäkseen jees, tai jopa jees +. Ajoittain pääsen hurmiolliseen nirvana-flow'hun jolloin olotilaksin on jees++jihuu forvever!! Eli luokituksen kolmanneksi korkein mahdollinen tila. Ykköstä en ole vielä kokenut, mahtaa olla kyytiä kun kakkosestakin menee ihan kahville! Pari kertaa ollut aivan järjettömän ihana olo, taivaallinen, sellainen että tuskin kestää ja tietää, tuntee että jos jatkuu niin räjähtää! Onnesta.



Kukkaset kauniit on ja maa
oi täällä ken asua saa 
elää ihanaa unelmaa, niin kaunis 
niin kaunis on maa!!

Elvis31/5/21tellen

***




Leppoisaa kesäviikonloppua, nyt nautitaan että jaksaa talvella valittaa kuinka on pimeää, kylmää ja muutenkin kaikki ihan perseestä!! 

Suomi, rakas maa, ihana maa!!


Sus'


10 kommenttia:

  1. Käsittämätöntä tuo musiikki. Selvinpäin se kuulostaa ihan siltä että sitä ei o tehty selvinpäin. Eikä kännissä. Mulle tuli Tex Willer esiteininä ehkä 3v. Kaveri diggaili Morgan Kanea ja katsoi alaspäin Texiä. Mulle putosi molemmat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kyllä Tex ja Morgan on arvostuksessa samalla viivalla. Varsinkaan kun ei kilpaile kun toinen kioskikirjallisuutta ja toinen sarjista, tosin olen löytänyt yhden Morgan Kane -sarjakuva-albumin, lienee jonkinasteinen harvinaisuus. Kaverisi saattaisi innostua? JNärjestetäänkö sille ylläri, voin luoppua tuosta albumista jos menee hyvää tarkoitukseen eli ystävän yllättämiseen;)

      Poista
    2. Hieno tarjous, kiitos siitä! Ystävälläni oli kaikki Morgan Kanet. Ensimmäisenä painoksena vieläpä. Hän on edesmennyt joten täytyy valitettavasti passata. Hänen pikku broidi omistaa ne nykyään, toinen lapsuuden ystävä hän. Ja Kane fani isoveljensä jalanjäljissä. En ole ikinä kuullut sarjis Kanesta, tod.näk. harvinaisuus. Pidä hyvää huolta siitä, se voi joskus olla arvokas..

      Poista
    3. Äh, joku edellinen omistaja on ollut pieni skidi tai sillä on ollut skidi, , kannessa tussisotkua, arvonpudotus -3 luokkaa eli jäljelle jää 0,5/5 ei siis kovin mint;DD

      Poista
  2. Kerrassaan mainion bändin olet löytänyt, jess! Menee kuunteluun.

    VastaaPoista
  3. Eli nyt tiedetään mikä bändiläisten kuva ei voi esittää hevi metal - soittajia 😀

    Olen ollut Asterixin lukija iät ja ajat, siivousinnossa hiljattain kuitenkin kannoimme ne kierrätykseen. Ahmed Ahneesta en luovu, se on paras sarjis ever. Yhdessä kertomuksessa on dzinni, mitä en muistanut ennen kuin mainitsit.

    Ihan mahtava nimikkolöytö, Sami Susi 🌹

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muusikot on muusikoita, kyllä ne jossain välissä hymyillee, metal eli ei mutta promokkuvissa tuppaavay olemaan stiff uppper lip kuten acsalaman levyn nimi.

      Asterixit kierrätykseen? Mielnhäiriö minun listalla, olisi... :)

      Ahmed<3 Tähdet kertovat-albumin kansin hienoin ikinä!.

      Nmi velvoittaa, hankkimaan tavaraa, hmmhh...mmm...mnjaa, kivaa!!;D

      Poista
  4. Kyllä tää ooppera jostain tuttu on... Mistä, sitä ei voi muistaa. Mahtava länkkäribiisi, meno kuin karjavarkailla aavikolla. Morgan Kane tietenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee sulla mieleen josukus ja ihan niin äkisti että pitää hetki miettiä jotta miksi tällainen tieto tuli mieleen kunnes muistaa että ai niin blogistania..

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)