keskiviikko 28. lokakuuta 2020

Mikä halvatun Höyhen???

 Jyväskylän kaupunki on päättänyt kunnioittaa mäkihyppylegenda Matti Nykästä Höyhen -nimisellä abstraktilla veistoksella. Että silleen on taas jyrätty niin legedan itsensä kuin hänen lähipiirinsä ja monen muun, mm. minun toiveeni saada näköispatsas.


Havainnekuva patsaasta.

Ei minulla mitään abstrakteja aiheita vastaan ole, päinvastoin, mutta Nykäsestä ei tule mieleen mitään abstraktia vain mäkihyppy ja alkoholismi. Yleensäkin jos ajattelen asiaa tarkemmin, miksi pitäisi pystyttää koko patsasta? Ihmiselle joka tosiaan oli mäkihypyn ihmelapsi jollaista tuskin enää koskaan tulee! Sillä asialla hän on saanut kaiken, siis aivan kaiken anteeksi. Senkin että melkeni tappoi vaimonsa puukolla. Istui siitä linnatuomion. Ainoan linnassa käyneen patsas minkä hyväksyn on presidentti Ryti, sotasyyllisys oli Neuvostoliiton näkemys, minulle hän on sankari joka omalla allekirjoituksellaan pelasti Suomen (Saksasta ei olisi saatu muuten apuja ja Karjalan kannaksella ei olisi ollut tarpeeksi aseita pysäyttää pensas-Neuvostoliittolaisia).


Matti Nykäsen 7eiskassa paremmin kuin hyvin raportoitu elämä ei ansaitse mitään patsaita ellei sitten Alkoholismin nimellä. Kukaan ei ole tässä maassa saanut niin paljon mahdollisuuksia kuin Matti Nykänen!! Toinen on muuten hänkin mäkikotka eli Toni Nieminen, totaaliluuseri joka pysyy yhdellä onnistumisella lopunelämäänsä otsikoissa, ja aina ne jutut on hänen epäonnistumisistaan. Nuori suomalainen, varo onnistumista mäessä, voit saada elämäsi 7eiskaan ikuisiksi ajoiksi, sehän on varsinainen saavutus!!!

Täältä lisää selityksiä. Ja mikä siinä Höyhenessä maksaa?? 140 000 euroa on aika iso raha minun silmissä, varsinkin näinä korona-aikoina kun Suomi ottaa 20 miljardia velkaa selvitäkseen. Jyväskylän kaupungin sisäinen korkeakulttuuriblokki runttaa yleisen mielipiteen, lähiomaiset ja itsensä kohteen ja jyrää höyhenen kevyesti kaiken alleen saadakseen tahtonsa läpi. Ja hyvän tilin taiteilijalle. 

Oi mikä demokratian kehto!!! Sapristi sentään että sapettaa!! Harvoin vedän hernettä nokkaan julkisista asioista, eivät hirveästi kiinnosta, äänestäminen saa riittää kannanottona vaan tällä kertaa raja ylittyi ja pahasti. Miksi täällä Suomessa juhlitaan alkoholisteja, päänsilittelijöitä riittää jonoksi asti jos ihmisellä sattuu olemaan urheilullisia suoritteita. Ihme kansaa ollaan, ajoittain ei auta kuin pyöritellä päätään. Ja kun ei ole edes mikään vaikeuksien kautta voittoon vaan huipulle hetkessä, siellä muutama vuosi ja lopun elämää pellenä 7eiskassa. 

Niin, tulihan selväksi että 7eiska lehti pitäisi kieltää lailla? Ja ne 200 000 tilaajaa, niiltä pitäisi ottaa pois kansalaisuus ja lähettää ne afrikkaan lähetyssaarnaajiksi, kaivosorjiksi tai jotain... .Vitun juorulehti!!!



Sus'


Tässä kitarataituruutta ettei jää paha mieli..
Akustisella kitaralla soitettu Van Halenin Jump!


Lisäilenpä lisää mukavuuksia haihduttamaan patsasjupakan mielipahaa: Repulainen laittoi lisää sarjiksia, jihuu!! Kettuintoilen täällä onnessani;D


Rantanplan varsinkin kelpasi
kun kerään sarjaa ja ei ollut tuota.


Tässä päivänä muutamana pelastin läjän dvd-leffoja joutumasta roskiin ja kävin myöhemmin vaihtamassa ne mieluisampiin videodivarissa (kätevästi liki Divarin naapurissa, hyvä keskittymä=)


Ei kerro susista Suden aika, nyyh...;)


Tilasin myös pitkästä aikaa
lisää susikortteja, nyt pesän hukkamäärä
silmien perusteella vähän yli viiskyt.
oliks Pöllöllä jotain neljäsataa pöllöaiheista?

Ja ihan viimeiseksi tämä Korkkarista poimittu ruutu joka aiheutti yks yö hillittömän naurukohtauksen, piti nauraa tyynyyn;DD

Fuhrer ei suvaitse peikkoja;DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD


5 kommenttia:

  1. Toisaalta ja toisaalta noiden patsaiden kans, jos siinä on jotain ideaa niin on abstraktitkin ihan ok... mun pikkuserkusta tehtiin näköispatsas tonne kotikaupunkiin: https://www.is.fi/maastohiihto/art-2000006649395.html

    Mukava kuunneltava toi akustinen jump näin kirjoittaes. 👍🏻

    Mulla Korkkari-suosikki on se 'Argh, sydämeen osui, täytyy paeta!' 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nykäsestä ei saa muuta abstraktia ajatusta kuin delirium tremensis... .
      Sun Korkkarilause on kyllä täydellinen, niissä on välillä ihan posketomia, tahattomia läppiä=)

      Juu, pikkuisen treenannut ja lahjakas kundi kepin varressa, voin muusikkona sanoa ettei tuollainen "tatsi" ole ihan helppo omaksua.

      Poista
    2. Toinen mieleen jäänyt klassikko on jostain Tex Willeristä: "Ei hätää, joen pohjassa on teräviä kiviä". Sankarimme nimittäin heitettiin sidottuina johonkin rotkon pohjalle jokeen ja veteen päästyään hinkkasivat köydet rikki sinne joen pohjan kiviin ja palasivat rosvojen perään. 😂

      Poista
  2. Lopetan tämän takautuvan lukemisen tähän ja odotan, että Suella höyry laskee. Nyt tuntuu olevan silkkaa raivoa elämää kohtaan. Matti on patsaansa ansainnut siinä kuin muutkin, joille niitä pykätään. Minusta Matti oli vähän heikkolahjainen lapsiparka, osasi hypätä, mutta ei elää. Keräsi huijareita ja hyväksikäyttäjiä kuin kärpäspaperi kärpäsiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sisälukutaitosi kaivannee harjoitteita - Matti Nykänern todellakin ansaitsee patsaansa. Möykkään siksi että se patsas voisi olla näköispatsas jota suurin osa suonalaisista/(kommenttikenttien mukaan) tuntuu haluavan ja varsinkin Matin lähipiiri ja mies itse oli eläessään näin toivonut jos jotain patsaita pystytellään.
      Jyväskylän kaupunginhallitus jyräsi edelliset ja päätti äänin 50 - 15 että Höyhentä peliin, hyvä kun edes tilasivat yhden vaihtoehdon joka oli näköispatsas, muut kutsutut patsaan ehdokastekijät olivat abstrakteja malleja tekeviä.
      Siksi minä jejkuan, itse patsas on oikein hyvä asia, lisää turistipyydyksiä. JKL on aika paska markkinoimaan itseään turisteille.
      En raivboa elämää kohtaan, päätin vain postailla hieman tiheämmin tänään kun tuntui olevan aisaa ja halusin jakaa ne muiden kanssa. Antekksi etten ole kiltti ja hiljainen elukka, riittääkö sisäsiisteys?

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)