maanantai 3. toukokuuta 2021

Kanapujottelun MM-kisat ja muita otsikoita Metsänväen Viestissä

 Helttainen, tuo Kainuun helmi, pieni ja uninen maalaiskylä suomalaisessa kansallismaisemassa, herää henkiin kesäisin. Kirkonkylän asukasluku on ollut 2000-luvulla siinä kahden tuhannen kieppeillä, jopa lievää muuttovoittoisuutta on ollut laskettavissa viimeisinä viitenä vuotena. Yksi syy lienee kuudetta kertaa järjestettävät Kanapujottelun MM-kisat. Tapahtuma moninkertaistaa hetkellisesti kylän populaation, kävijäennätys tehtiin viime vuonna ja se on komeat 44 000. On siinä populaa, pelkästään keskiolutta on laskettu menevän noin puoli miljoona pulloa!!! Osallistujia on ilmoittautunut tähän mennessä, eri sarjat (miehet, naiset, lapset, eläkeläiset) yhteenlaskien, 237. Plus kanat eli noin viitisensataa kotkottajaa, useilla joukkueilla on ns. varakanoja.



Kotkotti (vaalea) ja  Juoppo ovat jo kahdesti kruunatut
voittajat isäntänsä Suvi-Uolevi Kyyrmäen täydentäessä trion.


Laji on tasaisesti kasvattanut suosiotaan meillä ja maailmalla ja neljäs kanaslalom oli ensimmäinen kerta kun kilpailtiin MM-mitaleista aikaisempien SM-kisojen sijaan. Viimevuotisessa kisassa osallistujia oli jo kymmenestä euroopan maasta sekä joukkueet USAsta, Kiinasta ja Australiasta. Tälle vuodelle on ennakkoilmoitttautumisten mukaan tulossa monia uusia maita kuten Brasilia, Peru ja idän suunnalta Thaimaa, Vietnam ja Pohjois-Korea!!!


Viimeksimainitun joukkueen johtaja on Kim Il-Jong-löör-I joka on uhonnut jo pitkin talvea näyttävänsä suomalaisille mistä se kana lopultakin pissii, kenen päässä loiskuu ja kenet survotaan kanoineen unohduksen mutaan ja häpeään. - No jo on tsiken, tuumasi Suvi-Uolevi, käyttäen paikallista sanontaa joka tarkoittaa tässä tapauksessa näytä korttisi niin katsotaan kuka voittaa. 


Pohjois-Korealaiset ovat yhtenä miehenä Kiminsä 
takana, kuin suomalaiset konsanaan!!


Kertauksena kanapujottelun kulku. Tänä vuonna rata on rakennettu Hengenvaaran rinteille joka on Suomen toiseksi korkein vaara. Kaikkiaan on miesten radassa 25 keppiä pujoteltavaksi, korkeuseroa saadaan peräti 32 metriä. Siinä hiki lentää ja kanat kotkottaa kainaloissa kun aurinkoisen päivän sattuessa lämpö noussee lähelle neljää kymmentä. Vaaran rinteet ovat myös tunnetut järjettömän kokoisista mäkäräis-parvista joita myös Kaisoiksi kutsutaan.

Lähtöviiva on mäen alla ja rata kulkee mutkitellen noin 150 m joten jyrkkää on. Alastullessa on syytä olla kaatumatta, koekäytössä on loukkaantunut lievästi joka neljäs kokeilija. Verta ja itikoita!!! Yleisölle myynnissä pullo tolkulla ohovia.

Kilpailija ottaa siis kanat kainaloonsa, yksi per kainalo ja pujottelee radan ylöspäin jossa kääntöpaikalla on vaihdettava kanojen paikkoja kainalosta toiseen. Tämä osuus on yleisön ehdoton suosikki, kaikenlaisia tekniikoita ovat kilpailijat aikojen saatossa kehittäneet. Apuvälineiden käyttö on kielletty. Alaspalattuaan on kilpailijan vielä istutettava kanat olkapäilleen, yksi per olka. Kun kanat ovat asennossa kera kilpailijan, on suoritus päättynyt.


(juttu jatkuu sisäsivuilla, kts s.27)



Aivopeseviä muroja aamiaiseksi?


Miltä kuulostaisi kun aamupöpperössäsi kaadat maitoa riisimuroillesi ja ne alkavat jutella? Snap-Cracle-Pop!!Siis sehän on vanha juttu mutta eivät ne murot aiemmin mitään varsinaisesti puhuneet, ei niillä ollut sanomaa. Nyt on!! Kurjaalalainen Kauko-Anneli Mieleenjääväniminen otti yhteyttä toimitukseen ja varmemmaksi vakuudeksi soitti nauhoitteen murojen mutinoista. Toimittajamme hurautti muunsukupuolisen Mieleenjäävänimisen luo ja hänen vahtiessa Kauko-Annelin toimia huijauksen paljastamiseksi, tämä kaatoi ensin muroja kulhoon  ja sitten maitoa perään ja voe mahoton paekka! Kulhosta alkoi kuulua selvällä suomella: Putin on hyvä jätkä, Putin on ystävä, Putin pitää suomen puolta... 


Venäläinen Sylttytehdas Oy


Silkkaa, puhdasta propagandaa. Valheellisia väittämiä, puolitotuuksia, kummallisia näkökulmia ja niin edelleen. Toimittaja ottaessa asiasta selvää, hän pääsi niin pitkälle että murot tulivat Venäjältä ja jäljet näyttivät johtavan varsinaiseen sylttytehtaaseen eli Kreml oli propagandamurojen takana. Toimittaja löysi tyhjiä PravdaFlakes -laatikoita eräästä roskakatoksesta ja otti vakuudeksi yhden mukaan sekä kuvat jotka todistaisivat asian. Se kuinka murot päätyiv

(juttu ei jatku missään, se on sillä tsiken!)


Ei mulla muuta, hyvää alkanutta viikkoa=)



Sus'



Sleepy Sleepers - Anarkiaa Karjalassa

Knoppitieto - Levyn nimi oli alunperin Karjala takaisin vaan sehän ei seiskyt-luvun
suomettuneessa Suomessa mennyt läpi!! En nyt muista mikä se taho oli joka kielsi 
asian vai oliko se kaino toive joka sisälsi uhkauksen mutta joka tapauksessa Sleepyt
vaihtoivat levyn nimeksi Takaisin Karjalaan.

On ollut Suomi  välillä  kokolailla kontillaan tuon Venäjän karhun kanssa, huh!



4 kommenttia:

  1. Kanapujottelu ei tunnu ajatuksena niin kurjalta kuin kukkotappelu. Toivottavasti kisoissa kanat eivät kärsi eivätkä vahingoitu.

    Snack on välipala, snap crackle pop kuului minun riisimuroistani viime viikolla kun sinun innostamanasi söin corn flakes 😀

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kanoja ei ole vahingoitettu tämän kisan yhteydessä, ihan ilolla osallistuvat;D

      Niinpäs muuten onkin, kiitos korjauksesta. Hyvä että maistuu;D

      Poista
  2. Kanapujottelu :D Voi hyvä kananmuna sentään sun mielikuvitustas. Mitähän seuraavaks.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarvitaan vain yksi sana joka avaa tarinan, loppu on detaljien kirjoittelua. seuraavaksi...jaa-a, enpä ole kuitenkaan selvännäkijä..selvin...selvästinäkijä..hyvästi selvä päivä...clearvoiance siis.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)