maanantai 19. lokakuuta 2020

Saarikoskea ja Sus'huetseja.....:O

 Kaverin tykönä kyläilin tässä muutamana päivänä. Intoili kun oli löytänyt Pentti Saarikosken itsensä lausumana runojaan sinkun!! Kaikkea ne seiskyt-luvulla julkaisikin=)




Otin samalla hetken mielijohteesta lainaan Juomarin päiväkirjat (saattaa olla aika rankkaa tilitystä, ennakkokuva on vahva) ja tietysti sitä itseään eli Hämärän tanssit -kokoelman. Paikkaan samalla aukon sivistyksessä, ei voine Suomessa uskottavasti kutsua itseään kyldyrelliksi jos ei ole Saarikoskeen tutustunut edes pintapuolisesti. Mielikuva on vahvasta lyyrisestä vaikuttajasta jolla oli rock-tähden sielu ja varsinkin ne pahat tavat. Vaan täytyypä lukea ensin, palaan asiaan.




Nyt on jotenkin todella onnisteneita Sus'huetseja muutama, tein nämä eilen oikein hyvässä fiiliksessä. Olin juuri syönyt, käynyt suihkussa ja nautiskelin kupposta teetä kun iski inspiraatio - Let's Saksitaan!!


(laulaen:)Maantie on kova kävellä,
ja kivääri on raskas kantaa.


Shape of things (of tomorrow).


Under Topdog.

Karavaani saapuu keitaalle.


(Them took a) Walk on the wild side 1&2
(tribute to Lou Reed)


Tekisi mieleni lisätä jotain Karavaani saapuu.. mutta tiedän että riski pieleenmenosta on niin suuri etten taida uskaltaa, olkoon täydellinen noinniikseen. 

Kunnianosoitus Lou Reedille tuli Lepiksen klassikosta, tyypit näyttää juuri siltä miltä me kaikki kun aamu kuusi tamppaat krapulassa kotiin;)

Olenkohan, tuskin, hmmm... Kai nyt joku ennenkin on  nimennyt teoksen niin että se lauletaan? Siis jos tuon Sus'huetsin nimä minulta kysytään niin vastaan laulamalla, rivit kun on Balkanin sodan paluulauluja, suomalaisia hakkapeliittoja oli ennen itsenäisyyttä siellä sun täällä suursodissa, ruotsalaiset kun olivat aikoinaan kovinkin sotaisaa jengiä. Nykyäänhän ovatten olleet 300 vuotta iisisti. Mut ei niistä tiedä, epäilyttävän iloisia ja optimistisia, psykoosissa suuruudenhulluja kaarlekakstoistasia? Mutta siis... joka tapauksessa, ihan kiva älynväläys *taputtaa itseäänolalle*. 



Niin, ja olen armeija-aikana marssinut soittokunnan perässä ja laulanut kyseistä ja muutamaa muuta vastaavaa biisiä. JKL:n keskustassa marssittiin, ARE:n aukiolta (nyk Kolmikulma) Kirkkopuistoon. Mielekäs muisto joskin luvatut kuntsarit eli kuntoisuuslomapäivät suoritteesta jäivät saamatta. Silti nuoren Sujen yksi mieleenpainuvimmista "keikoista". Aloitin keikkaelämän esittämällä 11-vuotiaana koulun Seitsemän veljestä -näytelmässä opettajaa. Tämä johti meidät vetämään shöyn poliisien pikkujouluissa, ja sain elämäni ensimmäinen esiintymispalkkion, 20 markkaa. Iso hillo vuonna 1979. Tai siis oli pennulle, vaan ansaintatapa jäi erityisesti mieleen - tein jotain mistä pidän suunnattomasti ja sain siitä vielä rahaa!!


Mukavaa ja turvallista alkanutta viikkoa toivottelee,



Sus'



Tredje Kvinnan - Måndag

P.s. Älkää unohtako Elämäni biisi -haastetta!

P.s.II Hanskaatko Euroopan maat kartalle? Tästä peliin (I-S:n pelikoneen sivut, turvallinen) Itsellä meni koko Essä 4min 2 sekkaa ja 31 oikein, 9 väärin. Olen tyytyväinen, kartat on mulle joskus hankalia sisäistää ajatuksentasolla, paperista luen hyvin=)

6 kommenttia:

  1. Eka voisi olla myös Jääkiekkoilija pukeutuu silkkiin ja vetää illan viimeisen valssin.
    Aamuyöstä tien laitaa kulkeva porukka on kyllä hyvinkin näköistään! Terveisiä Loulle!
    Mukavaa maanantaita, viikon paras päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoja nimiä=)
      Kiitos samoin, mulle viikonpäivät on kaikki mukavia=)

      Poista
  2. Olen kirjoittanut myös teinistä asti, nykyisin vetelen automaatilla, sen minkä kirjoloitan, se yleensä jää, korkeintaan vähän stilisoin. Niitä löytyy tuolta runolluksia ja räpellyksiä, otsikon alapuolella, ole hyvä=)

    VastaaPoista
  3. Kiitos itsellesi, ihanaa kun kehutaan;) *makaakoiranakerjäälisäärapsutusta*

    VastaaPoista
  4. Tuulaliina Variksen mielettömän upea Kilpikonna ja olkimarsalkka kertoo hänen avioliitostaan Saarikosken kanssa. Luin pari vuottasitten, suosittelen. Saarikoskella on upeita runoja.

    Nää sun työt on jänniä. Kiväärimiehessä näen Suomen leijonaa myös ja karavaani on minustakin oivaltava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luen jos innostuen edellisistä=)

      Kiitos kehuista. Niissä saattaa näkyä ihan mitä vaan..;DD

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)