torstai 1. lokakuuta 2020

I see....something rising....oh my God.....nononoAaaargh!!

Lokainen mieli 

Syys taa jää, hiipuu

kesä kasaan ja alkaa.

Loska ja loka kasaantuu

kinostaa pian lunta

ja sitä tulee ihan helvetisti!!!

Sus'30092020

Eikös ollekin hieno otsikko? Ihan vain klikkisellainen, minä en mitään näe, hyvä kun eteeni sen verran että voin esittää normaalia=) Tai näen mä vähän...tulevaisuutta... Katsokaas, tässä piti lähteä käymään kaverin kanssa Riikassa ja tarkoitus oli matkustaa marraskuun kahdennenkymmenennen päivän kieppeillä. Kaveri oli jo ostaa junaliput, minä sitten hoitaisin laivan. Jarruttelin että älä vielä, ennen kuin on laivalippu niin ei junia aleta tilailemaan. Noh, viikon siinä makustelin asiaa ja sain vision elikkäs näyn: ei kannata varailla, kiinni menee. Soitin kaverille jotta että lähdetääs vasta keväällä ja hän jotta miksi se nyt siirtää pitää johon minä että korona nousee (ai mut sehän on se rising..) ja matkusteluun tulee rajoitteitta.

Tänään Tallink Silja ilmoitti että liikennöinti kyseisellä reitillä lakkautetaan kesääseen saakka. Alunperin aikoivat että lokjakuun loppuun asti tauko joten olin siis etiäisineni täsmälleen oikeassa. I am a witch? huiiiii..=)


Korkeakoski, kaunis eväs/tauko-
paikka, kiva fiilistellä puroa;)

Juu, tiedän, ei sinänsä mikä hämmästyttävä ja yliluonnollista tietä saatu loppputulema vaan kokolailla todennäköinen. Mut silti, on kiva huomata "ennustuksensa" käyvän toteen, jos ei muuten niin voi itse viihdyttää itseään asialla kikkailemalla (kikkailu on muuten nykyään nuorison kielessä sitä että lähetetään viestejä eräässä sovelluksessa). 




Bongasin Deep purplen spotify-sivuilta muutamia livelevyjä joita en ole kuullut aiemmin, mukavaa!! Tuttuja biisejä toki mutta aina niissä tulee vähän eroa, varsinkin jos Riku(gtr) intoutuu sooloilemaan, siis normaalia enemmän, tai Lord(keyboards), sit tulee pitkää vääntöä;D Tälläkin levyllä kaksi yli 30 minuutin versiota 4 minuutin biiseistä, ja mikäs siinä on sooloillessa kun osaavat ja Gillan laulajan tontilla aivan liekeissä ja kahden viivan C tulee kirkkaana (en oikeasti tiedä mutta korkealta hän lauloi tuohon aikaan, voi jestas mitkä keuhkot!)

Kuuntelen siis yhtä kaikkien aikojen lempiorkesteriani ja leikkelen 'huetseja, ja kuppi kahvia näin yösyömmellä tekköö vaan hyvvee=) Heh, mun kello on kääntynyt ympäri taas, valvon yöt, nukun päivät. Yleensä tällainen kestää viikon, vähän toista, kunnes alkaa ärsyttämään ja käännän sen takaisin ns. normaaliin.

Mutta tämä ensimmäinen 'huets, jo tehdessä tuli olo että nyt ollaan jännän äärellä. Olen tietoisesti karsinut värit kolmeen, alkoi rönsyilemään liikaa ja suurin osa viime viikon  tekemisistä oli ihan kuraa... . Noh, täytyy tehdä sekundaa että on priimaan vertailukohde, eiks? eh..heheheh...;D


Jännän äärellä!
(tribuutti Pekka Routalemmelle)

Katselin aamulla muutaman musiikipitoisen elokuvan. Vuonna -85 on kepeä, hyvin rullaava leffa jossa musiikki näyttelee ehkä pääroolia. Eppujen, Juicen ja Popedan biiseistä nimetyt henkilöhahmot sekoilee/seikkailee Tampereella, Manse-rockin syvässä ytimessä. Edes Timo Koivusalo ohjaajana ei onnistu pilaamaan tällaisella musamateriaalilla. Roketeissa ja rouheissa tilanteissa soi Popeda tai Eput, vakavammissa aiheissa uitaessa Juice antaa dialogille syvyyttä. Oikein miellyttävä katselukokemus, voisi mennä teatteriin jos tulee joskus uusintakierrokselle.



3 Oscarin Whiplash, löytyy Areenasta, on kerrassaan loistava leffa. 19-vuotias rumpali pääsee New Yorkin parhaimpaan Pop/jazz-musiikkikouluun missä arvostettu opetaja vetää överiksi antaessaan painetta oppilaille. J.K. Simmons tekee aivan uskomattoman hienon roolin vanhan koulukunnan huuto- ja vittuilu- sekä alistusmetodia käyttävänä opettajana. Sai ansaitusti roolista Oscarin.

Ennalta-arvattava juonenkulkukaan ei haittaa sillä siihen on onnistuttu laittamaan silti muutamia yllätyksiä ja näyttelijät sekä dialogi tiivistävät intensiteettiä loppua kohden grande finaleen joka on yksi parhaimmista näkemistäni elokuvan loppukohtauksista. Kuvaus ja leikkaus toimii aivan kympillä, ilmeet, eleet..uuhhhh!! Kaikki on vain niin helvetin täydellistä! Suosittelen vahvasti, kaupan päälle saa vähän jazz-sivistystä. Hauskana yksityiskohtana täytyy mainita juliste seinällä: Jos et ole tarpeeksi hyvä, päädyt rock-bändin rumpalaiksi!! Aivan hervoton heitto;DD


Oikein hyvää alkanutta lokakuuta, syksyn syliin kaadumme, nukumme talven pois ja vähän päälle=)



Sus'


Ihka elävänä Tukholmassa, vuosi on 1970 ja
Deep Purple Mark II aloittaa voittokulkunsa
joka kestää pari vuotta. Sitten isot miehet
eli Riku ja Killani alkoivat tapella kun 
egot ei meinannu enää mahtua samalle lavalle=)




6 kommenttia:

  1. Mekin katottiin tuo Vuonna85 vasta tos pari vkoa sitten ja oli se ihan hauska + mukava bongailla Marttia yms tuttuja. Serkku on ollut Rantalas yötä, kun sen kaveri oli Popedan roudarina ja kävivät joskus moikkailemas siä! 😲 Muuten oli tuttu tarinana, kun käytiin sillon kattomas näyttämöversio Tampereella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katso ihmeessä tuo toinen leffa, todella vaikuttavaa työskentelyä loppukohtauksessa, olen ihan fiiliksissä vieläkin!

      Poista
    2. Se on näemmä enää 6pv Areenas, joten vois tsekata. Saattais mennä ehkä läpi kompromissileffana, kun Netflixin Harley Quinn -leffa on kyllä kans omalla vuorolla pian katottava.

      Poista
    3. Tulikin katottua Whiplash heti tänään, meni kompromissinä niin ei vuoro vaihtunut. Aika intensiivinen ja kieltämättä hyvä loppu. Vähä pitää itte kuvitella miten jatkui, mutta kyllä sen vähä ehkä arvaa.

      Poista
    4. Simmons on kyllä täydellinen rooliinsa, uskoin hyvin.

      Poista
    5. Näinpä. Oli voittanut tosta roolista oscarin ja vaikka miten monta muutakin palkintoa.

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)