maanantai 14. kesäkuuta 2021

Novaa, vaalivoittoa ja fiilismaalailua, kipp es!

 Vaali-ilta on ohi ja ehdokkaani meni läpi! Koen onnistuneeni vaalityöntekijänä, olen selvästi se jokin millä pääsee läpi. Seuraavien vaalien rikkaammat ehdokkaat, ottakaa yhteyttä. Mikäli palkkio- ynnä kulu- ja tuki-vaatimukseni ja teidän rahavaranne kohtaavat, voimme tehdä diilin. Onnenkaluna Sus' ja läpimeno taattu!!  Nostan maljan vaalivoittajalle, Jukka, Kipp Es!!

(kipp es on saksalainen sanonta juodessa, kaataa alas, mistä jountaa suomalainen versionsa kippis)



Mein ValtuustoFuhrer, Jawohl!!

Käytän maalaamista rentoutumisen ja luovuudenpurun lisäksi myös tarkkailuun, itseni ja tuntemuksieni. Joskus maalattuaan kun katselee tekeleitään ,tulee mieleen jotain ratkaisevaa itsestä, miettimisistään, ajatukset saavat tunnistettavan hahmon. Sitä ikäänkuin sen sielunsa siihen paperille..tai jos vähän mielikuvituksettomammin ilmaisee, psyykeensä tämän hetkisen tilan. Sen minkä parissa aivot työskentelevät. 

En niinkään tarkkaile mitä siellä on vaan kiinnitän huomioni lähinnä asioihin joita siellä ei pitäisi olla, siis jos tutkin maalaustani omien tunteideni tulkkina, syvyyksien selventäjänä. Ylen mustat kuvat muutoin varsin mielekkäältä tuntuvassa päässä, ja jotka eivät liity minkään, esim Auswitchista kertovaan, keskeneräiseen kirjaan, saavat hälyttimet mouruamaan. Joskus kuva on hyvä selventäjä omille sekaisille ajatuksille. Varsinkin jos asiat ovat isoja, tai tunneetason juttuja, helpompi värillä ilmaista sanatulvan sijaan.


           

Tässä alk.per, odotuksien kaltaiset kuvat. Paljon valoa, värejä (minun mittapuulla lähes sateenkaari;), vähän sitä tummempaa aina. Vas.puolen jotain kala-hässkkää, outo aihepiiri, täytyy miettiä mitä tarkoittaa... . Oikealla puolen perusmuoto saanut hieman liikettä, liikkeellä ollaan, sen tiedän, suunnilleen jopa mihin. Alempana kuvakäsitelty versio, burleski-suodatin ja jotain kevyitä säätöjä, kunhan leikin.





Täytynee alkaa enemmältikin leikkimään 
kuvankäsittelyllä


Tähän väliin soimaan ylen rauhaisaa, rentoa kuuskielisten helskettä...Ali Farka Toure, Ry Cooder - Ai Du (sinä vai på finsvenska?;D)



Ja tämän iisin biisin soidessa taustalla,



on mukava luoda katsaus Nova-sairaalan sisätiloihin. Jos olin alunperin epäileväinen mustaa ulkokuorta kohtaan niin sen vastapainoksi en osannut odottaan näin tolkuttoman siistiä ja hienoa ja upeaa ja, ja, ja,... ties mitä!!! Täydellisen mahtava sisustus!!



Tervetuloa Suomen upeimpaa sairaalaan!!



Paljon puuta, valoisaa, katossa siisti valojuova. penkit kutsuvat istumaan, heti sen jälkeen kun niitä on aikansa pällistellyt, upeaa designia!! Kerrassaan!!





                       

Teräskiset tangot joita löytyy ulkoa, sulautuvat sisällä hienosti puuhun, väreihin ja valaistukseen.




Yksityiskohdista ei ole puutetta, arkkitehtoonista silmäkarkkia on hela pussillinen, nam+++!!






Kysyvä ei tieltä eksy, peruskaava on selkeä.

     

Kahvion katto on taivaallinen näky, hyvässä pillerihumalassa kun tuonne paukaisee niin saattaa jokunen hetki mennä äimätessä;D Nuo lamput on jotain niin upeaa ja värisävyt mietityt tarkasti, kyllä nyt on käynyt yksisarvinen pissaamassa kahvilan kattoon;)



Logon tausta on peili, siksi kuvat sivusta.


Nova jos mikään on kyllä ollut projekti jonka seuraaminen on ajoittain säväyttänyt, mietityttänyt, kaikenlaista liikkunut mielessä, budjetinylityksineen jne. vaan kyllä lopputulos on kaiken harmin ja huolen arvoinen. Kerrassaan upea rakennus, niin sisältä kuin ulkoa. Jyväskylässä on tällä hetkellä maailman siistein sairaala. Ja siistillä tarkoitan muuta kuin desinfioitua. Mitä se on myöskin;)


Kun tuolla ent. itä-blokin alueella, tai jossain Intiassa jne. pyörii, niin kyllä osaa arvostaaa suomalaisen rakentamisen ja sairaaloiden tasoa. Onnemme salaisuus on silmiemme edessä, jokapäiväisessä arjessa ihme nimeltä Suomi purjehtii, aliarvostettuna omien kansalaistensa tomesta vaan maailmalla huomattuna. 

Alan päästä jyvälle mitä ne ulkomaan elävät tästä meidän lintukodostamme möykkää ja kadehtii.


Ylpeä suomalainen!!



Sus'



Oloni on ylevä ja juhlaisa, silloin on paikallaan
Sakari Kuosmasen tulkitsema  Sibeliuksen
 kansallisromantiikapäissään säveltämä
Finlandia.
(torilla tavataan -versio, kiekkojuhlista)



4 kommenttia:

  1. Wow, postauksessa on monipuolinen taide- ja designnäyttely 🎨 🖌 🖼

    VastaaPoista
  2. On tosiaan hieno sairaalaksi! 👍🏻 Pitääpä muistaa yhtenä mahiksena Jkylään ehkä tullessa. 😊

    VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)