maanantai 26. lokakuuta 2020

Kirjaimia kylvin


Miksi sanat eivät ole itäneet?



Tuo lause uunan runossa (Uunan runot) sai mieleni avautumaan...


Kylvin kirjaimia, kourakaupalla 
kaikkialle!

Tuuleen huusin
 mereen viskoin 
maahankin niitä hautasin....

Tuli kesä, tuli syksy, tuli talvi
ei mitään...

Ei edes pientä ajatelmaa...

Aloin vaipua synkkyyteen,
mieleni mustui, maisema harmaantui..

Tässäkö oli kaikki mitä minulla oli sanottavaa?


On ollut tuollaisia hetkiä, ei valkoisen paperin kammoa mutta sitä että teksti mitä kirjoittaa, on sisällyksetöntä, jonnin joutavaa jorinaa vailla muuta tarkoitusta kuin osoittaa verbaalinen nokkeluus. ja vaikka se hyvä taito onkin, ei sillä mitään tee ilman oikeata sanomista:)

Oikeastaan inspis lähti siitä ettei minun mielestäni sanoja kylvetä vaan kirjaimia ja muutoinkin lähestymiskulmani lienee tarpeeksi erilainen jotta tämän voin julkaista hyvällä omatunnolla (jäin pykimään jottta kirjoitetaanko tuo nyt noin?). 

Kiitos Uunalle inspiksestä, maanantaisin sillä on yleensä käyttöä=)


Sus'

8 kommenttia:

  1. Kylvöksesi onnistui vallan mainiosti. Kylvämäsi kirjaimet hakivat hyvin paikkansa ja muodostui sanoja, jotka taas yhdessä ajatuskokonaisuuksia.

    VastaaPoista
  2. Hieno runo. Onnistuit.
    Annetaan kait meidän joutavan kirjoittajienkin kirjoittaa? Ei minulla ainakaan ole mitään ylevää päämäärää. Kunhan höpisen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on, harvinaista kyllä, päämäärä. etsin maailmankaikkeuden hienointa lausetta, siis sellaista joka pitää sisällään minulle jotain ylen hienoa ja tärkeää. Ti sitten vain vaikka hellansiivousohje mutta kuitenkin, lausetta, sitä metsästän, viljelen sanoja, verkolla merestä haalin...

      Poista
    2. Lähimmäksi olen päässyt lauseella: Alla jalkain maa savuaa (ja sitten oli toinen lause mitä en muista millään) eräs ihminen halusi ottaa siitä tatuoinnin ja mietin viikon ja kielsin, lauseet viittasivat selaiseen tilanteeseen missä käydään sotaa ja sotilas kyynistyneenä etenee, en halunnut kenenkään käsivarteen niin synkkää epistolaa..=)
      Viimeksi innostuin eilen sanaparista Aaveiden varjot, joku sanoo jossain yhteydessä että en minä osaa ennustaa, näen vain aaveiden varjoja.. Ihastuin välittömästi!=)

      Poista
  3. Kiitos, niin inspiksesrä kuin kommentista;)

    Itsekriittisyys on mulla aika alhaalla mitä tulee julkaisuihin, laitan ne epäonnistuneetkin jotta ei tule sellaista harhaa kenellekkään että siinä se nyt taas suoltaa parhaintaan ja aina on paras.
    Plääh, kokonaisuus on kyettävä katsomaan ja todettava välillä että nyt tuli sekundaa. Ei niin vakasti pidä ottaa elämäänsä tahi tuotoksiaan...

    VastaaPoista
  4. Mykistyin, sait höpöttäjän sanattomaksi. Luin ääneen "hienoa"!
    Repun sanoin itseäni kuvaan; annetaan kait meidän joutavan kirjoittajienkin kirjoittaa? Kaikkien meidän ei tarvitse olla Aleksis Kiviä tai Samuli Paulaharjuja tai Minna Cantheja. Kaikkien meidän sanoille on paikkansa maailmassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo jonnin joutavaa jorinaa viittaa minun itseni kirjoittamaan teksti josta koen että se on hienon kuuloista, sisältää nokkelaa sanailua vaan on lopultakin sisäälötöntä, arvotonta ja ulkokultaista.
      Se ei ole kannanotto kenenkään muun kirjoittamisin, tuleviin tai menneisiin. Joten alkaa kysykö minulta mitään lupia tyyliin saadaanko mekin kirjoittaa. Ensinnäkin minulla ei ole valtuuksia kieltää tai käskeä ketään kirjoittamaan ja toisekseen siihen ei tarvitse yleensä länsimaiasen kulttuurin piirissä kysellä lupia sillä se on perusoikeuksia, mielipiteen vapaus, sananvapaus ja niin edelleen.
      Minun puolsesta itse kukin joka tuntee haluavansa itseään ilmaista sanallisesti, kirjoitti sitten filosofiaa tai Seiska -lehteen...tai no,. tuo on kyllä raja, seiskan kirjoittajat saa tänne porttikiellon, mokomatkin juoruilevat ääliöt, mut siis tarkoitin että keveämpää huttua, niin antaa plqaa.
      Kaikenlaisille kirjoituksille on tilaa sillä ei jaksa yhtä lajia kovin kauaa mikä on heikkous mutta myös voima ja siten tahdon Eksistanssin todentaminen ja todistelu -ohjelman jälkeen ehdottomasti nähdä Emmerdalen viimeisimmän jakson - Joko Victorian vauva synty?

      Poista

Jättäkää jonkinlainen merkki, ihan riittäisi Luin postauksen ja oli jees/paska/tylsä/valitse jokin adjektiivi tähän;)