lauantai 31. lokakuuta 2020

Saturday Classics 30.10.20 Bon...

 ..ei apetit, vaan;  

Hiihaa, nyt on vuorossa AaCeeSalaman maailmanvalloituksen ensimmäisen osan luotsannut Bon Scott. Kun hän tuli orkesteriin, huomattavasti vanhempana ja kokeneempana, jotain loksahti paikoilleen. AC/DC oli valmis loistamaan!


Ei tällaisen kahjon kanssa voi 
rock-bändi mennä pieleen;D

Vähemmälle huomiolle sexappealin ja riiviömäisten raivokkaiden keuhkojen taa on jääneet Bonin kerrassaan upeat lyriikat. Hän oli niitä tapauksia kun on muistikirjoja sata, täyteen raapustettuja, lauseenpätkiä, kaikkea mitä mieleen juolahtaa. Kerrassaan hienoa, rehellistä rocklyriikkaa..


Esimerkkinä numero uno! otetaan Pohjalla ollaan vaan ei antauduta! Vielä ylöspäin mennään - tyylinen sanoitus eli Ride on:


Pohjalta on vain yksi suunta...

Broke another promise
And I broke another heart
But I ain't too young to realize
That I ain't too old to try
Try to get back to the start
And it's another redlight nightmare
Another redlight street
And I ain't too old to hurry
Cause I ain't too old to die
But I sure am hard to beat

Toinen, kuvauksessaan jopa raadollinen, on Down payment blues. Rokkarilla alkaa mennä lujaa ja on varaa ostaa Cadillac. Vaan ei ole varaa bensaan... Toimii;DD


Ei oo rahhoo vaan rokettia piisaa=)

Olisin voinut laittaa tähän myös liudan varsinaisia hittejä mutta nehän nyt on tuttuja, mitäs niitä hehkuttamaa, Highway to Hell ja niin edelleen=) Orkallahan ei ole saatananpalvonnan tai muun sellaisen kanssa mitään tekemistä, kunhan ovat halunneet ärsyttää teinien vanhempia, nämähän ne varsinaisen äläkän nostivat tajuamatta siten lisäävän myyntilukuja hurjasti. Kuten Eput laulaa: -" Mitä enemmän, nostatte kohua, sitä enemmän lapsenne rakastaa mua" Niin se vaan menee että teinikapinan liekkeihin kelpaa mikä vaan mikä ärsyttää vanhempia;D

Äkillisen kuoleman keskeyttäessä Bon Scottin elämän (tukehtui omaan oksennukseensa Rolls Roycen takapenkille kun ei jaksanut kännissä mennä sisään), oli AC/DC hurjassa nousukiidossa ja moni luuli bändin olevan kaputt. Vaan Brian Johnson astui kehiin ja bändi teki Bon Scottille omistetun älpeen Back in Black joka on maailman toiseksi myydyin levy, heti Michael Jacksonin Thrillerin jälkeen. 

Ei ollut kaputt, ei todellakaan vaan siitä alkoi maailman kovimman hard rock bändin voittokulku jota ei pysäytä mikään!! Uusin levy julkaistaan 13. marraskuuta ja siltä maistiainen Shot in the Dark on takuuvarmaa AaCeeSalama-riffittelyä, jytinöivää rumpua Ruddin tapaan, basson tanakkaa jytkettä a la Willams, riiviönä kitaraa huudattaa itse puolijumala Angus Young ja kaiken tämän möykän päälle Johnson vetää perinteiset tekstit sopivalla määrällä möyryä, mekastusta ja mieletöntä rocklaulantaa!! Wuhuu!! Jihuu!! 

Tämä levy on omistettu Malcom Younglle, Angusin isoveljelle ja niitä kohtia jotka eivät tule nauhalta joita M äänitti eläissään, soittaa Stevie Young, edellisten herrojen veljenpoika. Youngien suku Australiassa on laaja...=) Veikkaan että vielä sadan vuoden päästäkin AC/DC jatkaa kiertämistä, aina joku Young puikoissa. 

Rock and Roll aint gonna die!! so Power Up! and Parteeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!



Sus' liekehtii;D






Volyymit kaakkoon, salamat leiskuu taas!!


Linkitysbileet täällä!


Sus'

12 kommenttia:

  1. Eri tunnelmaisia biisejä linkitit. Shot in the Darkisa pidin eniten. Kurkkasin myös Youtubeen. Siellähän oli monta muutakin Halloweeniin sopivaa. Highway to Hell on minulle tutuin. Happy Halloween.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuolleiden muistojuhlaa täällä, halloweenit on jenkkilän huttua;D
      Mukavaa että toimii, AC/DCllä kuitenkin parikymmentä levyä jopista valita:)

      Poista
  2. Ride On toimi lempeänä herätyksenä tähän aamuun, oikeastaan voisi joka aamu herätä kitarabluesiin.

    Down Payment ja Shot in the dark olivat sellaista tuttua huttua, toimii!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Squueler on ehkä ACsalaman omituisin biisi, siinä on outo viba..

      Poista
  3. Aivan ensi kuulema oli tälle Ride On -biisille ja en oikein lämminnyt siihen kähinään. Näistä kolmesta Down Payment oli eniten minun makuuni tänään. Tosin tein samalla Taolaisia lämmittelyliikkeitä, niin ehkä nämä ei sitten oikein mätsännyt yhteen ;)

    VastaaPoista
  4. Thunder! Nanananaaaanananaaanaaa. 👍🏻

    VastaaPoista
  5. Piti tulla tsekkaamaan, että kävinkö täällä viime lauantaina kuuntelemassa klassikon. Jep, kävin.
    On niin paljon haasteita ja blogeja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä vara venettä kaatanut tälläkään kertaa, kandee aina varmistaa.
      Mutta sinä et käynyt jättämässä kommenttia mun viime viikkoiseen hittiini, eikö Screamin Jay Hawkins vetoa :D

      Poista
    2. Pahus, korjaan virheen, olin hieman vaiheessa viime vkloppuna joten unohtui osa normitekemisstä...

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)