torstai 27. toukokuuta 2021

Suosikkiblogeja -haaste

 Jasmin Jasu kuvaa -blogista haastoi tekemään listauksen suosikkiblogeista, lukemisen kannalta.


Yksi suosikkiblogini on tietty Samin Luontoblogi jonka kuviin olen kovin ihastunut. Vaan tekstiähän tässä kaivattiin ja sillä saralla on yksi noussut kärkipaikoille: Mustikkapasta. Useampi postaus per viikko, sopivan pitkiä juttuja, aihevalikoima riittävän vaihteleva. Kun perheestään ja elämästään kertoo, siinä pitää suojella yksityisyyttään mutta kuitenkin päästää kurkistamaan "sisään" ja rva Ferrante tekee tämän tyylillä.





Esim tuo kuvan parisuhdeaikavarkaissa -juttu on hauska, jopa jännittävä (saako ne toisensa?), ja ruuhkavuosien läpikäyneet voivat samaistua helposti. Kun on italialainen mies ja suomalainen nainen niin siitä syntyy automaattisesti jotain sellaista mihin ei ihan joka päivä törmää. Itselle lapsettomana on mukava lukea lapsen kehityksestä, juhlista, iloista, suruista, ...tulee lähelle vaikken kaipaakaan tietoisesti.

Kun jutut ovat hyvin kirjoitettuja, informatiivisia ja sisältävät ajoittaisia, kirjoittajaansakin punastuttavia, jopa noloja yksityiskohtia niin tietää että toinen on tosissaan ja uskaltaa tunnustaa myös erheensä. Virheet on elämän suola ja oppi. Suosittelen.


Yksi pisimpään seuraamistani on Susu Petalin sivut joilta löytyy tavaraa niin ettei ihan heti lopu=) Niin sanallista kuin kuvallista taidetta ja tarinaa, fiktiota sekä faktaa ja iso arkisto jos vallan hurahtaa;D Kerrassaan ihana persoona ja mielenkiintoista sisältöä, suosittelen.


Vielä yksi, runoblogi jossa on tuhtia tavaraa tajunnalle: Sanapasasen tekstit saattaavat nyrjäyttää näkökulmasi/aatoksesi pahemman kerran, nautinnollista sanasoppaa jota lusikoi mielellään, ihan ähkyyn asti;)



Sellaista,



Sus'



Beggars Opera - Raymond's road (1971)
Skottilaista progee, ou jee!


5 kommenttia:

  1. Iso kiitos sinulle. oletko kuunnellut mongoli heviä. The Hu. Pari loistavaa piisiä. Muunmuassa Metallica coveri Sad but true.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen juu, Realistinen Optimisti sen vinkkasi joskus viime talvena, oikein vaikuttavaa, varsinkin videot on ihan älyttömän siistejä, ja ne soittimit, kuolaan kun on niin kauniita;) Yksi biisi on englannistettu, tai lisätty enkun säkeistöjä ja Papa Roachin laulaja vetää siinä, se on hyvä! Hmm...ai niin, Susitoteemi tietty, Wolf Totem on hieno biisi, sattuneesta syystä;D

      Poista
  2. Eikös vain, saa kehua huolella=)

    VastaaPoista
  3. Hienoa että otit haasteen vastaan & toteutit!❤️

    VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)