perjantai 14. toukokuuta 2021

Seminaarinmäellä

 Otin vaihtoehtoisen reitin kun olin tulossa keskustasta kotiin. Muutin Seminaarinmäen reittiä ja kävelin vaihteeksi alueen läpi. Kerrassaan silmäkarkkia nämä rakennukset mun silmille, nautin arkkitehtuurista siinä missä moni taiteesta. Ovat isoja "veistoksia" talot, mitä? Ei mene läpi? ;DD No, kuitenkin, olkaatten hyvät:


S-rakennus

Huono valo mutta tuollaiset koristeet on siistejä!



Ryhtilä



                      
Sepän paja/hiljentymistila sekä sen takana oleva istuskelualue joita on muutamia. Tarkoitettu varmaan ulkona tapahtuvaan luennoimiseen, tulee sellainen kreikkalais-filosofinen fiilis, Platon, Sokrates, jne. askeltamasa edes-takaisin ja kuulujakunta lääpällään...


Puutarhurin talo




Löytyy myös Jalkaväkirykmentti 48 muistolaatta/kivi:



Pitkä ja kova polku, vaan on se mukavaa
 puhua suomea ja asua omassa maassa.
Kiitos veteraaneille, niin sotilaille kuin lotille!!


Sain joululahjaksi kokolailla paksun mustan muistivihon eversti Kääkströmiltä, nyt se jo on täys!!! Onneksi löysin lisää muistiinpanopaperia eräästä lehtiroskiksesta, kokonaisia fläppitaulun paperinippuja plus vihkoja, lehtiöitä. Joskus on mukavampi kirjoittaa käsin, ja toisinaan iskee se inspis ja ei jouda odottelemaan koneen avautumista.


Tykkään tällaisista vihoista, tukeva, hyvä alusta,
ja tuo kannen väri/koostumus jotenkin niin perinteinen.


Myönteisen mielekästä viikonloppua!!



Sus'



Kansakoulun isä.











9 kommenttia:

  1. Seminaarinmäen kauneus yllättää aina! Harmitus vain ettei sinne oikein ole asiaa, niin jää käynnit vähiin. Pitää menemällä mennä, kuten sinulle kävi. Kiitos muistutuksesta tämän paikan viehättävyydestä! Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos.
      Juu, tulee kuljettua viikoittain jonpaa kumpaa puolta, sivuitse, nyt ihan tarkoituksella haahuilin siitä välistä. Ja tuo ylin punatiilinen on s-rakennus, siellä oli joku näyttelytila missä oli jotain romua näytillä, sen kun käveli sisään.

      Poista
  2. Kerrassaan upea tuo Ryhtilä! Siellä on arkkitehti Wivi Lönnin talokin... Ikinä en ole käynyt :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensi viikoloppuna postaus Seminaarinmäen alemmasta osasta, sieltä missä se W Lönnin kotitalo ynnä suunnittelema ok-taloalue, tosi nätti ja hieno tarina Wivillä.

      Poista
  3. Taistelujentie, tuo kommentti on totisinta totta. Iso kiitos veteraaneille ja lotille.

    VastaaPoista
  4. Onkin taas monta vuotta kun Jyväskyläs on tullut käveltyä, pari kertaa (tai ehkä vain kerra) oon käynyt kesällä Finnconissa siinä yliopiston tiloissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä aion postailla tällaisia peruspostauksia eri paikoista. Sen verran paskoja kuvia että jos tulee jkl niin yllättyy aina positiivisesti, siis verrattuna kuviin;D

      Poista
    2. Tuo on hyvä suunnitelma, on lisäkimmoke ulkoiluun ja se on aina hyväksi! 👍🏻 Vedä kuvat koko blogin levyiseksi, niin heti näyttää paremmalta. Ja jonkun ammattilaisen ohje kuvaamiseen oli, että jos haluaa kuvan paremmaksi, niin mene lähemmäksi kuvattavaa.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)