lauantai 24. lokakuuta 2020

Saturday Classics 241020

 Argent oli seiskyt-lukuinen rock/pop/proge-vaikutteinen englaintilaisorkka jonka suurin hittibiisi on Hold your head up:



Pää pystyyn, matka jatkuu!!

Olen aina tykännyt tällaisista motivoivista biiseistä. Tämänkin tahdissa on hyvä piiskata itsestään viimeisetkin voimanrippeet kun kävelyreissu on venynyt eksyynnyttyäsi, lihakset huutaa lopeta ja mielikin alkaa turhaantua, pettyä ja ahdistua - ei kun rokit soimaan ja taas jaksaa.

Argent kuuluu jälleen siihen osastoon että ei tule kuunneltua muuta kuin tätä yhtä biisiä, joskin sinänsä ihan  ookoo rokettia. Joskus vuosituhannen alussa ajelin autoa Kemijärveltä Jyväskylään ja siinä matkan aikana kuuntelin jotain Argentin kokoelmaa jonka löysin auton hanskalokerosta. Eikä mieleen jäänyt muuta kuin tämä hittu, pääsi kerralla minun top10 -listalle, sielun musaa=)

Bändin kitarsitina vuoteen -72 toiminut Russ Ballard on myöhemmin kirjoittanut mm. Rainbow'lle I surrender -hitin ja erittäin hyvän biisin eli Since you've been gone ja Santanalle Winningin.



Sus'


Ai miten niin seiskyt-lukuinen? :DD
Argent vuodelta 1973

Haasteeseen on vastannut:

Repu

Riitta k

Uuna

Liplatus

Timo K

12 kommenttia:

  1. Tämä oli kivan ja lempeän melodinen eikä huutanut yhtään. Seiskytluvun lookki oli hyvin karvainen, äijillä mahtavat pulisongit :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ne karvat jäi hippiajasta, ja huumeet, rakkaus muuttui vähemmän vapaaksi ja tajunnanlaajentaminen ei enää ollutkaan hyvä juttu. mutta hiton hyvää musaa ne teki, seiskyt.luku on mun musavuosikymmen, synnyin 10 liian myöhään=)
      Juu, ei ne rokkarit aina huuda;DD

      Poista
  2. Tämä on niin tuttu kappale, mutta en muistanut kuka sen oli esittänyt:) Tykkään:)

    VastaaPoista
  3. Ihan uusi tuttavuus tuo kappale, mutta ei paha! Bändin nimen muistan kuulleeni, mutta ainakin noi Rainbow-zipaleet mahtuis munkin klassikkosoittoon täysillä.

    VastaaPoista
  4. En ole ikinä kuullutkaan! No, se taas johtuu siitä, että olen niin kapea musiikkimaussani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, Sus' laajentaaa näköaloja, yksi elämäni tarkoituksista;)

      Poista
  5. Tuttu biisi, mutta en todellakaan olisi muistanut bändin nimeä.
    70-luku on se omin musavuosikymmen, koska teinivuodet osui 70-luvun alkuun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teinivuosista tarttui mattkaa oikeastaan vain Iron Maiden, siis mitä kuuntelen nykyään, ja AC/DC kolahti Back in Blackin myötä, suurin osa mun suosikeista on 70-lukuista tai vanhempaa.

      Poista
  6. Mainio klassikko! Tuttu biisi ja kuten sanoit antaa hyvin tahtia. Ballardia olenkin soitellut muinoin Sunnuntai klasareissa. Tämä innoittaa kuuntelmaan lisää!

    Elämäni biisi alkakaa jo rajantumaan, yksi bändi tai yksi artisti... biisi voi ollakin monimutkaisempi juttu... Jatkuu!

    VastaaPoista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)